Cercle Brugge en Genk verdelen de koek na spektakelrijke wedstrijd

1. 56' - Doelpunt - Bryan Heynen (2 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 30 - 05/03/22 - 16:16
    56'
    Bryan Heynen
    2 - 2
    56'

Racing Genk heeft op bezoek bij Cercle Brugge nog een punt uit de brand gesleept. De Limburgers maakten in 3 minuten tijd een dubbele achterstand
    goed. Nadien maakten beide ploegen nog aanspraak op de zege, maar tot twee keer toe stond het doelhout in de weg.

Cercle Brugge - Racing Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de 2-0 heeft Denkey de 3-0 aan de voet, maar de Genkse defensie redt als bij wonder op de doellijn. Nauwelijks vijf minuten later staat de 2-2 op het bord.

• Man van de match: Rabbi Matondo was andermaal de grote smaakmaker in de aanval bij Cercle. In samenspel met de ook al uitstekende Denkey zette hij de Genkse verdediging meermaals te kijk.

• Opvallend: Genk-coach Bernd Storck was duidelijk niet te spreken over wat Genk liet zien in de eerste helft. Hij voerde liefst drie wissels door tijdens de pauze, meteen ook zijn enige wissels van de wedstrijd.

• Statistiek: Genk blijft het dit seizoen moeilijk hebben om buitenshuis te winnen. De Limburgers blijven na 15 uitwedstrijden steken op 4 zeges, tegenover 8 nederlagen en 3 gelijke spelen.

Genk haalt in enkele minuten dubbele achterstand op

Cercle schoot het felst uit de startblokken, met al in het openingskwartier kansen voor Denkey en Matondo. Genk van zijn kant kreeg de motor pas na een twintigtal minuten aan de praat. Dat leverde ook ei zo na een doelpunt op, de kopbal van Onuachu eindigde tegen de lat.

Net toen Genk het evenwicht in de partij had hersteld, sloeg Cercle een eerste keer toe. Matondo glipte door de buitenspelval, ontdeed zich van Sadick en deponeerde de 1-0 rustig in doel.

Een ontevreden Storck wisselde drie keer tijdens de rust, maar toch was het opnieuw Cercle dat de weg naar doel vond. Miangue knikte een perfect aangesneden hoekschop van Hotic tegen de touwen: 2-0.

Meteen daarna vergat Denkey de genadestoot uit te delen, en dat zou Cercle zuur opbreken, want Genk knokte zich in enkele minuten tijd weer helemaal in de match. Bongonda en Heynen hingen de bordjes nog voor het uur weer gelijk.

Ook in het laatste halfuur bleven Cercle en Genk het publiek vermaken met aanvallend voetbal, maar doelpunten vielen er niet meer. Ito en Denkey zagen wel nog de winning goal tegen het kader stranden. Het bleef 2-2, de strijd voor de top 8 is nog niet beslecht.

Heynen: "We moeten tevreden zijn met dit punt"

Bryan Heynen (KRC Genk): "De eerste helft was ver onder ons niveau. Als het niet lukt op voetballend vlak, moet er gevochten worden, maar zelfs dat ontbrak. Dat hebben we tijdens de rust ook gezegd. We zijn dan met de juiste ingesteldheid uit de kleedkamers gekomen, en ik denk dat de tweede helft volledig voor ons was."

"Waarom die mentaliteit er in de eerste helft niet was, kan ik moeilijk zeggen. Iedereen wist dat we die mentaliteit zouden moeten tonen. Het is jammer dat we dat in de eerste helft niet deden. Uiteindelijk hebben we nog voldoende kansen gehad om meer te scoren. Helaas is dat niet gelukt, maar ik denk dat we, gezien de eerste helft, tevreden moeten zijn met een punt. We zullen dus moeten blijven vechten tot de laatste wedstrijd."

Rabbi Matondo (Cercle Brugge): "We zijn allemaal teleurgesteld over het resultaat. Een punt tegen een sterke tegenstander als Genk is nochtans mooi, maar we hebben het gevoel dat er meer in zat. We hadden ook genoeg kansen om te winnen, dus is het jammer dat we niet de drie punten hebben kunnen pakken."

"De top acht halen wordt nu zeer moeilijk, maar je weet nooit. Qua mentaliteit zit het in elk geval goed bij ons: altijd vechten en blijven pushen. Dat gaan we ook in de laatste vier wedstrijden blijven doen, en wie weet zit het er dan toch nog in."

90+5'

Afgelopen! Cercle Brugge en Racing Genk verdelen de buit na een zeer onderhoudende wedstrijd. De strijd voor de top 8 is nog niet gestreden.

90+2'

Genk blijft het proberen. Ito versnelt op rechts en zoekt het hoofd van Onuachu, Daland zit er nog net tussen.

90+1'

Vandevoordt komt heel ver uit z'n goal om een bal weg te koppen. Niet zonder risico, maar het loopt goed af voor Genk.

90+1'

90'

Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar? Dan zal het in de blessuretijd moeten gebeuren. Er worden 4 minuten bijgeteld.

84'

Onuachu stuit op Warleson

Genk probeert nog een versnelling hoger te schakelen. Onuachu wordt uitstekend bediend bij de tweede paal, Warleson bokst de kopbal van de Nigeriaan weg.

80'
    78'

Daar is Cercle weer. Denkey is dit keer de aangever voor Matondo, die zijn schot niet laag kan houden.

76'

Nog eens Genk: Bongonda verstuurt een messcherpe voorzet vanaf de linkerflank, Ito komt een paar centimeters tekort.

75'

Cercle en Genk blijven elkaar met open vizier bekampen. Nu is het weer Genk dat kan dreigen, het schot van Onuachu wordt afgeblokt.

72'

Ook Denkey tegen het kader!

Matondo lanceert een nieuwe aanval van de thuisploeg. Denkey lijkt vast te zitten tussen drie verdedigers, maar verstuurt dan een kanonskogel die tegen de lat ketst.

72'
    70'
    67'

Ito tegen de paal

We zitten alweer aan de overkant: Ito draait handig weg van zijn bewaker en verrast met een gekruist schot, het doelkader staat opnieuw in de weg voor Genk.

66'

Bijna Daland!

Cercle dreigt nog maar eens bij een stilstaande fase. Een kort genomen hoekschop komt uiteindelijk bij Daland terecht, die van dichtbij over kopt.

63'

Bongonda naast

De invallers doen het prima bij Genk. Trésor steekt slim binnendoor tot bij Bongonda, die nipt naast besluit.

58'

Genk blijft kwetsbaar ogen bij stilstaande fases. Deze keer kan de thuisploeg niet profiteren.