2. 90+4' - Doelpunt - Roman Bezoes (2 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 30 - 06/03/22 - 21:02
Roman Bezus
90+4'
Roman Bezus
2 - 1

Ploeg-in-vorm AA Gent is in de competitie doorgegaan op zijn elan van de Beker. Het leek tegen Zulte Waregem op een gelijkspel te blijven steken, maar daar besliste uitgerekend Roman Bezoes in de toegevoegde tijd anders over. De Oekraïner barstte nadien in tranen uit!

• Sleutelmoment: Uitgerekend twee invallers bezorgen AA Gent drie heel belangrijke punten in de 94e minuut. Odjidja haalt hard uit, maar het is Bezoes die in de rebound scoort.
  • Man van de Match: Roman Bezoes werd voor de match al op het veld geroepen tijdens een symbolische actie tegen de oorlog in Oekraïne en was na de match de man waar het allemaal om draaide dankzij zijn laat doelpunt.
  • Opvallend:  Omdat de top vier zijn matchen allemaal had gewonnen, was een 15 op 15 een must voor Gent. Dat lukte ook, al was het daarvoor wachten tot de laatste seconden.

Het sprookje van Bezoes in minuut 94

Straf hoe een match die 70 minuten weinig spanning kende, nog zo een rollercoaster van 20 minuten kon worden. Meer dan een uur had Gent alles onder controle en de grote meerderheid van de kansen.

Het hielp dat Depoitre al na twaalf minuten de 1-0 had gemaakt. Zulte Waregem had in de eerste helft alleen via twee kopkansen van Jelle Vossen kunnen dreigen.

Met bij momenten snelle combinaties en veel diepgang creëerde Gent genoeg kansen om rond minuut 70 op een 5-0-voorsprong te staan, maar Hjulsager knalde op de paal en onder meer Depoitre en Malede misten enkele goede kansen.

Wat met het hoofd niet lukte voor Vossen, lukte wel met de voeten in de tweede helft. Eerst knalde hij op de paal, maar twee minuten later schoot hij de gelijkmaker toch in doel. Gent moest noodgedwongen de druk weer opvoeren, maar de wegtikkende klok zorgde voor nervositeit en overhaasting.

Als Sissako had afgelegd voor Vossen, had het zelfs 1-2 gestaan, maar de invaller van Zulte Waregem ging voor eigen succes en raakte de bovenkant van de dwarslat. Het kwartje kon aan twee kanten vallen.

Uiteindelijk was het de allerlaatste aanval van de avond die Gent bevrijdde. Odjidja trapte op doelman Bossut, maar in de rebound scoorde Bezoes.

Vossen: "Als iemand die goal mocht maken, dan wel Bezoes"

• Jelle Vossen: "Een punt had een wereld van verschil kunnen maken. Verliezen in de 94e minuut is heel zuur. Als we iemand van Gent op dit moment een goal gunnen, is het Bezoes. De eerste 25 minuten waren zeker niet goed van ons, maar daarna hebben we ons wel herpakt, denk ik. Zeker in de tweede helft zijn we er soms goed uitgekomen. Het is niet leuk dat we nu moeten blijven tellen tegenover onze concurrenten onderin. Met een punt was het verschil met Seraing zeven punten geweest. We hebben mentaliteit getoond, dus daar ligt zeker geen probleem. We gaan blijven strijden en geven zeker niet op."

• Roman Bezoes: "Ik denk dat deze goal een manier is van God om alle mensen te bedanken die mij gesteund hebben. Ik ben blij dat ik sommige mensen een beetje een goed gevoel kan geven, maar ik ben vooral dankbaar aan het Oekraïense leger dat elke dag daar blijft, mensen die in het land zijn en mensen die hulp sturen. Ik heb veel berichten gekregen. Ik voel veel steun vanuit België en vanuit Gent. Het is niet makkelijk om in deze omstandigheden voetbal te spelen. In het begin was het zelfs te moeilijk, maar nu begrijp ik dat ik daarmee een signaal kan geven."

90+5'

Afgelopen! Gent wint

Wat een emoties bij Bezoes en zijn medespelers. Net hij maakt een heel belangrijke goal voor AA Gent in de 94e minuut en blijft zo in het spoor van de top vier.

90+3'

Het sprookje van Bezoes!!!

In de allerlaatste seconden van deze match maakt Bezoes - uitgerekend hij -  de 2-1 in de rebound nadat Bossut een schot van Odjidja centraal wegwerkte.

90+2'
90+1'

90'

Nog vier extra minuten

De vierde ref geeft het publiek van Gent wat extra hoop. Vier minuten komen er nog bij, laat hij zien. Wat een spanning opeens.

88'

Roef en de lat voorkomen de voorsprong voor Essevee

Opeens kruipt Gent door het oog van de naald. Eerst komt Dompé alleen voor doel, maar schiet hij op Roef en in de actie die volgt vergeet Sissako af te leggen voor Vossen en belandt de bal op de dwarslat.

83'

Hjulsager probeert het met een droge knal, maar die is veel te centraal om Bossut in verlegenheid te brengen. De klok is een groot nadeel voor Gent. Het speelt nerveus en gejaagd en dat helpt niet.

82'

Een belegering

Zulte Waregem is in de loopgraven verzeild geraakt.Een heerlijke tik van Odjidja buitenkant voet zet Depoitre voor doel, maar met drie bij Zulte Waregem gooien ze zich nog voor de Gent-aanvaller.

78'

Derijck en Bossut voorkomen de 2-1 op de lijn

Gent drukt door. Depoitre schakelt doelman Bossut uit, maar Derijck redt voor de lijn nog het schot van Samoise en op de corner die volgt kopt Torunarigha perfect, maar wat gezegd van de prachtige redding van Bossut.

75'
75'

Dubbele wissels staan klaar bij Gent

Vanhaezebrouck gaat ingrijpen na de gelijkmaker. Odjidja en Bezoes staan klaar. Meer creativiteit en aanvallend geweld wordt in stelling gebracht.

70'

Dan toch Vossen!! 1-1

AA Gent heeft het zitten. Jelle Vossen schiet de gelijkmaker hard en laag binnen in de rebound. Vierde kans, goede kans voor Vossen. Verdiend is het niet echt, maar Gent moet wel opnieuw vol aan de bak.

68'

Vossen trapt de bal tegen de paal

Wake-upcall voor AA Gent dat 1-0 gevaarlijk weinig is. Vossen krijgt de bal net buiten het strafschopgebied en trapt hard en laag op de paal. Dat scheelde niet veel.

67'

Nog eens een kansje voor Gent. Ngadeu kan koppen op een corner, maar raakt de bal met de achterkant van het hoofd.