2. 16' - Doelpunt - Abdoulaye Sissako (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 12 - 23/10/21 - 18:30
16'
Abdoulaye Sissako
2 - 2
16'

Veel gekker worden openingsfases niet. Na amper 7 minuten stond KV Mechelen op een dubbele voorsprong, maar even later had Zulte Waregem die al uitgewist. Het waanzinnige openingskwartier met vier doelpunten kende evenwel geen vervolg. Na een wapenstilstand van 75 minuten eindigde de match op 2-2.

KV Mechelen - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: In een knotsgek wedstrijdbegin slikt Zulte Waregem in amper 7 minuten meteen 2 goals, maar Gano brengt de bezoekers na 10 minuten weer in de wedstrijd en amper 6 minuten later maakt Sissako alles weer gelijk.

• Man van de match: “Rob Schoofs denkt en handelt sneller dan de gemiddelde voetballer op onze velden”, tweette Franky Van der Elst. De KVM-speler was opnieuw een lust voor het oog. De mooiste assist van de avond kwam van zijn voeten en ook in de mooiste aanval vertolkte hij een glansrol, al vergat Cuypers toen de kers op de taart te zetten.

• Opvallend: KV Mechelen kan ondanks het puntenverlies blijven buigen op een sterke thuisreputatie. In 6 thuismatchen verloor het enkel van Eupen en liet het vandaag dus 2 punten liggen tegen Essevee. De overige 4 thuisduels leverden evenveel zeges op.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Zulte Waregem (2-2)

Zinderend openingskwartier met vier goals

Stel je maar eens voor dat je vanavond een kwartier te laat in het AFAS Stadion toekwam. Je had meteen vier (!) goals gemist. Een knotsgek wedstrijdbegin dus met KV Mechelen dat in een mum van tijd 2-0 voor stond, maar een veerkrachtig Zulte Waregem dat even snel weer orde op zaken zette.

Het zag er nochtans beroerd uit voor Dury en co toen KV Mechelen al na amper 5 minuten de score opende. Een juweel van een doelpunt met een heerlijk hakje van Schoofs en een propere afwerking van Cuypers. Amper twee minuten later liet Zulte Waregem zich ringeloren op een kort genomen hoekschop en Walsh was ongenadig voor zijn ex-ploeg: 2-0.

Donderwolken pakten zich weer samen boven het hoofd van Francky Dury, maar Dompé deed de hemel opklaren voor Essevee. Hij schilderde een hoekschop op het hoofd van Gano en die kopte de bezoekers weer in de wedstrijd. Ruim 5 minuten later was Dompé na een nieuwe hoekschop opnieuw de aangever, dit keer maakte Sissako de klus netjes af: 2-2.

Ook na het zinderende openingskwartier bleef het een boeiende match aan een hoog tempo. Het meeste gevaar kwam van de thuisploeg. Op het halfuur zette Schoofs een heerlijke aanval op, maar voor een leeg doel vergat Cuypers de kers op de taart te zetten. Diezelfde Cuypers dwong Bossut niet veel later wel tot een redding en ook Schoofs zette de doelman nog aan het werk met een vrije trap.

Vossen zet Schoofs in de wind met knappe actie

Zulte Waregem houdt stand tegen dominant KV Mechelen

De energietank was niet leeg in de tweede helft, maar een herhaling van het
spetterende wedstrijdbegin kregen we niet. KV Mechelen trok wel het laken naar zich toe, die dominantie ook omzetten in doelkansen was een ander paar mouwen.

De eerste dreiging kwam zelfs nog van de bezoekers toen Gano een voorzet nipt naast devieerde. Nadien kroop Zulte Waregem achteruit, maar toch was het wachten tot 20 minuten voor het einde vooraleer KV Mechelen echt gevaarlijk werd. Bossut had een prima redding nodig op een verre knal van Vinicius, de herneming van Cuypers ging in het zijnet.

Tien minuten voor het einde kreeg KV Mechelen bijna nog het deksel op de neus. Na een knappe één-twee met Kutesa dwong Dompé Coucke tot zijn enige, maar wel bijzonder belangrijke redding van de wedstrijd. Het bleef zo 2-2 en daarmee komt na 4 opeenvolgende overwinningen een einde aan de zegereeks van KV Mechelen.

Vrancken: "Onszelf jammer genoeg niet beloond"

• Rob Schoofs (KV Mechelen): “We hadden vandaag de 3 punten verdiend. Iedereen speelde een goede wedstrijd, het is jammer dat het niet gelukt is. We kunnen onszelf niet veel verwijten, iedereen heeft gedaan wat hij moest doen. We hebben pech gehad op de corners, waar Zulte Waregem sterk op is. We houden hier wel een goed gevoel aan over en dat moeten we meenemen naar de toekomst. We vonden elkaar heel goed op het veld, het is alleen jammer dat we niet meer konden scoren. We speelden het goed uit, maar op het einde ontbrak soms het geluk of de kwaliteit bij de afwerking.”

• Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “Ik kan mijn gasten op geen enkel aspect ook maar iets verwijten.  We moesten ons enkel concentreren op stilstaande fases en omschakelmomenten, want dat was het enige waarvoor Zulte Waregem kwam. Ze probeerden ook in de tweede helft voortdurend tijd te winnen, je zag dat de schrik erin zat. Iedereen speelt naar zijn mogelijkheden en wij hebben dat vandaag heel goed gedaan. We hebben onszelf jammer genoeg niet beloond. Ik ben teleurgesteld voor de jongens, die kwamen ontgoocheld de kleedkamer binnen. Nu moeten we met het hoofd omhoog naar de bekermatch van dinsdag toewerken.”

• Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Na 7 minuten op een 2-0-achterstand was vervelend, maar we hebben goed gereageerd en gescoord op die stilliggende fases. Daarna hebben het evenwicht wat hersteld. Het laatste kwartier van de eerste helft hadden we het wat moeilijker en het eerste halfuur van de tweede helft was KV Mechelen sterk. Ik vind dat een steengoede ploeg, die goed de ruimtes tussen de linies bespeelt. Als je ze laat passen op hun lopende mensen, dan kunnen ze voor heel veel gevaar zorgen. In de slotfase zijn we toch ook nog aan een paar kansen geraakt. Wij moeten ervoor zorgen dat we onze focus houden en op dit elan voortgaan. We hebben dinsdag een belangrijke bekermatch en spelen daarna thuis tegen Genk. Het zou leuk zijn als we daar bevestigen.”

90+4'

Zulte Waregem zet een punt achter de zegereeks van KV Mechelen. De thuisploeg kwam nochtans al vroeg op een 2-0-voorsprong, maar Zulte Waregem zette snel weer orde op zaken. KV Mechelen bleef nadien jagen op de 3 punten, maar raakte niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

90+2'

Dury gooit Fadera nog in de strijd. Kutesa stapt tergend traag naar de kant, bij Zulte Waregem zijn ze blij met een puntendeling.

90+1'

3 minuten extra

KV Mechelen krijgt nog 3 minuten om de 3 punten alsnog thuis te houden.

90+1'

89'

Vinicius probeert het nog eens van ver, maar dit keer gaat er een pak minder dreiging uit van zijn schot. De afgeweken bal bezorgt Bossut geen problemen.

86'

Ook Kaya wordt nog in de ploeg gedropt bij KV Mechelen. Hij neemt de plaats in van Oum Gouet.

84'

Scheidsrechter Vergoote trekt even naar de zijlijn om Timmy Simons de levieten te lezen. Bij KV Mechelen maken ze van de gelegenheid gebruik om De Camargo nog eens zijn kans te gunnen, voor Cuypers is de wedstrijd voorbij.

80'

Coucke ontzegt Dompé de 2-3!

Zulte Waregem komt plots dicht bij de 2-3! Na een heerlijke één-twee op links met Kutesa probeert Dompé het met een harde knal van net buiten de zestien. Coucke heeft een uitstekende redding nodig en toont zich ook autoritair op de daaropvolgende hoekschop.

77'

KV Mechelen heeft nog een kwartier om te voorkomen dat Zulte Waregem een punt zet achter hun zegereeks. Houden de bezoekers stand? Of zit er misschien nog meer in?

70'

Bossut houdt Zulte Waregem overeind

Vinicius stelt Bossut plots nog eens op de proef met een verre knal, maar de doelman doorstaat de test met glans met een knappe redding. Het gevaar is niet geweken want de herkansing is voor Cuypers, maar die mikt van dichtbij in het zijnet.

70'
70'

Storm wordt na een wat bleke wedstrijd naar de kant gehaald bij KV Mechelen. In zijn plaats komt Shved.

65'

Cuypers op Bossut

Schoofs blijft doorsteekpassjes uitdelen. Dit keer is Cuypers de bestemmeling, maar die krijgt de bal niet voorbij Bossut. De doelman maakt zich druk en vraagt meer communicatie in de verdediging.

65'

Gano haalt uit

Toch nog eens een prik van de bezoekers. Gano waagt zijn kans met een verre, lage knal. Geen onaardige poging, al gaat het schot toch nog een eind naast.

64'

KV Mechelen is baas

KV Mechelen is nu toch al een tijdje de dominante ploeg. Cuypers kan net niet goed koppen op een hoge voorzet. Zulte Waregem moet het spel ondergaan.

61'

Schoofs is aan een uitstekende wedstrijd bezig, maar niet alles wat hij aanraakt verandert in goud. Een slecht genomen hoekschop is een klein smetje op zijn ijzersterke match.

56'

De eerste 10 minuten zijn gepasseerd en dit keer hebben we geen goals gezien. Aan inzet is er nochtans geen gebrek, vooral KV Mechelen doet er alles aan om het verschil te maken. Zulte Waregem loert op de counter.