AntwerpClub Brugge
Nathan Verboomen
Bosuilstadion
15734

Intense strijd tussen Antwerp en Club levert geen winnaar op, beide ploegen eindigen met 10

zo 24 oktober 2021 14:57
  1. 45+2' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 12 - 24/10/21 - 13:30
    45+2'
    Hans Vanaken
    1 - 1
    45+2'

8 kaarten, 2 goals maar geen winnaar. Een intense topper tussen Antwerp en Club Brugge eindigde op 1-1. Engels deed de Bosuil daveren door de score te openen tegen zijn ex-ploeg, maar diep in de eerste helft zorgde Vanaken voor de gelijkmaker. Na rust kwam vooral blauw-zwart enkele keren dicht bij een winnende treffer. De Ketelaere zag een poging gekeerd op de lijn en Engels moest aan de noodrem trekken toen Van Der Brempt alleen op doel afstormde. Ook Club eindigde met 10 na rood voor Nsoki.

Antwerp - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Charles De Ketelaere lijkt in minuut 53 Club op voorsprong te gaan trappen. Butez is geklopt, maar wie anders dan Ritchie De Laet staat op de lijn om de 1-2 nog van het scorebord te houden.

• Man van de match: Niet per se de beste, wel de meest opvallende van de wedstrijd: Björn Engels. Werd uitgelachen door de Club-fans wanneer hij geel pakte na een fout op Lang, haalde zijn gram door de 1-0 te maken en pakte uiteindelijk nog rechtstreeks rood.

• Opvallend: Voor vandaag was Hans Vanaken al goed voor 4 goals en 3 assists tegen Antwerp. Alleen lukte dat in 8 duels nog nooit op de Bosuil. Vandaag bracht hij daar verandering in met de broodnodige gelijkmaker.

Bekijk de goals uit Antwerp - Club Brugge (1-1)

Vanaken trapt Club vlak voor rust weer in de wedstrijd

Na hun Europese duels tegen Fenerbahce en Manchester City moesten Antwerp en Club het vizier weer op de vaderlandse competitie en elkaar richten. In wat zich aankondigde als een bitsige pot voetbal was het vooral uitkijken naar wie als meest frisse ploeg tussen de lijnen zou staan.
    Tussen de potige duels door moest Mignolet zich als eerste doelman onderscheiden op een grondscherend schot van Gerkens.

Antwerp kende de sterkste start, maar gaandeweg knokte Club zich weer in de wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die de score opende. Uitgerekend ex-Bruggeling Björn Engels klom het hoogst op een Antwerpse hoekschop. Mignolet leek de rake kopbal van Engels nog uit zijn doel te zweven, maar de bal viel nog net onder de lat binnen.

Club moest nu gaan komen, maar een overrompeling bleef uit. Toch moest Butez zich nog reppen om een mislukte voorzet van Vormer uit de winkelhaak te duiken, maar vlak voor rust was het toch raak voor de bezoekers. De Ketelaere tikte een hoekschop van Vormer knap terug tot bij Vanaken, die de 1-1 van dichtbij binnentikte.

Mata geveld na een lelijke val

Twee rode kaarten en een geweldige save kruiden de slotfase

Na de pauze kwam vooral Ritchie De Laet met veel goesting weer het veld op. Twee knappe aanvallende acties werden niet beloond en wanneer De Ketelaere oog in oog met Butez aan het langste eind trok, kwam De Laet net op tijd terug om de 1-2 van de lijn te keren. Een aangenaam begin van de tweede helft, maar daarna viel de wedstrijd helemaal stil.

Ingedommelde fans werden een tien minuten voor tijd brutaal gewekt. Bas Dost zette de onvermoeibare Van der Brempt met een knappe kopbal op weg naar Butez, maar dat was buiten Engels gerekend. Die wist dat hij aan de noodrem moest hangen en dat kwam hem op een ingecalculeerde rode kaart te staan.

Club leek met een mannetje meer het slot in te gaan, maar van dat numerieke overwicht kon het niet lang genieten. Nsoki zag een snedige counter van Yusuf namelijk niet zitten en dat leverde hem een dom tweede geel op. Met tien tegen tien leek de toegevoegde tijd een maat voor niets te zijn, maar op de Bosuil staat er altijd iets gebeuren.

Wanneer Antwerp in die blessuretijd nog een hoekschop kreeg, werd het thuispubliek al wild. Wanneer Seck de bal vol overtuiging richting verste paal kopte, leek het dak van de Bosuil eraf te gaan, maar dat was buiten een fenomenale parade van Mignolet gerekend. Zo verdelen Club en Antwerp de buit alsnog en dat lijkt een billijke uitslag te zijn.

Balanta gaat duwen bij de ref

In de slotfase lopen Engels en Nsoki tegen een rode kaart aan

Zowel De Laet als Mignolet houden hun ploeg recht

Gerkens: "Was al aan het juichen, maar helaas heeft Club goeie doelman"

Ritchie De Laet (Antwerp): "Het was een beetje op en neer. Ik denk dat zij wat halve kansen gehad hebben en dan die bal die ik van de lijn haal. Bij ons ontbrak de laatste pass vaak en als Yusuf iets sneller was, stond hij ook alleen voor Mignolet, die op het einde nog uitpakt met een geweldige redding. Vorige keer stond ik op links, vandaag op rechtsback, maar ik probeer gewoon mijn steentje bij te dragen. Waar ik sta, maakt niet uit, zolang ik maar speel."

Pieter Gerkens (Antwerp): "In de eerste helft was er wat meer mogelijk voor ons. In de tweede helft was het dan eerder overleven, ook met het uitvallen van Birger Verstraete, die belangrijk is voor de stabiliteit in onze ploeg.  Daardoor moest ik ook meer verdedigen en is dat niet meteen mijn sterkste kant. Bij de kopkans van Seck was ik al aan het juichen, maar jammer genoeg heeft Club een goeie doelman staan."

Hans Vanaken (Club): "Ik denk dat we meer aanspraak maakten op de overwinning. De eerste helft was vrij gesloten, maar na de rust kwamen we erdoor, waren we voetballend beter en kwamen we makkelijker tot kansen. Misschien geen grote, uitgespeelde kansen, behalve dan die van Charles De Ketelaere. Bij de gelijkmaker staan we daar met veel volk en dat is het hopen dat die bal goed valt. Die bal komt dan in mijn voeten en dat was het niet moeilijk om die binnen te trappen."

Simon Mignolet (Club): "Het was belangrijk om niet te verliezen vandaag en mijn redding op het einde levert ook een punt op. We verdienden ook niet te verliezen en waren de betere ploeg, zonder uitgespeelde kansen te hebben. Nu is 1-1 waarschijnlijk een terecht resultaat. Bij het doelpunt valt de bal binnen omdat ik te veel kracht tegen die bal zet. Als ik die minder raak, gaat die bal over."

Vanaken: "Geef ons vandaag 6,5 op 10"

Mignolet: "Als doelman kan je je enkel onderscheiden door punten te pakken voor je ploeg"

Benson: "Toch gevoeld dat we 2 dagen minder rust hadden"

90+4'

Antwerp en Club delen de punten

Na een felbevochten duel delen Antwerp en Club de punten. Antwerp startte sterk en kwam op voorsprong dankzij Engels, maar Vanaken maakte vlak voor rust gelijk. In de tweede helft pakte elk team nog rood en voorkwam Mignolet een Antwerpse zege met een geweldige redding.

90+2'

Mignolet houdt Seck van de winning goal!

Antwerp lijkt op weg naar de zege wanneer Seck hoger dan de rest springt en ook nog eens goed kopt! Alleen pakt Mingolet nog uit met een geweldige save!

90+1'

Drie minuten extra

We krijgen drie minuten extra, maar dat is dus met 10 tegen 10. Durft er nog iemand risico's te nemen?

90+1'
    90+1'

90'

Ook Nsoki moet gaan douchen

We spelen met 10 tegen 10! Nsoki komt te laat bij Yusuf, die een Antwerpse counter wil lanceren. Het tweede geel voor Nsoki en dat is dus rood.

87'

Mbamba denkt de bal rustig buiten te laten lopen, maar dat is buiten Dwomoh gerekend. De jonge middenvelder haalt er nog een hoekschop uit en dat ziet de Antwerpse spionkop graag gebeuren.

85'

Mignolet wordt ook bekogeld na dat incident met Benson. Toch een trieste trend op de Belgische voetbalvelden.

84'

Mignolet met enig zin voor risico

Mignolet verlaat zijn doelgebied om Benson op te vangen. Daarmee maakt hij zich veel te breed, inclusief armen, maar de Club-doelman komt daar mee weg.

83'
    82'

Rood voor Engels!

Dost kopt de bal prima door in de loop van Van der Brempt en dan moet Engels aan de noodrem hangen. Rood is ingecalculeerd en volledig terecht.

76'

Yusuf is te moe om te besluiten!

Antwerp breekt plots nog eens uit, maar doet dat met de foute speler! Er staat niemand meer tussen Yusuf en Mignolet, maar de benen van de Nigerianen lijken als lood aan te voelen, waardoor ze bij Club konden terugkeren. Yusuf probeert dan Frey maar te bereiken, maar ook die pass komt er niet uit.

75'

Slotkwartier

We zitten in de laatste 15 minuten van de reguliere speeltijd. Sinds het bijna-doelpunt van De Ketelaere - intussen zo'n 20 minuten geleden - blijven we toch wat op onze honger zitten. Krijgen we nog een aangenaam slot?

71'

Bij Club kiezen ze voor de Nederlandse combinatie. Lang dropt een listig balletje in de zestien, waar Dost weinig anders kan doen dan de bal richting doel te verlengen. Uiteindelijk kan Butez de bal rustig naast zien hobbelen.

70'
    68'

Lang haalt er een hoekschop uit!

Lang ondeot zich knap van Gerkens en kiest dan voor het schot! Via het been van Engels gaat die bal richting korte hoek, maar gelukkig voor Butez gaat die bal nog ruim een meter naast.

66'

Aan de overkant is Van der Brempt zich aan het uitleven. Nu komt hij weer eens opzetten op zijn rechterflank. De jonge verdediger duikt ook de zestien in, waar hij van de bal gezet wordt. Een strafschop krijgt hij uiteraard niet, al had hij dat graag anders gezien.