Xavi Molina
1 - 2
Xavi Molina
62'

Eupen heeft Play-off II ingezet met een 1-2-zege aan de kust. Oostende, dat dit jaar nog niet won en nog maar 4 puntjes sprokkelde, maakte het zichzelf moeilijk met een rode kaart voor de rust.

KV Oostende - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Op het uur bezwijkt Oostende onder de druk na een aantal kansen op een rij voor Eupen. Garcia slingert een hoekschop op het hoofd van Molina en die geeft Dutoit het nakijken.
  • Man van de match: Luis Garcia is aan zijn afscheidstournee bij Eupen bezig en wil dat duidelijk in schoonheid doen. De Spanjaard was vandaag alweer bepalend met twee assists.
  • Opvallend: De reeks zonder overwinning zet zich voort bij Oostende. De kustploeg won voor het laatst op 8 december, het versloeg toen voor eigen volk Sporting Lokeren. Sindsdien kon het in 13 wedstrijden amper 5 punten sprokkelen.
  • Quote:  Hugo Broos (trainer KV Oostende): "Ik geloofde m'n ogen niet in het begin. Ik heb aan de spelers gevraagd of ze een uitleg hadden waarom ze zo slap begonnen waren en niemand had een antwoord. De eerste 25 minuten waren niet om aan te zien."

Bekijk de goals uit Oostende-Eupen (1-2)

Lombaerts gaat door op het been van Ocansey en pakt rood

90+3'

Oostende kan ook in PO II niet winnen. Meer zelfs, het ging op eigen veld onderuit tegen Eupen. Canesin veegde kort voor de rust de 0-1 van Msakni uit. Maar op het uur zorgde Molina voor de 1-2-eindstand.
90+2'
Eupen laat na om de wedstrijd helemaal te beslissen. Essende pakt uit met de lage voorzet, Msakni laat de bal lopen voor Jocelyn, maar die laat het liggen.
90+1'

90'

3 minuten extra

Oostende krijgt nog drie extra minuten om alsnog een punt te veroveren. De eerste overwinning in 2019 zal het behoudens een klein mirakel niet meer worden.
87'
86'
Ook voor Ocansey zit de wedstrijd erop. Essende mag nog enkele minuten meedoen in een wedstrijd die helemaal aan het doodbloeden is.
78'
Milicevic mag de slotfase volmaken bij Eupen. Voor Toyokawa zit de wedstrijd erop. De Japanner liet een uitstekende kans om te scoren liggen.
77'
Oostende geeft nog eens een teken van leven. Sakala brengt de bal scherp voor doel, maar Canesin komt net te laat inlopen. De thuisploeg is nog niet helemaal dood.
72'
71'
70'
Jocelyn deelt nu op zijn beurt een tik uit aan Vanlerberghe en krijgt ook een geel karton achter zijn naam. Het is tekenend voor de wedstrijd. Veel stevige duels, weinig goed voetbal.
70'
69'
Nastic deelt een flinke tik uit aan Jocelyn en dat komt hem op een gele kaart te staan. De frustratie neemt toe bij de thuisploeg.
62'

Eupen opnieuw op voorsprong!

62'

Eupen verzilvert overwicht

Oostende bezwijkt onder de druk. Garcia schildert een hoekschop op het hoofd van Molina en die verlengt de bal in doel. Eupen lijkt op weg naar een driepunter, voor Oostende dreigt PO II in mineur te starten.