90'
Mamadou Sylla
90'
3 - 1

STVV heeft de ontgoocheling van het mislopen van Play-off I toch ietwat kunnen doorspoelen bij de start van Play-off II. In groep A hield STVV de drie punten thuis tegen Charleroi: 3-1.

Bekijk de goals uit Sint-Truiden-Charleroi (3-1)

STVV - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: In de eerste helft kreeg Perbet een uitgelezen kans om Charleroi een dubbele bonus te bezorgen, maar hij trof de paal. STVV bleef zo in de wedstrijd en maakte nog voor de pauze gelijk.
  • Man van de match: Daichi Kamada blonk andermaal uit op het middenveld met zijn acties en spelinzicht. Hij had een voet in het eerste en het laatste doelpunt van STVV.
  • Opvallend: De Japanse pers had een vette kluif aan deze wedstrijd in Play-off 2. Met Tomiyasu, Endo, Kamada en Kinoshita (STVV) en Morioka (Charleroi) stonden er vijf Japanners aan de aftrap.

Charleroi kan voorsprong niet vasthouden

In een karig gevuld Stayen en onder een aardig lentezonnetje kwam de partij maar traag op gang. STVV had het balbezit in de openingsfase, maar kon niet meteen iets creëren.

Na tien minuten viel ineens de 0-1 van Charleroi uit de lucht. Na slecht inspelen van Teixeira kon Bruno zijn ploegmaat Morioka alleen voor doel zetten. De Japanner bleef ijzig kalm en plaatste de bal netjes naast Steppe in doel.

STVV reageerde gevat met een knappe dribbel van Kamada, alleen de afwerking liet te wensen over. Daarna zakte het tempo weer. De wedstrijd kabbelde voort, zonder noemenswaardige kansen.

Pas in het slotkwartier kwam er meer vaart in de partij. Charleroi verkwanselde een enorme kans om er 0-2 van te maken en de wedstrijd op slot te gooien. Het werd een dure misser, want de goal viel aan de overkant: De Sart verscheen na een keurige een-twee met Kamada alleen voor Penneteau en schoof de gelijkmaker door de benen van de doelman.

Duif wil meevoetballen tijdens Sint-Truiden-Charleroi

Invallers van goudwaarde voor STVV

Na de pauze was het vooral de thuisploeg die drang naar voren toonde. Kinoshita, die de geblesseerde Boli moest vervangen, liet een enorme kans onbenut, even later kopte zijn landgenoot Tomiyasu van dichtbij over.

De Japanners bleven het spel bepalen bij STVV, met De Sart als ideale pivot. Na een fraaie dubbele een-twee tussen De Sart en Kamada had die laatste de 2-1 aan de voet, maar hij besloot naast.

Van Charleroi kregen we nog maar weinig te zien in de tweede helft. Veel meer dan wat schoten uit de tweede lijn van Bruno en Hendrickx kreeg de ingevallen doelman Pirard niet te verwerken.

Het waren uiteindelijk de invallers van Brys die STVV over de streep trokken. Ceballos rondde tien minuten voor tijd een actie van Botaka en Asamoah af, net voor affluiten stond Sylla op de juiste plaats om een heerlijke dribbel van Kamada te bekronen met de 3-1, goed voor een verdiende zege voor STVV.