4. 81' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 23 - 25/01/19 - 20:31
81'
Dieumerci Mbokani
81'
1 - 1

Antwerp en Standard zijn niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel. In een tweede helft vol spektakel en discussie strafte Lestienne de rode kaart van Lamkel Ze meteen af. Mbokani zorgde voor de gelijkmaker. Antwerp gaat zo (voorlopig) naar de tweede plek.

Antwerp-Standard in een notendop

• Man van de Match: Bij Antwerp is Mbokani de man in vorm de voorbije weken. Net wanneer Standard de wedstrijd leek te gaan winnen, zorgde de sterke spits voor de gelijkmaker. Ook Bolat verdiende een pluim bij de 1-1.
  • Sleutelmoment: In de tweede helft ging het licht helemaal uit bij Antwerp. Lamkel Ze mocht na twee keer geel gaan douchen, ook Borges verdiende misschien wel rood. De rode kaart kostte Antwerp mogelijk de driepunter.
  • Opvallend: Antwerp behoudt geen al te beste thuisreputatie. Dit seizoen won het nog maar vijf thuiswedstrijden.

Bekijk de goals uit Antwerp-Standard (1-1)

Lamkel Ze lichtpuntje voor de rust

Met de tweede plek op het spel was het zaak voor zowel Antwerp als Standard om de drie punten te pakken. In een fysieke eerste helft maakte vooral de thuisploeg aanspraak op de voorsprong.

Al zagen we erg weinig kansen op de Bosuil. Onder leiding van een uitstekende Lamkel Ze was Antwerp de betere ploeg en verdiende het misschien wel het openingsdoelpunt, maar scoren lukte niet.

Ook aan de overkant was het maar pover wat de kansen betrof. Lestienne zag zijn afstandsschot ver over doel vliegen. Marin deed het wat beter, maar kon zijn poging ook niet kadreren.

Net voor rust was er nog een opstootje tussen Luyindama en Lamkel Ze na natrappen van die laatste. Smet en de VAR besloten om niet in te grijpen. Rusten deden we met 0-0.

Sterke Luyindama schudt 3 Antwerp-spelers van zich af

Licht van Lamkel Ze gaat helemaal uit na de rust

In de tweede helft kregen de aanwezige supporters heel wat meer spektakel te zien. Standard kwam beter en beter in de wedstrijd en toen ging het licht helemaal uit bij Antwerp. Borges ontsnapte aan rood en ook Lamkel Ze zijn potje kookte helemaal over.

In nog geen twee minuten keek de middenvelder, nog uitblinker voor de rust, tegen twee gele kaarten aan. Lestienne profiteerde meteen en zette Standard op 0-1.

Maar daar was plots Mbokani. De boomlange spits zit de laatste weken in hoogvorm en ook vandaag vond hij de weg naar het net. Hij nekte zijn ex-club met de gelijkmaker, ook meteen de eindstand.

Antwerp wipt zo (voorlopig) over Club Brugge naar de tweede plek. Het telt met 42 punten eentje meer dan de landskampioen. Standard volgt op twee punten van Antwerp.

Lamkel Ze krijgt rood, maar komt doodleuk even terug: "Dit kan toch niet?"

Preud'homme: "Vind je het leuk om zulke matchen te zien? Ik niet."

• Michel Preud'homme: "Het is spijtig dat we de drie punten niet mee naar huis nemen. We hadden alles in handen om dat te doen. De gelijkmaker mocht zeker niet gebeuren. Maar gezien de omstandigheden was het een volwassen wedstrijd van het team. Vind jij het leuk om zulke wedstrijden te zien? Ik niet. Voor de voetbalartiesten is dit soort wedstrijden heel moeilijk."
  • Mehdi Carcela: "Natuurlijk ben ik ontgoocheld dat we de drie punten niet mee naar huis nemen. We creëerden niet voldoende kansen en de goal die we tegenkrijgen, is te wijten aan een gebrek aan concentratie. Tegen 10 man is het altijd lastig om te spelen. Ze lopen heel veel en ze hebben heel stevige spelers. Dat we een mooie reeks neerzetten zonder nederlaag? Ik blijf toch ontgoocheld."

Van Damme: "Dit is een wedstrijd waarvoor je voetbalt"

• Jelle Van Damme: "Dit is een wedstrijd waarvoor je voetbalt. Het punt is dik verdiend, we hebben getoond dat we mentaal heel sterk zijn. Laten we de rode kaart van Lamkel Ze een jeugdzonde noemen. De eerste helft vond ik hem wel vrij opgenaaid, maar daar ga ik zelf zeker niet over oordelen. Hij zal eruit leren, het is een heel goede voetballer."
  • Laszlo Bölöni: "Iedereen houdt van zulke matchen. We speelden geen slechte, maar wel een correcte wedstrijd en we laten Standard achter ons. We hebben enkele afwezigen in het team waardoor we niet altijd veel wissels kunnen doorvoeren. Maar iedereen die op het veld staat, geeft het beste van zichzelf voor het team en de club."

Het verslag van de match:

90+4'

EINDE

Na een tweede helft vol spektakel en discussie delen Antwerp en Standard de punten. Antwerp domineerde de eerste helft, maar kwam wel heel goed weg na de rust: 1-1.
90+1'

90+1'

Vanheusden is nog dicht bij het winnende doelpunt

90'
We krijgen drie minuten extra tijd.
90'
88'

Bolat bijna de antiheld

Een verre voorzet lijkt een plukbal voor Bolat, maar die laat de bal zomaar door de handen glippen. Gelukkig voor de Antwerp-doelman zonder erg.
84'

Mbokani schuift de gelijkmaker onder Ochoa in doel: 1-1

81'

Mbokani maakt gelijk!

Wat krijgen we hier allemaal te zien! Mbokani laat de supporters weer hopen met de gelijkmaker. Een sublieme pass van Yatabaré eindigt bij de sterke spits, die niet twijfelt: 1-1.
77'
76'

Standard opent de score na ingrijpen van de VAR

76'
75'
73'

Lestienne opent de score!

Daar is Standard dan toch! Lestienne opent de score, maar wordt afgevlagd voor buitenspel. Onterecht, zo blijkt, het feestje gaat toch door! Scheidsrechter Smet floot niet toen de lijnrechter de vlag de lucht de hoogte in stak, dus mag de VAR, gelukkig voor Standard, tussenbeide komen.