1. 56' - Geel - Lloyd Palun
    2. 63' - Geel - Guévin Tormin
    3. 71' - Verv. Naomichi Ueda door Serge Gakpé
    Jupiler Pro League - speeldag 23 - 26/01/19 - 20:01

STVV heeft na vijf wedstrijden eindelijk nog eens kunnen winnen. Tegen Cercle Brugge kwam het 1-0 achter, maar Botaka en Boli zorgden voor de ommekeer. Marc Brys wist hoe belangrijk de zege was. "Ik heb het vooraf gezegd: ofwel blijven we aanpikken en doen we mee voor PO I, ofwel haken we af. "

Cercle Brugge - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Met een heerlijke pegel brengt Lusamba Cercle halfweg de 2e helft langszij. Maar de vreugde is van korte duur. De VAR grijpt in en het doelpunt wordt uiteindelijk afgekeurd voor een voorafgaande fout op Kamada.
    • Man van de match: Jordan Botaka kan met het beste rapport weer afreizen naar Stayen. Hij opende in de 1e helft zelf de score en schotelde Boli na de rust de winning goal voor.
    • Opvallend: Cercle Brugge kon dit seizoen nog maar 3 keer de 0 houden. Met 42 tegendoelpunten na 23 speeldagen hoort Cercle bij de slechtste leerlingen van de klas. Enkel Zulte Waregem doet slechter met 48 tegendoelpunten.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - STVV (1-2)

Botaka veegt openingsgoal van Omolo uit

Door het puntenverlies van Charleroi kreeg STVV een uitgelezen kans om voorlopig weer de top zes binnen te sluipen. Dan moest er wel gewonnen worden op bezoek bij Cercle Brugge.

STVV begon ook het felst aan de partij, maar de eerste kans was na 20 minuten wel voor Cercle. Hazard zette Mmaee in de wind, maar alleen voor Steppe plaatste hij de bal voorlangs.

Tien minuten later was het wel raak voor de thuisploeg op een vrije trap. Mercier vond het hoofd van Omolo en die knikte de 1-0 netjes binnen. Maar lang kon de vereniging niet genieten van de voorsprong. Na een knappe dribbel legde Acolatse goed terug naar Botaka en die hing de bordjes weer in evenwicht.

STVV had de smaak plots te pakken en ging op zoek naar meer. Kort voor de rust was De Petter er dicht bij na een kort genomen vrije trap van Acolatse, maar hij besloot onbesuisd over.

STVV pakt volle buit, met dank aan de VAR

In het openingskwartier van de 2e helft waren de beste kansen voor Cercle. Tormin besloot na een knappe actie rakelings naast, maar dé missers kwamen op naam van Cardona en Hazard. Die eerste kon nog een knappe redding van Steppe als excuus inroepen, maar Hazard liet het zelf liggen in de herneming.

STVV toonde zich efficiënter. Botaka kopte een vrije trap van Kamada voor doel en daar werkte Boli de 1-2 simpel binnen. Lusamba leek meteen orde op zaken te stellen met een heerlijke pegel, maar dat was buiten de VAR gerekend. Die had een voorafgaande fout op Kamada gezien en dus ging het doelpunt niet door.

Flinke opdoffer voor de thuisploeg, die nadien geen vuist meer kon maken. Maar het bleef wel spannend, omdat STVV de wedstrijd vergat te beslissen. Acolatse verknoeide een kansrijke counter en ook nieuwkomer Sylla liet een open kans onbenut. Maar Cercle kon daar niet meer van profiteren.

Brys: "Dit was een beslissende wedstrijd"

• Arnaud Lusamba (Cercle): “De coach en mijn ploegmaten hebben gezegd dat ik vaker op doel moet trappen. Vandaag telde m’n goal helaas niet, maar ik blijf het proberen tot het wel lukt. Mijn ploegmaat maakte blijkbaar een fout bij het begin van mijn actie. Ik heb de beelden nog niet kunnen bekijken. Het is jammer voor de ploeg. We weten dat STVV een heel sterke tegenstander is. Jammer genoeg zijn we onderuit gegaan. Nu is het weer focussen op de volgende wedstrijd."
    • Elton Acolatse (STVV): “Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hebben als team tot het einde geknokt. Ik denk wel dat het een verdiende zege is. Ik gaf een mooie assist en over de hele wedstrijd ben ik wel tevreden. Het kan natuurlijk nog wel wat beter, zeker in balverlies. We zijn bescheiden, maar natuurlijk is PO I onze ambitie. We proberen zoveel mogelijk punten te halen en dan zien we wel.
    • Marc Brys (trainer STVV): “We hebben ervoor gevochten en goed stand gehouden. Het was een trage en slordige wedstrijd, maar wel met bezieling. We kunnen die overwinning wel claimen denk ik. Ik heb het vooraf gezegd: dit is een beslissende wedstrijd. Ofwel blijven we aanpikken en doen we mee voor PO I, ofwel haken we af. De manier waarop speelde geen rol.”
    • Laurent Guyot (trainer Cercle): “Als je er de kans toe krijgt, moet je scoren. Als we vandaag de helft van onze kansen benut hadden, was het een ruime zege voor ons geworden. STVV was wel heel efficiënt en dat was vandaag het verschil. Maar het was toch een bemoedigende wedstrijd voor ons.”

90+8'

STVV weet na 5 wedstrijden zonder zege weer wat winnen is. Het verslaat Cercle met 1-2 en springt voorlopig opnieuw de top zes binnen.
    90+8' tweede helft
    90+7'
    Het wordt toch nog even spannend. Cercle dwingt nog een hoekschop af, Nardi rukt mee naar voren.
    90+5'

Geen goal bij debuut voor Sylla

Sylla kan Cercle de doodsteek geven na knap voorbereidend werk van De Sart. Maar alleen voor Nardi krijgt hij de bal niet voorbij de Cercle-doelman.
    90+1'
    Acolatse mag meteen gaan rusten. Hij wordt naar de kant gehaald voor Janssens. Intussen zijn de ruim 6 minuten extra tijd ingegaan.
    90+1'

89'

Acolatse verknoeit kansrijke counter

STVV krijgt een uitgelezen kans om de wedstrijd helemaal te beslissen op een snedige counter. Maar dat is buiten Acolatse gerekend. Die gaat voor eigen succes in plaats van de bal af te spelen en ziet z'n schot afgeblokt.
    88'
    Mercier gooit de bal nog eens gevaarlijk voor doel. Tormin ligt op de loer aan de tweede paal, maar Botaka kan de bal nog net voor z'n neus in hoekschop koppen.
    86'
    Een flauw schotje van Gakpé, meer heeft Cercle op dit moment niet te bieden. Steppe heeft er niet de minste moeite mee.
    85'
    De tijd begint te dringen voor Cercle. Kan de thuisploeg nog een slotoffensief in elkaar boksen of houdt STVV de punten vast?
    78'
    Bij STVV mag AA Gent-huurling Sylla z'n eerste minuten maken. Kan hij coach Brys meteen overtuigen?
    75'
    Het slotkwartier is ingegaan. Is Cercle de opdoffer al te boven en kan het nog op gelijke hoogte komen. Of is STVV op weg naar de top zes?
    71'
    68'

Geen 2-2

Laforge wordt opnieuw gesommeerd door de VAR en gaat de beelden bekijken. Conclusie: geen doelpunt voor Lusamba, omdat er een voorafgaande fout was op Kamada.
    67'

Lusamba stelt orde op zaken

Alles te herdoen in het Jan Breydelstadion na een heerlijk doelpunt van Lusamba. Die kan vrij oprukken door het centrum en knalt de 2-2 staalhard in doel.
    64'

STVV neemt de leiding

Boli brengt STVV voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Botaka kopt een vrije trap van Kamada voor doel en daar tikt Boli de 1-2 simpel binnen.