Jupiler Pro League - speeldag 21 - 26/12/18 - 14:31
33'
Laurens De Bock
33'
1 - 1

Op de tweede kerstdag hebben KVO en STVV 1-1 gelijkgespeeld aan de kust. Botaka opende de score, maar vergat nadien zijn strafschop om te zetten. De Bock maakte nadien gelijk. KVO drong nog aan, maar kon Steppe geen tweede keer kloppen.

KVO-STVV in een notendop

• Man(nen) van de Match: Met Canesin en Vandendriessche had KVO twee draaischijven die STVV het in de tweede helft best lastig maakten. De assist voor de 1-1 kwam ook van de voet van Canesin.
  • Sleutelmoment: Bij een 0-1-tussenstand had Botaka de 0-2 aan de voet. Hij zette zich achter een strafschop, maar besliste dan om de bal wel heel knullig in de handen van Dutoit te strelen. Nadien maakte De Bock gelijk.
  • Opvallend: Ook in de heenmatch tegen KVO mocht Botaka een strafschop nemen. Toen vloog de bal wel in het net.

Bekijk de goals uit KV Oostende-STVV (1-1)

Knullige strafschop van Botaka leidt 1-1 van De Bock in

Met een voorlopige vijfde plaats was het zaak voor STVV om de drie punten aan de kust te pakken om de Play-off 1-plek te verstevigen. KV Oostende won ook maar best om de competitie weer wat kleur te geven.

Na een verschroeiende start van de bezoekers stond het al na vier minuten 0-1. Botaka kwam met een gelukje in balbezit en knalde het leer voorbij Dutoit. Al hing er wel een buitenspelgeurtje aan het doelpunt. Verhelderende beelden ontbraken.

KVO kreeg nadien dé kans op de gelijkmaker, maar de 19-jarige Boonen vergat te scoren. En toen Botaka zich achter een (licht) gegeven strafschop mocht zetten, leek de dubbele voorsprong een feit. Gelukkig voor de KVO-fans besliste hij om de bal knullig in de handen van Dutoit te strelen.

Die misser werd nadien ongenadig afgestraft. De Bock zette zijn hoofd tegen een voorzet van Canesin en maakte zijn eerste goal van het seizoen: 1-1. Meteen ook de, al bij al terechte, ruststand.

KVO vergeet het af te maken na de rust

Na de rust kwam Oostende met dezelfde elf namen opnieuw het veld op, maar met een compleet verschillende intentie. Tot en met het laatste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer aan de kust.

Maar het mocht niet baten voor de mannen van Verheyen. Geen enkele kans wou voorbij Steppe, en wanneer Boonen de STVV-doelman dan toch klopte, werd er (terecht) gevlagd voor buitenspel.

Nadien kregen de aanwezige supporters, naast de vele kansen van de thuisploeg, nog een relletje tussen Acolatse en Faes te zien. Scheidsrechter Van Damme bestrafte met geel voor de STVV-speler, maar werd door de VAR aangespoord om de beelden nog eens te bekijken. Dat veranderde zijn beslissing niet: geel voor Acolatse.

Eindstand: 1-1. STVV zet zijn totaal op 33 punten en blijft voorlopig op koers voor Play-off I. KV Oostende schiet niet veel op met het puntje en blijft in de rechterkolom.

Botaka: "Mijn penalty zag er wel heel knullig uit"

• Jordan Botaka (STVV): "Ik snap niet waarom het alleen over mijn gemiste strafschop gaat. De wedstrijd is 90 minuten lang en er waren veel kansen die we niet afmaakten, ook aan de andere kant hadden we wel wat geluk. Oké, ik voel me slecht omdat ik de strafschop heb gemist, het zag er wel heel knullig uit. Ik probeerde hem niet uit stand te trappen, want ik neem nog twee à drie stappen achteruit. Een panenka was het ook niet, want die trap je niet met binnenkant voet. Maar goed, ik miste hem en de wedstrijd gaat voort. Uiteindelijk ben ik wel blij met het punt."

• Marc Brys (coach STVV): "Al bij al moeten we tevreden zijn met dit punt. Als je de tweede helft bekijkt, was KVO veel sterker. Maar in het begin had het misschien wel 0-3 moeten zijn. Als je dan kijkt naar andere wedstrijden waar Oostende op achterstand komt, dan is de wedstrijd gespeeld. Nu komen ze weer in de wedstrijd en zie je dat het bobijntje af was. Na het missen van de strafschop hebben we gewoon niet meer gevoetbald. Het was een beetje lullig hoe Botaka de strafschop trapte, maar dat is zijn keuze. Ik beknot de creativiteit van de speler niet, maar uiteindelijk had dat ons de drie punten wel kunnen opleveren."

Verheyen: "Beste prestatie dit seizoen, maar eerste 5 minuten waren catastrofaal"

• Gert Verheyen (coach KVO): "Ik ben zeer tevreden over de prestatie van de ploeg. De eerste vijf minuten tellen ook mee en daar begonnen we catastrofaal, maar daarna was het gewoon goed. De gemiste penalty bepaalt ook veel, maar het is een van onze beste prestaties geweest. Heel veel beweging, beleving en wilskracht. Wout Faes op het middenveld zetten was een geslaagde test. Hij was verdedigend goed, maar toonde zich ook aanvallend. We wilden dat al langer doen, maar nu we het eindelijk hebben geprobeerd, ben ik er blij om."

• Wout Faes (KVO): "Ik denk dat we onze beste wedstrijd van het seizoen speelden en dat we de drie punten verdienden. Bij de gemiste strafschop van Botaka komen we misschien goed weg, maar het is ook niet slim genomen van hem. Hoe ik terugkijk op 2018? Het voetbal was misschien niet altijd even goed, maar we hebben een goed aantal punten en we staan goed."

90+6'

EINDE

Afgelopen! KVO en STVV verdelen de buit aan de kust. Botaka opende de score, De Bock maakte gelijk: 1-1.
90+2'

90'

Opstootje Acolatse-Faes

Het spel ligt even stil na een overtreding van Bezoes. Acolatse en Faes zorgen voor wat opschudding en gaan hoofd tegen hoofd staan. Van Damme bestraft met geel, al had Acolatse evengoed de rode kaart kunnen krijgen.
86'
83'
Daar is STVV eindelijk nog eens! De Norre zet de eerste kans voor de bezoekers na de rust op de papieren en knalt richting Dutoit. Die ziet het schot goed aankomen en tikt over.
79'

"De druk van Oostende blijft aanhouden. Het is eenrichtingsvoetbal"

Johan De Caluwé op Sporza Radio
77'

Heet standje voor het doel van Steppe

Het gevaar komt alleen nog maar van de thuisploeg. Faes legt aan voor een schot, dat via een STVV-been bij Boonen belandt. Die levert geen al te beste voorzet af, maar stond toch al buitenspel.
71'
Nog 20 minuten reguliere speeltijd en we hebben nog steeds geen winnaar. Intussen verdient KVO de voorsprong, kan het nog scoren?