Bedroevende Waasland-Beveren-Eupen levert geen doelpunten op

2. 68' - Verv. Lazare Amani door Megan Laurent
  3. 86' - Geel - Beni Badibanga
  4. 87' - Geel - Maximiliano Caufriez
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 15/09/18 - 20:00

Waasland-Beveren en Eupen hebben de fans op de Freethiel niet verwend. De wedstrijd eindigde zoals die begon, zonder doelpunten. Waasland-Beveren wacht nog altijd op zijn eerste zege, Eupen staat na een 7 op 9 tussen de mensen.

Waasland-Beveren-Eupen kort samengevat:

• Sleutelmoment: Halverwege de eerste helft krijgt Ampomah een niet te missen kans. De Ghanees van Waasland-Beveren wacht veel te lang om af te drukken en laat zo de 1-0 liggen.
  • Man van de Match: Van Crombrugge en Roef deden hun werk meer dan behoorlijk tussen de doelpalen.
  • Opvallende statistiek: Waasland-Beveren wacht nog altijd op zijn eerste zege van het seizoen en blijft voorlaatste in het klassement. Ter vergelijking: vorig seizoen stond de club uit het Waasland na 7 speeldagen op de 7e plaats met 9 punten.

Vizier van Ampomah staat niet op scherp

Na een 6 op 6 tegen Moeskroen en Standard ging Eupen in het Waasland op zoek naar een 3e opeenvolgende zege. De snelle Fall zorgde voor de eerste kans van de wedstrijd. Roef ging goed plat op zijn harde knal.

Ook op de corner die volgde waren de bezoekers gevaarlijk. Molina kon koppen, maar knikte naast. Het antwoord van Waasland-Beveren kwam via Ampomah. Hij dook goed door de buitenspelval, stormde op Van Crombrugge af met de bal aan de voet, maar wachtte veel te lang om af te drukken.

Ampomah zorgde 5 minuten voor de rust voor nieuw Bevers gevaar. Van Crombrugge liet zich niet verrassen in zijn korte hoek.

W-B dringt aan na de rust, maar scoren lukt niet

Na de rust zorgde vooral de jonge Foulon voor gevaar. Hij deponeerde de bal 3x vakkundig voor doel vanaf de flank, maar telkens was het net niet voor Waasland-Beveren. Zo mikte Boljevic de bal van dichtbij in het zijnet.

Ook op een vrije trap wilde het niet lukken voor de thuisploeg. Badibanga krulde de bal perfect over de muur, maar nu lag de deklat dwars. En Eupen? Dat kwam 2x dreigen via Bushiri op een corner van Garcia, al wist hij er zelf amper van.

Het slot van de wedstrijd was rommelig. Ampomah probeerde het nog met een krul richting de verste paal, maar meer dan een steward raakte de Ghanees niet. Het bleef 0-0 en dus wacht Waasland-Beveren nog altijd op zijn eerste zege van het seizoen.

Makelele: "Mayonaise begint te pakken"

• Waasland-Beveren-aanvoerder Milan Massop: "We laten hier een kans liggen om van Eupen te winnen. We zijn heel aanvallend geëindigd en kregen veel kansen. De bal vliegt er niet in en dat heeft te maken met kwaliteit. Het zit ook gewoon niet mee. We hebben er alle vertrouwen in dat het volgende week tegen Charleroi wel lukt. We proberen wat andere dingen nu en we hebben de ploeg om heel gevaarlijk te zijn in dit systeem. Volgende week gaan we gewoon opnieuw voor de zege."

• Eupen-trainer Claude Makélélé: "Het belangrijkste is dat we niet verloren hebben. We zijn nu in staat om ook ploegen op verplaatsing punten af te snoepen. Ik ben wel wat ontgoocheld in mijn spelers, ze hebben niet tot in de puntjes uitgevoerd wat ik hen gevraagd heb. Ook in de eerste helft. We verloren de bal veel te veel en maakten domme fouten. We hebben het Waasland-Beveren gemakkelijk gemaakt en dat wilde ik vermijden. We werken hard op training. De mayonaise begint eindelijk te pakken. Ik wist dat de resultaten zouden komen. Dat is het belangrijkste."

• Waasland-Beveren-trainer Yannick Ferrera: "We hebben er alles aan gedaan om te winnen. We hebben gevochten voor de zege en ik kan mijn jongens niet verwijten. Jammer genoeg hebben we niet kunnen scoren. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze hard moeten werken. Nu moeten we de juiste beslissingen nemen op het veld. Met een punt schieten we niet veel op. We moeten het positieve proberen te onthouden. We hebben de nul gehouden en waren de betere ploeg. We zijn op de goede weg. Dat het hier onrustig is, dat is normaal. Dat is overal zo."

90+5'

Waasland-Beveren en Eupen hebben de toeschouwers niet verwend vanavond. De wedstrijd eindigde zoals die ook begon: 0-0.
90+4'
Boljevic plukt de bal uit de lucht op de rand van de zestien en gaat zelf zijn kans. De bal gaat hoog over. De droevige 0-0 zit eraan te komen.
90+2'
Roef moet zich reppen om de aanstormende Pollet van de bal te houden. Scheidsrechter Van Damme fluit voor een fout op de doelman van Waasland-Beveren.
90'

90'
We krijgen nog vijf minuten toegevoegde tijd. Wie trekt het laken alsnog naar zich toe?
89'
Gnaka gaat erbij liggen met krampen. De wedstrijd sleept zich nu echt naar het einde.
89'
Ampomah pikt een gevaarlijke corner op aan de tweede paal. Opnieuw is zijn schot niet goed. De bal gaat zelfs buiten aan de zijlijn.
87'
Caufriez gaat aan zijn tegenstander hangen. Geel voor de verdediger van Waasland-Beveren.
86'
Pollet krijgt nog een paar minuten van Makelele. Maakt de diepe spits nog het verschil voor de bezoekers?
86'
85'
Boljevic trekt zich nog eens op gang op een goede steekbal van Keita. Van Crombrugge komt goed zijn doel uit en voorkomt verder gevaar.
84'
We kijken voorlopig naar een slordige eindfase van de wedstrijd. Ampomah probeert de bal in de verste hoek te krullen, maar raakt een steward.
79'
Badibanga profiteert van balverlies bij Bushiri om de zestien in te duiken. Bushiri keert goed terug en herstelt zelf zijn fout. Nog tien minuten op de klok.
77'

Meteen Abdullah

Abdullah laat zich meteen zien. Hij pikt de bal op vlak voor de zestien en plaatst het leer richting de verste hoek. Zijn schot gaat maar net naast.