1. 67' - Doelpunt - Benjamin Lambot (0 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 7 - 15/09/18 - 20:00
    67'
    Benjamin Lambot
    0 - 1
    67'

KV Oostende is niet verder geraakt dan een gelijkspel tegen promovendus Cercle Brugge. Cercle leek de wind in de zeilen te hebben aan de kust, maar slikte in de slotfase toch nog de gelijkmaker. "Het is jammer dat we niet winnen, maar buitenshuis een punt pakken is toch een goede zaak", zegt Cercle-coach Laurent Guyot.

Bekijk de goals uit Oostende - Cercle Brugge (1-1)

KV Oostende - Cercle Brugge in een notendop

• Sleutelmoment: In plaats van de bal op een vrije trap voor doel te gooien kiest Bjelica kort voor het einde voor een slimme pass naar Vandendriessche. Die bedankt met de gelijkmaker.
    • Man van de match: Fabrice Ondoa mag het puntje voor Oostende voor een groot stuk op zijn conto schrijven. De KVO-doelman pakte vooral in de 2e helft uit met enkele puike reddingen, enkel bij de kopbal van Lambot was hij geklopt.
    • Opvallend: KV Oostende kon dit seizoen nog niet één keer de

nul houden. Na zeven wedstrijden staat de teller al op 12 tegendoelpunten, dat
    zijn er twee meer dan de gemaakte doelpunten.

Cercle net iets gevaarlijker in zwakke eerste helft

Pas na een kwartier viel er iets te beleven in de Versluys Arena. Bruno stelde Ondoa op de proef, maar die was niet onder de indruk. Op de eerste kans van de thuisploeg was het zelfs wachten tot halfweg de eerste helft. Nardi had een uitstekende redding nodig om een kopbal van Milovic uit z’n doel te houden.

Meteen daarna moest ook Ondoa nog eens aan de bak op een verre knal van Mercier, maar meer dan een korte opflakkering was het niet in een eerste helft die bol stond van de slordigheden. Cercle was net iets gevaarlijker, al raakte Bruno ook bij zijn tweede poging niet voorbij Ondoa.

Oostende kon daar ook in de slotfase van een flauwe eerste helft weinig tegenoverstellen. Sakala dwong met een harde knal wel nog een hoekschop af, waarop Guri de bal nipt over doel kopte.

Vandendriessche schenkt KVO op de valreep punt

Ook in de tweede helft schoot Cercle het best uit de startblokken. Zowel Tormin, Lusamba als Etienne probeerden Ondoa het leven zuur te maken, maar de doelman kwam telkens als winnaar uit de strijd.

Oostende reageerde met schoten van Capon en Canesin. De eerste mikte van dichtbij over, de laatste besloot snoeihard op Nardi. Aan de overkant hadden de bezoekers meer succes. Mercier schilderde de bal op het hoofd van Lambot en die kopte de 0-1 onhoudbaar binnen.

De kustploeg was plots wakker en schakelde een versnelling hoger. Voor Zivkovic leek het zwaarste werk voorbij toen hij de bal voorbij Nardi mikte, maar Taravel gleed zijn schot nog in hoekschop. Geen gelijkmaker dus, ook niet toen Tomasevic van dichtbij voorlangs kopte. Kort voor het einde was het wel raak. Na een slimme pass van Bjelica legde Vandendriessche de 1-1-eindstand vast.

Guyot: “Jammer dat we geen 2e keer scoorden”

Net geen uitzege voor het Cercle van Laurent Guyot. “Ik vind het vooral jammer dat we er niet in geslaagd zijn een tweede keer te scoren. We hebben zowel in de eerste als de tweede helft kansen gehad. Het is jammer dat we niet gewonnen hebben, maar na 2 nederlagen was het vooral belangrijk om die neerwaartse spiraal te stoppen”, zegt de Cercle-coach.

“We pakken buitenshuis een punt, dat is toch een goede zaak. We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We moeten daarop voortbouwen, want er staat ons nu nog een zwaar programma te wachten met wedstrijden tegen Genk en Club Brugge.”

Verheyen: “Altijd wat nodig om los te komen”

“Helemaal tevreden ben ik niet, maar als je kort voor het einde nog 0-1 achter staat moet je uiteindelijk wel tevreden zijn met een punt”, zegt KVO-coach Gert Verheyen. “Wie scoorde, zou vertrouwen pakken en dat was ook bij ons te zien in die minuten na de gelijkmaker. Toen kwam er wel wat los.”

“Cercle heeft kansen gehad en ons bij momenten pijn gedaan. Ik schrok niet echt toen zij op voorsprong kwamen. Wij waren lange tijd alleen maar gevaarlijk op stilstaande fasen. In het veldspel was het moeilijker.”

“We hebben blijkbaar altijd wat nodig om wat los te komen en gewicht van onze schouders te gooien. Hoewel het tempo aan de bal wat te laag was en we te weinig bewogen in de eerste helft vond ik het tot aan de zestien meter niet slecht. Maar je moet ook kunnen dreigen en dat is wel een probleem.”

90+3'

Met een late goal van Vandendriessche heeft KV Oostende op de valreep een punt veroverd tegen Cercle. De wedstrijd eindigde op 1-1.
    90+3'
    Bjelica wil zelf de kroon op het werk zetten en waagt zijn kans met een verre knal van net buiten de zestien. Niet goed genoeg om Nardi nogmaals te verschalken.
    90+1'

90'

Drie extra minuten

Oostende krijgt nog drie extra minuten om de volle buit te pakken. De thuisploeg zet nu alles op alles, voor Cercle is het pompen of verzuipen.
    88'

Vandendriessche neemt Nardi te grazen

Een vrije trap voor Oostende brengt de thuisploeg weer op gelijke hoogte. In plaats van de bal voor doel te gooien speelt Bjelica speelt met een slimme pass de vrijstaande Vandendriessche aan. Die profiteert van de ruimte en brengt Oostende met een rake knal weer langszij: 1-1.
    82'
    78'
    Oostende houdt de druk nu aan. Bjelica dropt de bal aan de tweede paal op het hoofd van Tomasevic. Die besluit voorlangs.
    77'

Zivkovic dicht bij de 1-1

Cercle ontsnapt aan de gelijkmaker. Vanlerberghe stuurt Zivkovic weg en die mikt de bal voorbij Nardi, maar Taravel glijdt de bal nog in hoekschop.
    76'
    Oostende moet iets doen en dus gooit Verheyen er met Bjelica nog en frisse kracht in. De Bock wordt na een matige partij naar de kant gehaald.
    73'
    73'
    Taravel vergeet even dat het voetbal is en beroert de bal met z'n hand. Het komt hem op een gele kaart te staan.
    66'

Lambot zet Cercle op voorsprong

Cercle klimt na ruim een uur op voorsprong. Mercier schildert de bal op het hoofd van Lambot en die kopt de bal onhoudbaar binnen. Het eerste uitdoelpunt van Cercle dit seizoen. Oostende moet aan de bak.
    63'

Canesin met een klasseflits

Canesin kan eindelijk eens zijn duivels ontbinden. Hij rukt op naar doel en haalt snoeihard uit, pal op Nardi. De tweede helft heeft nu al meer om het lijf dan de eerste.
    58'
    Gert Verheyen grijpt in met een dubbele wissel. Voor Guri en Sakala zit her erop, Boonen en Zivkovic zijn hun vervangers.
    57'
    Oostende pakt eindelijk uit met een reactie. Een voorzet van Vandendriessche zeilt voorlangs en niet veel later besluit Capon van dichtbij over.
    56'
    De bezoekers blijven nu komen. Taravel waagt z'n kans met een knal van net buiten de zestien, zijn schot suist over. Gert Verheyen voelt nattigheid en staat op het punt z'n eerste wissels door te voeren.