• home
 • video
 • pas verschenen

  Slokop Bennett laat niets liggen (maar wint deze keer slechts met banddikte)

  BinckBank Tour: Rit 3einde
  19 °C/>wegwedstrijd
  VertrekAalter - AankomstAalter -
  Afstand166,9 km
  0306090120166.9

   Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) gunt de concurrentie niets in de BinckBank Tour. De Ierse leider won zijn 3e rit op een rij, al was het deze keer na een prangende massasprint. Bennett was een zuchtje sneller dan Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). 

   Na een mooi eerbetoon voor Bjorg Lambrecht in zijn Aalter, gingen de renners al snel over tot de orde van de dag. 4 renners reden meteen na de officiële start weg, daarbij ook de Belgen Laurens De Vreese en Aaron Verwilst. Ze reden nog samen voorbij Knesselare en haalden de lokale rondjes, maar op 72 kilometer van het einde begon een nieuwe koers.

    

   Opnieuw probeerden enkele renners te ontsnappen aan de aangekondigde massasprint. Deze keer heetten de vluchters Steels, Van Keirsbulck en Tanfield. Op de natte wegen regende het lekke banden en werd er ook gevallen in het peloton. Xandro Meurisse was het grootste slachtoffer en moest onderweg opgeven.

    

   Met de finish in zicht trok Jumbo-Visma vol de kaart van Dylan Groenewegen. De definitieve hergroepering kwam er zo op 3 kilometer van de finish. Alles was klaar voor een 3e massasprint op een rij, maar in de laatste bocht verstoorde een schuiver de sprinterstreintjes. Jasper Philipsen gokte dan maar en ging als eerste aan. Hij werd geremonteerd door Groenewegen, maar de Nederlander werd op zijn beurt nog teruggefloten. 

    

   Met een ultieme jump ging Sam Bennett net voor de streep op en over de Nederlander. De Ier maakt zijn hattrick zo compleet in deze BinckBank Tour. Het is zijn 10e zege van het seizoen.

   Bennett: "Mijn fiets werd aangetikt in de laatste bocht, maar ik heb geluk gehad"

   De winnaar werd pas aangeduid na een finishfoto. Wanneer wist Bennett dat hij gewonnen had? "Ik was totaal niet zeker na de finish. Iemand is nog tegen mijn fiets gebotst in de laatste bocht en er was wel wat schade. Mijn versnellingen versprongen."

    

   "Gelukkig kon ik me richten op Jasper Philipsen die voorop was. Zonder hem als springplank had ik het niet gehaald. En op het einde heb ik geprobeerd mijn fiets zo lang mogelijk te maken. Vandaag had ik dus geluk."

    

   "Het is fantastisch om 3 keer op een rij te winnen. Ik heb gehoord dat dat nog nooit gebeurd is hier. Het is leuk om dat te doen in mijn trui van nationale kampioen." 

   Rituitslag Rit 3Rituitslag Rit 3

     naamploegresultaat
   1Sam BennettBOH3:44:04
   2Dylan GroenewegenTJV+0
   3Jasper PhilipsenUAD+0
   4Jürgen RoelandtsMOV+0
   5Florian SénéchalDQT+0
   6Edward TheunsTFS+0
   7Timothy DupontWGG+0
   8Jakub MareczkoCCC+0
   9Arnaud DémareGFC+0
   10Amaury CapiotSVB+0

   Fase per fase

   1. 16 uur 30 match afgelopen
   2. 16 uur 29. Bennett haalt het! Historisch! Bennett is de eerste ooit die 3 keer op een rij wint in de BinckBank Tour. Hij haalt het heel nipt voor Groenewegen. Philipsen is 3e.
   3. 16 uur 29. Een ontregelde sprint! In de laatste bocht wordt er geschoven. Philipsen zet zich weer vroeg op kop, maar kan zijn inspanning niet volhouden.
   4. 16 uur 29. Groenewegen is zijn ploegmaats al kwijt. Andermaal een mislukking voor hem?
   5. Laatste km. De slotkilometer. Alle sprinters zitten alert vooraan. 16 uur 28.
   6. 16 uur 27. We sprinten! Het wordt voor de 3e dag op een rij een massasprint. Maakt Bennett zijn hattrick vol?
   7. 16 uur 27. Duval heeft nog wat energie over. Hij probeert opnieuw weg te glippen uit het peloton, maar die poging lijkt op voorhand al gedoemd om te mislukken.
   8. 16 uur 26. Over en uit. Zo komt er een einde aan deze tweede vlucht van de dag. Steels, Van Keirsbulck en Tanfield sneuvelen op 3 kilometer van de finish.
   BinckBank Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Beveren - Hulst167.2 kmBennettBennett
   2/>/>Blankenberge - Ardooie169.1 kmBennettBennett
   3/>/>Aalter - Aalter166.9 kmBennettBennett
   4/>/>Houffalize - Houffalize96.2 kmWellensWellens
   5/>/>Riemst - Venray191.4 kmHodegWellens
   6/>Den Haag - Den Haag8.4 kmGannaWellens
   7/>/>Sint-Pieters-Leeuw - Geraardsbergen173.1 kmNaesenDe Plus