• home
 • video
 • pas verschenen

  Bennett spurt naar winst na dag vol regen in BBT, Theuns is 2e

  BinckBank Tour: Rit 1einde
  22 °C/>wegwedstrijd
  VertrekBeveren - AankomstHulst -
  Afstand167,2 km
  0306090120167.2

   Sam Bennett heeft de verwachte massaspurt in de eerste rit van de BinckBank Tour naar zijn hand gezet in Hulst. De Ierse kampioen van BORA-Hansgrohe won een chaotische sprint al bij al makkelijk voor Edward Theuns en Mike Teunissen, favoriet Dylan Groenewegen (7e) en Jasper Philipsen (4e) raakten ingesloten. De renners reden een hele dag in de regen.

   Samenvatting van rit 1 in de BinckBank Tour

   Vier vluchters in de regen

   161 renners startten vanmiddag onder een mooie zon op de markt in Beveren. Na 15 km kozen 4 renners het hazenpad: de Belgen Baptiste Planckaert en Aaron Verwilst, de Pool Lukasz Wisniowski en de Deen Lars Bak. Het peloton hield de vluchters op het vlakke parcours altijd binnen bereik, zodat de massaspurt nooit in gevaar kwam.

    

   Maar het weer maakte de koers plots veel zwaarder. Na 50 km begon het te stormen en te donderen. De renners reden de rest van de koers in de gietende regen. En dat ging in de kleren zitten, heel wat renners (o.a. Gilbert en Wellens) gingen jasjes halen.

    

   De 4 vooraan werden vakkundig opgegeten door het aanstormende peloton, Wisniowski kraakte als laatste op 2,5 kilometer van de streep. De Poolse teammaat van CCC had toen net in de Gouden Kilometer 8 seconden bonificaties gesprokkeld.

    

   Door de smalle wegen en de natte bochten in de laatste kilometers konden niet echt treinen op gang gezet geworden. In de massaspurt deed Team UAE een geweldige inspanning voor Philipsen, maar de jonge Belg raakte ingesloten. Net als Groenewegen, die niet vanachter zijn lead-out Teunissen raakte. Bennett ging buitenom en haalde het vlot.

   Bennett sprint naar winst in rit 1 van de BinckBank Tour

   Bennett: "Mijn eerste zege in trui van Iers kampioen"

   Sam Bennett is de eerste Ierse kampioen die een WorldTour-koers kan winnen. "Ik ben heel blij met mijn eerste zege in deze trui. Het was een gevaarlijke sprint. Mijn teammaats hielden me goed vooraan. Ik zat in een goeie positie in de laatste 2 kilometer en mikte toen op de grotere treinen. Ik kon gelukkig uit de problemen blijven."

    

   "De regen maakte het een nerveuze bedoening. Ik had een paar slippers, maar op het eind mag ik niet klagen", lachte de Ier.

    

   Bennett is geboren in België: "Ik heb er dus toch ietwat een speciale band mee. En het is altijd lastig om te winnen in België."

    

   De spurter rijdt al sinds 2015 voor BORA, maar het gerucht gaat dat hij naar Deceuninck-Quick Step zou kunnen verhuizen (waar Viviani vertrekt). Daar wil Bennett niks over zeggen: "Er is momenteel van alles aan de gang, dus daar kan ik niets over kwijt. Maar binnenkort zal er nieuws komen."

   Rituitslag Rit 1Rituitslag Rit 1

     naamploegresultaat
   1Sam BennettBOH3:42:57
   2Edward TheunsTFS+0
   3Mike TeunissenTJV+0
   4Jasper PhilipsenUAD+0
   5Phil BauhausTBM+0
   6Timothy DupontWGG+0
   7Dylan GroenewegenTJV+0
   8Kristoffer HalvorsenINS+0
   9Álvaro HodegDQT+0
   10Amaury CapiotSVB+0

   Fase per fase

   1. 16 uur 20. Philipsen en Groenewegen ingesloten, Bennett wint. Sam Bennett, de Ierse kampioen van BORA-Hansgrohe, is in een gekke massaspurt de snelste van het pak. UAE deed goeie inspanningen voor Philipsen, maar die raakte ingesloten. Ook Groenewegen raakte ingesloten. Bennett haalde het zo al bij al makkelijk.
   2. 16 uur 19 match afgelopen
   3. 16 uur 19. Philipsen wordt gebracht. Verbrokkelde massaspurt.
   4. 16 uur 18. Spurters op afspraak. Teunissen brengt Groenewegen. We zien ook Dupont en Naesen.
   5. 16 uur 18. Paar bochten. In de laatste 2 km zijn nog een paar bochten. De laatste rechte lijn is wel 800 meter lang.
   6. 16 uur 17. Toch maar oppassen op de natte klinkers. Cocommentator José De Cauwer.
   7. 16 uur 16. Alles samen. Nog 2,5 km. Bahrein-Merida rijdt op kop in het peloton.Alle ploegen hebben treintjes klaarzitten. Maar de wegen zijn smal.
   8. 16 uur 15. Bak laat lopen. Wisniowski dringt nog even aan. Van Avermaet zal tevreden zijn over het werk van zijn ploegmaat.
   9. 16 uur 15. Wisniowski en Bak pakken de seconden in de gouden kilometer.

    Wisniowski en Bak pakken de seconden in de gouden kilometer

   BinckBank Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Beveren - Hulst167.2 kmBennettBennett
   2/>/>Blankenberge - Ardooie169.1 kmBennettBennett
   3/>/>Aalter - Aalter166.9 kmBennettBennett
   4/>/>Houffalize - Houffalize96.2 kmWellensWellens
   5/>/>Riemst - Venray191.4 kmHodegWellens
   6/>Den Haag - Den Haag8.4 kmGannaWellens
   7/>/>Sint-Pieters-Leeuw - Geraardsbergen173.1 kmNaesenDe Plus