Ook tegen Duitsland geen zege voor de Yellow Tigers in de Nations League

  volleyball nations league

  Duitsland 
  België 
  20
  1
  25
  25
  2
  18
  25
  3
  22
  25
  4
  20
  3
  einde
  1

  De Yellow Tigers hebben ook hun tweede wedstrijd in de derde week van de Nations League verloren. In Calgary verloren ze hun tweede wedstrijd in evenveel dagen, deze keer van Duitsland. 1-3 werd het in sets. Vanavond spelen de volleybalvrouwen opnieuw, dan is Nederland de tegenstander.

  Na een nederlaag tegen de nummer 1 van de wereld, de Verenigde Staten op donderdagnacht, schoten de Yellow Tigers op vrijdagnacht beter uit de startblokken tegen Duitsland (nummer 11 op de wereld).

   

  De eerste set wonnen de Tigers met 20-25. Daarna gooide Duitsland Lina Alsmeier in de strijd en zij deed de Belgische vrouwen aanvallend pijn.

   

  De Yellow Tigers leden drie setnederlagen op een rij. 25-18, 25-22 en 25-20.

  Britt Herbots beëindigde de wedstrijd met de meeste punten van alle speelsters op het veld achter haar naam (34), maar dat volstond niet.

   

  De Belgische vrouwen staan na tien wedstrijden op de veertiende plaats, met zes punten. Ze hebben drie wedstrijden gewonnen. De VS staan op de eerste plaats met 24 punten.

   

  Vandaag (vrijdag) spelen ze nog tegen Nederland. Zondag (3 juli) sluiten ze hun campagne in de Nations League af tegen Japan, dat drie punten en een wedstrijd minder telt dan de leider, de VS.