15
3
score
1

In de Nations League volleybal hebben de Yellow Tigers voor de 3e keer in 4 wedstrijden verloren. In en tegen het sterke Turkije verloren de Belgische vrouwen ondanks kranig verweer met 3-1.

Na de hoopgevende prestatie tegen Italië en de winst tegen Thailand begon België zondag met vertrouwen tegen het sterke Turkije, de nummer 4 op de wereld bij de vrouwen.

In een kolkende volleybaltempel in Ankara waren de Yellow Tigers tot verbazing van het uitzinnige thuispubliek heer en meester in de 1e set. De Belgische aanval draaide meteen op volle toeren, Herbots en Martin stuwden de Tigers naar onverhoopte setwinst.

De fans in Anakara zetten zich nog wat nadrukkelijker achter het team in een aanvankelijk gebalanceerde 2e set. Bij 13-14 voor België zette Turkije nog een tandje bij en dat kloofje bleef staan tot het einde van de set: 25-21.

In set 3 kwamen de Belgische vrouwen opnieuw sterk voor de dag. De Tigers bogen een vroege achterstand om in een kleine bonus en mochten bij 19-21 zelfs even dromen van setwinst.

Zover lieten de ervaren Turkse vrouwen het niet komen. De defensie werd aangesnoerd en België raakte plots niet meer voorbij het Turkse blok. Met 6 punten op rij deden de Turken de zaal helemaal ontploffen: opnieuw 25-21.

Met het verlies van de 3e set leek de veer gebroken bij de Yellow Tigers, die in de 4e set geen vuist meer konden maken. Freewheelend stoomde Turkije naar een 3-1-overwinning.