• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeselare pakt met z'n tienen een punt bij KV Mechelen

  einde
  22
  1. 43' - Doelpunt - Seth De Witte (2 - 1)
  2. 42' - Geel - Guy Dufour
  3. 39' - Verv. Jules Van Cleemput door Mamadou Bagayoko
  4. 35' - Doelpunt - Kjetil Borry (1 - 1)
  5. 30' - Geel - Jules Van Cleemput
  6. 9' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Nikola Storm door Williams Togui Mel
  2. 87' - Verv. Stijn De Smet door Thibaut Van Acker
  3. 87' - Doelpunt - Thibaut Van Acker (2 - 2)
  4. 78' - Verv. Mohammed Aoulad door Gino van Kessel
  5. 78' - Verv. Gustav Engvall door Alexander Corryn
  6. 66' - Verv. Saviour Godwin door Ben Yagan
  7. 57' - Geel 2 - Guy Dufour
  9'Igor De Camargo1 - 0
  35'Kjetil Borry1 - 1
  43'Seth De Witte2 - 1
  87'Thibaut Van Acker2 - 2

  KV Mechelen is er niet in geslaagd om een vijfde opeenvolgende zege te boeken in 1B. Hoewel het ruim een halfuur met een man meer mocht spelen, kwam het op eigen veld niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Roeselare. "Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen", zegt Igor De Camargo.

  Doelpunten:

  • 8' De Camargo 1-0
  • 34' Borry 1-1
  • 42' De Witte 2-1
  • 88' Van Acker 2-2

   

  Rode kaart: 60' Dufour (tweemaal geel)

  Dodelijk efficiënt KVM: 2 kansen, 2 goals

  Starten met duels tegen Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen, het was niet meteen een cadeau voor de nieuwe Roeselare-coach Juan Gutierrez. Tegen Beerschot-Wilrijk ging de Spanjaard de boot in en ook in Mechelen zag het er al snel beroerd uit. Na amper 8 minuten tikte De Camargo de 1-0 al binnen.

   

  Maar de vroege openingstreffer leidde niet tot een Mechels offensief. Integendeel, Roeselare groeide in de match en kwam een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Verrips stond pal op een kopbal van De Smet en wist ook een lage schuiver van Dufour uit z’n doel te houden. Een gekruist schot van Aoulad ging dan weer rakelings voorlangs.

   

  De gelijkmaker hing in de lucht en iets voorbij het halfuur was het zover. Bij KV Mechelen werd de bal slecht ontzet in de voeten van Borry en die plaatste de 1-1 met een lage knal buiten het bereik van Verrips. Maar kort voor de rust toonde de thuisploeg zich weer dodelijk efficiënt. De Witte kreeg te veel ruimte op een vrije trap van Kaya en kon zo van dichtbij scoren: 2-1.

  Gouden wissel bezorgt Roeselare een punt

  Donderpreek van KVM-coach Vrancken of niet, het was Roeselare dat na de rust het best uit de kleedkamer kwam. Dufour werkte zich in de kijker met twee afstandschoten: één keer botste hij op Verrips, een andere keer ging z’n plaatsbal nipt naast.

   

  Dufour bleef de meest opvallende man bij Roeselare, maar dan op minder positieve wijze. Op het uur trapte hij Engvall langs achteren aan en dat leverde hem z’n tweede gele kaart op. Met een man meer kon KV Mechelen wat rustiger ademhalen, al bleven de kansen beperkt. Biebauw had wel een prima redding nodig om afstandsschot van Storm over z’n doel te tikken.

   

  KV Mechelen voerde de druk op, maar kansen voor Bijker en Storm bleven onbenut. Zo bleef de deur op een kier staan voor Roeselare en invaller Van Acker beukte ze helemaal open. Hij stond pas op het veld toen hij op aangeven van Van Kessel de 2-2 in doel kopte. Schoofs kwam nog bijzonder dicht bij de 3-2, maar gescoord werd er niet meer Achter De Kazerne.

  De Camargo: "Slechtste wedstrijd van het seizoen"

  Beerschot-Wilrijk krijgt morgen een uitgelezen kans om alleen aan de leiding te komen in de 2e periode. Niet meteen het plan van KV Mechelen. "Het was ons doel om hier vandaag 3 punten te pakken en wat druk te zetten op onze concurrenten. Het is maar 1 punt geworden", zegt Igor De Camargo.

   

  "Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Na hun doelpunten kregen we een totale black-out. Dat mag niet gebeuren. We mogen het hoofd nu zeker niet laten hangen, want er zijn nog een paar wedstrijden te gaan."

   

  Volgende week wacht de topper tegen Beerschot-Wilrijk. Mogelijk begint KV Mechelen daar dus met een achterstand aan. "Wij hebben 1 punt meer dan hen en hun wedstrijd (tegen Westerlo, red.) is nog niet gespeeld. Zij hebben een goede ploeg, we moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. KV Mechelen mocht meer dan een halfuur met een man meer spelen, maar heeft desondanks toch puntenverlies geleden tegen Roeselare. Het bleef steken op een 2-2-gelijkspel.
  2. tweede helft, minuut 91. Nog 4 minuten. KV Mechelen krijgt nog 4 extra minuten om alsnog de drie punten te pakken. Houden de 10 van Roeselare stand?
  3. tweede helft, minuut 91. Schoofs dicht bij de 3-2. Plots een Mechelse belegering van het Roeselare-doel. Schoofs komt het dichtst bij de 3-2, zijn schot wordt van de lijn gehaald.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Mechelen, Williams Togui Mel erin, Nikola Storm eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Van Acker bezorgt KVM koude douche. Van een gouden wissel gesproken! Van Acker staat pas op het veld of hij kopt op aangeven van Van Kessel de 2-2 in doel. KV Mechelen stevent plots op puntenverlies af.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Roeselare, Thibaut Van Acker erin, Stijn De Smet eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Thibaut Van Acker van Roeselare. 2, 2.
  8. tweede helft, minuut 86. Ook Van Acker mag nog enkele minuten meedoen bij Roeselare. Voor De Smet zit de wedstrijd erop.
  9. tweede helft, minuut 82. KVM voert de druk op. Storm blijft op zoek gaan naar z'n goaltje. Opnieuw kappen en schieten, maar z'n knal gaat net naast. Net voordien kreeg ook Bijker een uitgelezen kans, maar hij was niet efficiënt genoeg. Oog in oog met Biebauw besloot hij slap op de doelman.
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Roeselare, Gino van Kessel erin, Mohammed Aoulad eruit