2. 73' - Geel - Alexander Maes
    3. 83' - Verv. Dante Vanzeir door Emile Abaz
    4. 84' - Geel - Denis Prychynenko
    Challenger Pro League - speeldag 22 - 19/01/19 - 20:31

Beerschot Wilrijk is tegen Westerlo niet verder geraakt dan een gelijkspel. Een gemiste strafschop in de slotfase brak de leider in de 2e periode zuur op. Gisteren was ook concurrent KV Mechelen niet verder geraakt dan een gelijkspel.

Doelpunten:

• 6' Vanzeir 1-0
    • 23' Antunes 1-1
    • 81' Vanzeir gemiste strafschop

Heerlijke volley Vanzeir, perfecte kopbal Antunes

Dankzij het zure puntenverlies van KV Mechelen tegen Roeselare kreeg Beerschot Wilrijk de uitgelezen kans om de koppositie in 1B weer over te nemen. Daarvoor moest het tegen een wankelend Westerlo wel uitpakken met een driepunter.

Lang moesten de aanwezige supporters niet te wachten op het eerste doelpunt. Al na zes minuten opende Vanzeir de score met een sublieme volley.

Geleidelijk aan kwam Westerlo beter in de wedstrijd en daarvoor werd het dan ook beloond. Debutant Antunes verschalkte Vanhamel met een perfecte kopbal: 1-1.

Wat nadien volgde was een al bij al evenwichtige eerste helft met enkele slappe kansen, maar geen doelpunten. 1-1 was de ruststand.

Bob Peeters
    Bob Peeters kan best leven met het punt.

Westerlo morst met kansen, Vanzeir mist strafschop

De tweede helft verging het Westerlo een pak beter, want na vijf minuten spelen had het al drie kansen om de voorsprong op het bord te zetten. Abrahams miste tot tweemaal toe, de vrije trap van Van Eenoo ging maar net naast.

Beerschot Wilrijk had het best lastig met een weerbaar Westerlo, een vrije trap op de lat was het beste dat de thuisploeg ertegenover kon plaatsen.

Maar Westerlo bleef met de kansen morsen. Naessens kreeg de bal niet binnen het kader vanop twee meter. Ook aan de overzijde verging het Vanzeir heel wat minder na de rust. Hij miste een licht gegeven strafschop.

In het ultieme slot lieten zowel Abrahams als Prychynenko dé kans liggen op de beslissende treffer, die er niet meer kwam.

Beerschtot Wilrijk schiet zichzelf dus in de voet en mist de gouden kans om helemaal alleen leider te worden in de tweede periode. Voor Westerlo zat er misschien wel meer in, maar het mag desondanks tevreden zijn met het punt.

Verslag van Beerschot Wilrijk-Westerlo (Proximus League)

90+6'

EINDE

Einde van de wedstrijd! Beerschot Wilrijk mist de gouden kans om alleen aan kop te komen in 1B. Het had het niet onder de markt tegen een sterk Westerlo: 1-1.
    90+3'

Abrahams laat het liggen

Opnieuw mist Abrahams de ultieme kans op de voorsprong! Deze keer knalt hij de bal pardoes in de handen van Vanhamel.
    89'
    We krijgen 4 minuten extra tijd.
    88'

Prychynenko knalt op de paal

Opnieuw krijgt Van Langendonck hulp van zijn doelhout. Prychynenko knalt een verre vrije trap richting doel en ziet zijn pegel uiteenspatten op de paal.
    87'
    Een scherpe counter van Westerlo eindigt bij Abrahams. De Zuid-Afrikaan snelt het hele veld over, maar de laatste pass ontbreekt. Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar?
    84'
    83'
    81'

Vanzeir mist

Gerechtigheid voor Westerlo, want Van Langendonck pakt de licht gegeven strafschop van Vanzeir, die ook meteen wordt gewisseld.
    80'

Strafschop Beerschot Wilrijk

Een schot van Noubissi belandt op de arm van Dewaele. Strafschop, oordeelt de scheidsrechter.
    73'
    Maes haalt Abrahams hard onderuit en ontvangt daarvoor de gele kaart.
    73'
    72'

Misser Naessens

Westerlo verdient op basis van de tweede helft misschien wel de voorsprong. Naessens krijgt een ultieme kans op de 1-2, maar besluit onbesuisd naast.
    69'

Verraderlijke trap van Placca

Invaller Placca krijgt ruimte en zet zich klaar voor een geplaatst schot. Net iets te centraal, want Van Langendonck kan zonder problemen plukken.
    66'
    Prychynenko verstuurt een pegel richting Van Langendonck, die moet lossen. In de rebound kan invaller Montiel net niet binnentikken.
    63'

Boegeroep

Het thuispubliek laat zich horen. Het vindt dat Westerlo-doelman Van Langendonck tijd rekt en de supporters zetten hun keel open. "Vliegenvanger" krijgt de ex-doelman van Beerschot om de oren.