1. 35' - Doelpunt - Kjetil Borry (1 - 1)
Challenger Pro League - speeldag 22 - 18/01/19 - 20:32
35'
Kjetil Borry
1 - 1
35'

KV Mechelen is er niet in geslaagd om een vijfde opeenvolgende zege te boeken in 1B. Hoewel het ruim een halfuur met een man meer mocht spelen, kwam het op eigen veld niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Roeselare. "Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen", zegt Igor De Camargo.

Doelpunten:

• 8' De Camargo 1-0
  • 34' Borry 1-1
  • 42' De Witte 2-1
  • 88' Van Acker 2-2

Rode kaart: 60' Dufour (tweemaal geel)

Dodelijk efficiënt KVM: 2 kansen, 2 goals

Starten met duels tegen Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen, het was niet meteen een cadeau voor de nieuwe Roeselare-coach Juan Gutierrez. Tegen Beerschot-Wilrijk ging de Spanjaard de boot in en ook in Mechelen zag het er al snel beroerd uit. Na amper 8 minuten tikte De Camargo de 1-0 al binnen.

Maar de vroege openingstreffer leidde niet tot een Mechels offensief. Integendeel, Roeselare groeide in de match en kwam een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Verrips stond pal op een kopbal van De Smet en wist ook een lage schuiver van Dufour uit z’n doel te houden. Een gekruist schot van Aoulad ging dan weer rakelings voorlangs.

De gelijkmaker hing in de lucht en iets voorbij het halfuur was het zover. Bij KV Mechelen werd de bal slecht ontzet in de voeten van Borry en die plaatste de 1-1 met een lage knal buiten het bereik van Verrips. Maar kort voor de rust toonde de thuisploeg zich weer dodelijk efficiënt. De Witte kreeg te veel ruimte op een vrije trap van Kaya en kon zo van dichtbij scoren: 2-1.

Gouden wissel bezorgt Roeselare een punt

Donderpreek van KVM-coach Vrancken of niet, het was Roeselare dat na de rust het best uit de kleedkamer kwam. Dufour werkte zich in de kijker met twee afstandschoten: één keer botste hij op Verrips, een andere keer ging z’n plaatsbal nipt naast.

Dufour bleef de meest opvallende man bij Roeselare, maar dan op minder positieve wijze. Op het uur trapte hij Engvall langs achteren aan en dat leverde hem z’n tweede gele kaart op. Met een man meer kon KV Mechelen wat rustiger ademhalen, al bleven de kansen beperkt. Biebauw had wel een prima redding nodig om afstandsschot van Storm over z’n doel te tikken.

KV Mechelen voerde de druk op, maar kansen voor Bijker en Storm bleven onbenut. Zo bleef de deur op een kier staan voor Roeselare en invaller Van Acker beukte ze helemaal open. Hij stond pas op het veld toen hij op aangeven van Van Kessel de 2-2 in doel kopte. Schoofs kwam nog bijzonder dicht bij de 3-2, maar gescoord werd er niet meer Achter De Kazerne.

De Camargo: "Slechtste wedstrijd van het seizoen"

Beerschot-Wilrijk krijgt morgen een uitgelezen kans om alleen aan de leiding te komen in de 2e periode. Niet meteen het plan van KV Mechelen. "Het was ons doel om hier vandaag 3 punten te pakken en wat druk te zetten op onze concurrenten. Het is maar 1 punt geworden", zegt Igor De Camargo.

"Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Na hun doelpunten kregen we een totale black-out. Dat mag niet gebeuren. We mogen het hoofd nu zeker niet laten hangen, want er zijn nog een paar wedstrijden te gaan."

Volgende week wacht de topper tegen Beerschot-Wilrijk. Mogelijk begint KV Mechelen daar dus met een achterstand aan. "Wij hebben 1 punt meer dan hen en hun wedstrijd (tegen Westerlo, red.) is nog niet gespeeld. Zij hebben een goede ploeg, we moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken."

90+5'

KV Mechelen mocht meer dan een halfuur met een man meer spelen, maar heeft desondanks toch puntenverlies geleden tegen Roeselare. Het bleef steken op een 2-2-gelijkspel.
90+1'

Nog 4 minuten

KV Mechelen krijgt nog 4 extra minuten om alsnog de drie punten te pakken. Houden de 10 van Roeselare stand?
90+1'

Schoofs dicht bij de 3-2

Plots een Mechelse belegering van het Roeselare-doel. Schoofs komt het dichtst bij de 3-2, zijn schot wordt van de lijn gehaald.
88'

Van Acker bezorgt KVM koude douche

Van een gouden wissel gesproken! Van Acker staat pas op het veld of hij kopt op aangeven van Van Kessel de 2-2 in doel. KV Mechelen stevent plots op puntenverlies af.
86'
Ook Van Acker mag nog enkele minuten meedoen bij Roeselare. Voor De Smet zit de wedstrijd erop.
82'

KVM voert de druk op

Storm blijft op zoek gaan naar z'n goaltje. Opnieuw kappen en schieten, maar z'n knal gaat net naast. Net voordien kreeg ook Bijker een uitgelezen kans, maar hij was niet efficiënt genoeg. Oog in oog met Biebauw besloot hij slap op de doelman.
74'
Zowel bij KV Mechelen als Roeselare wordt er gewisseld. Engvall gaat bij de thuisploeg naar de kant voor Corryn. Bij de bezoekers neemt Van Kessel de plaats in van Aoulad.
71'

Aoulad botst op Mera

Roeselare komt nog eens opzetten met een fraaie aanval. Aoulad kan van dichtbij uithalen, maar krijgt de bal niet voorbij Mera. Hij claimt hands en dus een penalty, maar krijgt nul op het rekest. Terecht, zo leert de herhaling.
70'

Weinig doelgevaar

Het blijft wachten op kansen Achter De Kazerne. KV Mechelen mag dan baas zijn, doelkansen weet het niet af te dwingen. Biebauw beleeft een erg rustige avond.
65'
KV Mechelen heeft de wedstrijd onder controle sinds de uitsluiting van Dufour, maar het numerieke overwicht echt uitbuiten lukt toch ook niet. Roeselare mag stiekem blijven hopen op een punt.
60'
Bij Roeselare moeten ze ingrijpen en dat doen ze ook. Saviour gaat naar de kant voor Yagan.
58'

Biebauw voorkomt 3e tegengoal

KV Mechelen neemt nu toch de overhand met een man meer. Storm kapt goed naar binnen en haalt uit. Biebauw kan z'n schot nog net over de lat tikken.
57'
Roeselare
56'
Engvall moest even bekomen van de tik op z'n enkel, maar intussen flitst hij alweer over het veld. Meer zelfs, hij pakt uit met een stevige knal. Z'n schot suist niet zo gek ver over.
51'

Rood voor Dufour

Roeselare moet nog meer dan een halfuur met z'n tienen voort. Dufour trapt Engvall langs achteren aan en loopt zo tegen z'n 2e gele kaart aan. Een einde in mineur na een sterke wedstrijd.
46'

Schoofs verknoeit wenkende kans

Plots een zee van ruimte op een snedige counter van KV Mechelen. Schoofs doet de KVM-harten vol verwachting sneller slaan, maar loopt zich dan hopeloos vast. Hier zat veel meer in voor de thuisploeg.