• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk vergeet te profiteren van puntenverlies van KV Mechelen

  einde
  11
  1. 24' - Doelpunt - Fabien Antunes (1 - 1)
  2. 6' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 0)
  1. 90+6' - Verv. Jens Naessens door Wouter Corstjens
  2. 90+4' - Verv. Ambroise Gboho door Sava Petrov
  3. 84' - Geel - Denis Prychynenko
  4. 84' - Verv. Stephen Buyl door Christophe Janssens
  5. 83' - Verv. Dante Vanzeir door Emile Abaz
  6. 81' - Geel - Koen Van Langendonck
  7. 73' - Geel - Alexander Maes
  8. 63' - Verv. Tom Van Hyfte door Diego Montiel
  9. 59' - Verv. Tarik Tissoudali door Mèmè Placca Fessou
  10. 56' - Geel - Maxime Biset
  6'Dante Vanzeir1 - 0
  24'Fabien Antunes1 - 1

  Beerschot Wilrijk is tegen Westerlo niet verder geraakt dan een gelijkspel. Een gemiste strafschop in de slotfase brak de leider in de 2e periode zuur op. Gisteren was ook concurrent KV Mechelen niet verder geraakt dan een gelijkspel.

  Doelpunten: 

  • 6' Vanzeir 1-0
  • 23' Antunes 1-1
  • 81' Vanzeir gemiste strafschop

  Heerlijke volley Vanzeir, perfecte kopbal Antunes

  Dankzij het zure puntenverlies van KV Mechelen tegen Roeselare kreeg Beerschot Wilrijk de uitgelezen kans om de koppositie in 1B weer over te nemen. Daarvoor moest het tegen een wankelend Westerlo wel uitpakken met een driepunter.

   

  Lang moesten de aanwezige supporters niet te wachten op het eerste doelpunt. Al na zes minuten opende Vanzeir de score met een sublieme volley.

   

  Geleidelijk aan kwam Westerlo beter in de wedstrijd en daarvoor werd het dan ook beloond. Debutant Antunes verschalkte Vanhamel met een perfecte kopbal: 1-1.

   

  Wat nadien volgde was een al bij al evenwichtige eerste helft met enkele slappe kansen, maar geen doelpunten. 1-1 was de ruststand.

  Bob Peeters

  Bob Peeters kan best leven met het punt.

  Westerlo morst met kansen, Vanzeir mist strafschop

  De tweede helft verging het Westerlo een pak beter, want na vijf minuten spelen had het al drie kansen om de voorsprong op het bord te zetten. Abrahams miste tot tweemaal toe, de vrije trap van Van Eenoo ging maar net naast.

   

  Beerschot Wilrijk had het best lastig met een weerbaar Westerlo, een vrije trap op de lat was het beste dat de thuisploeg ertegenover kon plaatsen.

   

  Maar Westerlo bleef met de kansen morsen. Naessens kreeg de bal niet binnen het kader vanop twee meter. Ook aan de overzijde verging het Vanzeir heel wat minder na de rust. Hij miste een licht gegeven strafschop.

   

  In het ultieme slot lieten zowel Abrahams als Prychynenko dé kans liggen op de beslissende treffer, die er niet meer kwam.

   

  Beerschtot Wilrijk schiet zichzelf dus in de voet en mist de gouden kans om helemaal alleen leider te worden in de tweede periode. Voor Westerlo zat er misschien wel meer in, maar het mag desondanks tevreden zijn met het punt.

  Verslag van Beerschot Wilrijk-Westerlo (Proximus League)

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. EINDE. Einde van de wedstrijd! Beerschot Wilrijk mist de gouden kans om alleen aan kop te komen in 1B. Het had het niet onder de markt tegen een sterk Westerlo: 1-1.
  2. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij Westerlo, Wouter Corstjens erin, Jens Naessens eruit
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Westerlo, Sava Petrov erin, Ambroise Gboho eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Abrahams laat het liggen. Opnieuw mist Abrahams de ultieme kans op de voorsprong! Deze keer knalt hij de bal pardoes in de handen van Vanhamel.
  5. tweede helft, minuut 89. We krijgen 4 minuten extra tijd.
  6. tweede helft, minuut 88. Prychynenko knalt op de paal. Opnieuw krijgt Van Langendonck hulp van zijn doelhout. Prychynenko knalt een verre vrije trap richting doel en ziet zijn pegel uiteenspatten op de paal.
  7. tweede helft, minuut 87. Een scherpe counter van Westerlo eindigt bij Abrahams. De Zuid-Afrikaan snelt het hele veld over, maar de laatste pass ontbreekt. Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar?
  8. Gele kaart voor Denis Prychynenko van Beerschot Wilrijk tijdens tweede helft, minuut 84
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Westerlo, Christophe Janssens erin, Stephen Buyl eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Beerschot Wilrijk, Emile Abaz erin, Dante Vanzeir eruit