Andi Zeqiri
90+2'
Andi Zeqiri
3 - 1

Racing Genk kan het dan toch nog: winnen. Tegen RWDM kwam het al na 2 minuten op achterstand, maar nog voor de rust werd de situatie rechtgezet. RWDM, met de nieuwe coach Bruno Irles op de bank, blijft achter met een 1 op 24.

Genk - RWDM in een notendop:

• Sleutelmoment: Na minder dan twee minuten maakte RWDM er al verrassend 0-1 van. Het startschot voor een vermakelijke wedstrijd waarin Genk noodgedwongen de gaspedaal moest induwen.

• Man van de match: Bilal el Khannous was vanmiddag de meest bepalende speler op het veld. Met twee assists was hij de architect van de Genkse inhaalrace.

• Opvallend: Voor het eerst sinds tweede kerstdag weet Genk weer wat winnen is. De eerste zege van 2024 is een feit.

Vroege openingsgoal snel weer uitgewist

Zowel Genk als RWDM hadden nood aan een driepunter want beide ploegen konden nog niet winnen in 2024.

Het waren de Brusselaars die onder leiding van hun kersverse coach Bruno Irles een vliegende start maakten.

Na een dikke minuut kon Alberto de openingstreffer al binnenschuiven. Genk was te laks in het uitverdedigen en daar kon de Braziliaan optimaal van profiteren.

Ook nadien bleven de bezoekers een tijdlang de meest gevaarlijke ploeg, tot Bilal el Khannous een corner mocht trappen en Emmanuel Arokodare Toluwalase zag staan.

De boomlange spits ontdeed zich vlotjes van zijn verdediger en kon op zijn gemakje de bal binnen knikken.

Genk nam nadien de regie over. Een kwartier later verstuurde El Khannous een nieuwe assist. Deze keer voor Luca Oyen, die niet faalde oog in oog met Defourny.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg nog goed weg na een mooie Brusselse aanval. Maarten Vandevoordt had een fenomenale redding in huis om de gelijkmaker te voorkomen.

Genk blijft in controle

Na de pauze leek het Brusselse vuur helemaal gedoofd. Genk bleef baas over de bal en had ten alle tijden controle.

De verlossende 3-1 bleef heel lang uit, waardoor één gevaarlijke bal genoeg was voor de bezoekers. Maar ook dat was na rust te veel gevraagd voor RWDM.

In de absolute slotfase kreeg Genk nog een resem grote kansen en in de voorlaatste minuut was het dan toch prijs. Invaller Zeqiri prikte de 3-1 voorbij Defourny.

Genk mengt zich zo opnieuw in de debatten voor PO-1 en springt over Gent en Cercle naar de voorlopige vijfde plek. RWDM blijft sukkelen in de degradatiezone en zal het de volgende weken moeten doen tegen rivalen Kortrijk en Leuven.

Vrancken: "Openingsgoal was wake-up call"

Bruno Tirles (trainer RDWM): "We moeten eerlijk zijn. De beste ploeg heeft vandaag gewonnen. In de eerste helft lieten we nochtans mooie dingen zien. Daar moeten we op voortgaan naar de volgende wedstrijden toe."

Frederic Soelle Soelle (RWDM): "We hebben het Genk knap lastig gemaakt in de eerste helft. Na de rust maakten we hier en daar kleine foutjes waardoor we geen punten konden pakken. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat we deze situatie als ploeg nog kunnen rechttrekken."

Luca Oyen (Genk): "Het is heel belangrijk dat we deze match winnen. We hebben de supporters getoond dat we thuishoren in PO-1. Mijn doelpunt deed natuurlijk ook heel erg veel deugd."

Wouter Vrancken (trainer Genk): "De jongens hebben een goeie prestatie geleverd. Die openingsgoal was misschien wel de wake-up call die we nodig hadden. In de tweede helft bleven we stabiel en hadden we controle. Deze overwinning is verdiend en belangrijk voor het vertrouwen in de ploeg."

90+7'

EINDE: 3-1

Einde van de wedstrijd. Genk doet wat het moet doen en klopt RWDM met 3-1. De Limburgers hijsen zich weer tot in PO-1. RWDM blijft, ondanks de nieuwe trainer, in het zelfde bedje ziek.

90+6'

In de allerlaatste minuut noteert RWDM hun eerste schot tussen de palen van de tweede helft. Tekenend voor de voorbije 45 minuten.

90+2'
90+2'

Dan toch! 3-1

Daar is dan toch die verlossende treffer! Eerst kopte Heynen nog vol op Defourny, maar enkele seconden later is het wel prijs. El Ouahdi bedient Zeqiri die goed opduikt in de zestien. De Zwitser verschalkt de doelman met een sluw tikje.

90+1'

90'

Het spel heeft aardig wat stilgelegen in de eerste minuten van deze tweede helft. Er komen zes minuten bij.

89'

Nét geen 3-1

De derde wil er maar niet in voor Genk! Defourny zit nog tussen een voorzet van Oyen, waardoor de bal perfect voor de aanstormende Zeqiri komt. RWDM dankt Adaramola die nog net zijn teen tegen de bal kan zetten.

86'

RWDM kwam nog eens gevaarlijk opzetten. Na een heet standje voor het doel van Vandevoordt kan de ingevallen Mercier aanleggen. Zijn schot wordt halverwege geblokkeerd door enkele Genkse benen.

84'

Nkuba kopt hoog over

Nkuba laat de 3-1 liggen! Heynen kopt door tot bij de ingevallen winger, maar die kopt zelf meters over. Daar zat veel meer in.

83'

Mooie aanval in de zestien. El Khannous wipt de bal naar Heynen die Zeqiri met een lobje bedient. De ingevallen spits mikt net voorlangs, maar stond blijkbaar ook buitenspel.

81'

We zitten in de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd. Veel initiatief toont RWDM niet meer. Sleept Genk op deze manier zijn eerste zege van 2024 over de lijn?