Jupiler Pro League - speeldag 6 - 02/09/23 - 20:46
25'
Wilfried Kanga
25'
1 - 1

Ook na de 6e speeldag blijft Standard achter zonder overwinning. Op Sclessin kon het RWDM niet slopen. Met amper 3 op 18 hangt Standard duidelijk in de gevarenzone, RWDM zal niet mopperen met 7 op 15 in zijn wittebroodsweken.

Standard - RWDM in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een dominante periode krijgt Standard in de tweede helft nog één grote kans. RWDM- doelman Defourny ranselt de poging uit zijn kooi en redt zo een punt voor zijn ploeg.

• Man van de match: Bloemetje voor de beide defensies. Kapitein Zinho Vanheusden was autoritair in de duels, aan de overkant maakte debutant Segovia een prima indruk.

• Statistiek: Voor de vijfde keer in zes wedstrijden komt Standard als eerste op achterstand. Tot hiertoe hebben ze die nog nooit kunnen ombuigen in een driepunter.

Standard mist kwaliteit, RWDM blij met een punt

Druk op de ketel bij Standard. Na een slechte seizoenstart waren enkel de drie punten goed genoeg tegen RWDM.

Maar na twintig minuten kregen de Luikenaren een opdoffer te verwerken. Makhtar Gueye lokte een vrije trap uit op een prima positie en verzilverde die zelf ook nog eens door de bal binnen te koppen.

Nadien kon de thuisploeg de rug rechten, vijf minuten na de openingstreffer trapte Wilfried Kanga de gelijkmaker tegen de netten na een rommelige fase in de Molenbeekse zestien.

Standard ging door op zijn elan en bleef een tijdlang baas. RWDM moest noodgedwongen terugplooien.

Maar na de pauze was er van dat overwicht nog maar weinig te zien. De Brusselaars namen vrede met een punt, en de thuisploeg was niet bij machte om iets te forceren.

Beide ploegen kregen elks nog een grote kans in de slotfase, maar doelpunten vielen er niet meer. De verdedigers heersten over de aanvallers.

Zo blijft Standard achter met 3 op 18 en stapelen de kopzorgen zich op. RWDM vertoeft met 7 punten in de buik van het klassement en zal daar zeker niet om klagen.

Vanheusden: "Het weegt dat we nog steeds niet hebben kunnen winnen"

Alexis De Sart (RWDM): "Het is voor ons positief om op deze lastige verplaatsing een punt te pakken. In de tweede helft hebben we een goed blok neergezet. 7 punten na zes wedstrijden is voor ons een goed begin."

Zinho Vanheusden (Standard): "Het was een zeer intense match met veel duels. We wouden alles geven voor de club. We weten dat we soms nog kwaliteit missen.  Het weegt toch wel op onze jonge groep dat we nog steeds moeten wachten op onze eerste zege. Ik wil de supporters bedanken voor de steun."

Carl Hoefkens (trainer Standard): "Ik kan als coach niet meer vragen. De spelers hebben de hele wedstrijd alles gegeven. We hebben nood aan kwaliteit en ervaring. We hebben nog vier dagen om iets te doen op de transfermarkt. Ik heb respect voor de reactie van de fans. Ze kennen de situatie en steunen ons."

Claudio Caçapa (trainer RWDM): "Ik ben tevreden met de prestatie, al vind ik dat we nog veel beter kunnen. In de rust heb ik wat veranderd, waardoor we in de tweede helft beter voor de dag kwamen. Ons voorlopig rapport is niet slecht, maar we mogen niet te snel tevreden zijn."

22:40

EINDE: 1-1

Nieuw fluitconcert op Sclessin. Standard en RWDM delen de punten na een wisselvallige wedstrijd. De thuisploeg toonde te weinig kwaliteit om 90 minuten zijn spel op te dringen. RWDM zal tevreden zijn met dit punt en doet een goede zaak in het klassement.

90+5'

En altijd komt er nog een kans uit de lucht vallen. Ohio kan in één keer uithalen in de zestien, maar wordt verrast en trapt veel te centraal.

90+3'

In het slot is het RWDM dat nog het meeste aandringt om een tweede treffer te maken. Standard plooit even terug.

90+1'

De verdedigers heersen over de aanvallers.

Stef Wijnants
90+1'

88'

De Sart kapt zichzelf mooi vrij aan de rand van de zestien. Zijn schot is te zwak en rolt in de armen van Bodart.

84'

RWDM bijna op voorsprong!

En ook RWDM krijgt nog een reuzegrote kans! Biron stuurt een geweldige voorzet de zestien in, maar Ngoy heeft nog een geweldige defensieve ingeving in huis om Gueye het scoren te beletten.

80'
76'

Grote kans voor Standard

Daar was die grote kans! Een mooie voorzet van Canak wordt doorgekopt door Kawabe, maar Defourny heeft een prima redding in huis en zweeft de bal uit zijn doel.

71'

RWDM haalt het tempo uit de wedstrijd en Standard is niet capabel om het er weer in te brengen.

68'

Sclessin roept om een strafschop omdat Kanga een duwtje krijgt van Le Joncour. Veel lijkt er echter niet aan de hand te zijn, en dat vindt de VAR ook.