2 - 1
90+3'

Cercle Brugge gaat al dansend de interlandpauze in. Dankzij 2 goals van Kevin Denkey klopte Cercle ook Westerlo, goed voor 12 op 18 en een (zeer) voorlopige gedeelde leidersplaats. Westerlo zit met 1 op 18 in de penarie.

Cercle Brugge - Westerlo in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een gesloten eerste periode, geeft Denkey zijn ploeg de nodige boost door vlak voor rust de 1-0 binnen te koppen.

• Man van de match: Twee doelpunten erbij voor de 22-jarige Denkey. Zo komt zijn totaal na zes wedstrijden op vier te staan. Ook Siquet zorgde steevast voor gevaar.

• Opvallend: Na een geweldig seizoen als promovendus vorig jaar, loopt het nu allemaal wat minder voor Jonas De Roeck en co. Na een gelijkspel op speeldag 1, verliezen ze nu al voor de vijfde keer op rij.

Cercle onder stoom, Westerlo blijft dwalen

Veel duels, veel fouten, en maar weinig kansen. Dat is de korte samenvatting van de eerste helft.

Het initiatief was wel voornamelijk voor de thuisploeg. Vanop de rechterflank zorgde kersvers rode duivel Hugo Siquet af en toe voor gevaar door een voorzet in de zestien te droppen.

Op die manier klom Cercle op slag van rust dan ook op voorsprong. Kevin Denkey dook goed op in de zestien en kopte de voorzet staalhard in doel.

Na de pauze bleef de thuisploeg baas en kwam het regelmatig dicht bij een tweede treffer.

Na 70 minuten was die dan ook eindelijk een feit. Denkey toonde nog maar eens zijn neus voor doelpunten en verdubbelde de Brugse voorsprong.

In de het laatste kwartier kregen beide ploegen nog enkele uitgelezen kansen op een doelpunt. Maar de aansluitingstreffer van Frigan kwam te laat.

Cercle klimt dankzij een nieuwe overwinning naar de top van het klassement, Westerlo blijft sukkelen en bengelt helemaal onderaan.

Muslic: "Een verdiende driepunter"

Lukas Van Eenoo (Westerlo): "Cercle had het overwicht, maar we hadden hier vandaag toch een puntje kunnen meepikken. Dat is de periode waar we momenteel inzitten. We mogen nu niet te negatief worden, we zijn nog niet vaak kansloos geweest. We geven niet op."

Christiaan Ravych (Cercle Brugge): "We hebben een mooie reeks neergezet. Het was een zeer agressieve match met veel lange ballen, dus zijn we blij dat we toch twee doelpunten hebben kunnen maken. We houden de voetjes op de grond en blijven werken."

Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht, en dat was het ook. Ik ben heel opgelucht dat we hebben kunnen winnen. Na de pauze werden we dominanter, maar gaven we jammer genoeg nog een doelpunt weg. De drie punten zijn uiteindelijk wel verdiend."

Jonas De Roeck (trainer Westerlo): "We spelen tegen een moeilijke tegenstander, maar ik vind dat we eigenlijk wel een goede match hebben gespeeld. We hebben de beste kansen gehad, en verdienden eigenlijk wel een resultaat."

90+5'

EINDE: 2-1

Einde van de wedstrijd! Lemaréchal ging in het slot nog gevaarlijk leunen in de zestien, maar Verboomen zag er geen fout in. Westerlo blijft op die manier achter met 1 op 18. Cercle blijft winnen, mag weer drie punten bijschrijven en klimt naar de voorlopige leidersplaats.

90+5'

Er is nog wel tijd voor een bal naar voren. Wie dropt die nog in de zestien?

90+2'

Dan toch nog de aansluitingstreffer!

Daar is dan toch nog de aansluitingstreffer! Frigan kan makkelijk oprukken in de zestien en mikt zijn schot voorbij Warleson. Die had ook beter mogen doen.

90+1'

We spelen nog vier minuten extra. Bij de thuisfans is het feestje al losgebarsten.

90+1'

85'
83'

Vaesen weer net niet

De bezoekers verdienen stilaan een doelpuntje! Nu verlengt Vaesen een mooie voorzet tot op de paal. Veel dichter kan je er niet bijkomen.

83'

Een verraderlijke voorzet van Lukas Van Eenoo valt bijna in doel, maar Warleson kan de bal nog net over de lat tikken.

79'

Miangue geeft Westerlo nog een uitgelezen kans om weer in de wedstrijd te komen. De Belg krijgt een stuitende bal niet onder controle, waarna Frigan ermee aan de haal gaat. Maar net als bij Vaesen, mikt ook de Kroaat de bal nipt naast.

74'

Bijna boeken toe

Aan de overkant komt Westerlo dan weer goed weg! Een hoekschop van Siquet komt perfect voor Da Silva, die op de paal kopt!

74'

Denkey verdubbelt de voorsprong van Cerlce met zijn tweede

73'

Bijna de aansluitingstreffer!

Westerlo krijgt de uitgelezen kans om weer in de match te komen. Een slechte bal wordt door de bezoekers onderschept en zo komt Vaesen kan oog in oog met de doelman. De invaller ziet zijn schot nipt naast vliegen.