Jupiler Pro League - speeldag 5 - 28/09/23 - 20:46
67'
Hans Vanaken
67'
1 - 1

Club Brugge en KRC Genk hebben allebei voor de 3e keer op een rij gelijkgespeeld. Een terechte puntendeling, want beide teams domineerden één helft.

Club Brugge - Racing Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Club maakt in de slotfase jacht op de winning goal en komt er diep in de extra tijd nog bijzonder dicht bij. Thiago besluit eerst van dichtbij op Sadick en Hrosovsky kan maar nét voorkomen dat de Braziliaan in de herneming wel raak treft.

• Man van de match: Er klonk wat gefluit van enkele Club-supporters toen hij in de slotfase naar de kant gehaald werd, maar Bilal El Khannouss verdiende alleen applaus. De Genkse middenvelder demonstreerde opnieuw zijn fluwelen baltoets én wist bovendien te scoren.

• Opvallend: Hans Vanaken heeft een abonnement op scoren tegen Racing Genk. In de laatste zeven (!) onderlinge competitieduels trof de Brugse middenvelder telkens één keer raak.

El Khannouss rondt fabelachtig mooie aanval af

Racing Genk schoot het best uit de startblokken in het Jan Breydelstadion. Fadera bood Zeqiri al na enkele minuten een uitstekende kans op de 0-1 aan, maar de Zwitser liet ze liggen. Aan de overkant overkwam Thiago hetzelfde op aangeven van Odoi, die al vroeg moest invallen voor de geblesseerde Sabbe.

Genk was de betere ploeg en zorgde ook voor de meeste dreiging. Mignolet moest ingrijpen toen Zeqiri vanuit een scherpe hoek uithaalde en tien minuten voor de rust hield de Club-doelman de doorgebroken Fadera met een knappe beenveeg van de 0-1.

Die viel uiteindelijk toch in de extra tijd, na een aanval om duimen en vingers bij af te likken. Munoz ging als een wervelwind tekeer op rechts, Heynen hield als een volleerde dirigent het overzicht met een slim tikje opzij naar El Khannouss en die rondde het ijskoud af.

Vanaken brengt Club langszij

Na een boeiende eerste helft met bij momenten bijzonder fraai voetbal stond in de tweede helft de strijd voorop. Op het uur viel Heynen geblesseerd uit en dat bleek toch een keerpunt voor Racing Genk.

Club trok het laken steeds meer naar zich toe en nog geen tien minuten na het uitvallen van de Genkse aanvoerder kwam de thuisploeg langszij. Vanaken schatte een voorzet van De Cuyper prima in en kopte de bal onhoudbaar voorbij Vandevoordt. Een typische Vanaken-goal.

Genk kreeg het plots lastig en ontsnapte toen een afgeweken schot van De Cuyper bovenop de lat strandde. Diep in de extra tijd kroop Genk helemaal door het oog van de naald. Hrosovsky kon maar nét beletten dat Thiago er op de valreep nog 2-1 van maakte.

Deila: "Het was jongens tegen mannen in het begin"

• Wouter Vrancken (trainer Racing Genk): "We zijn heel tevreden over de eerste helft, zowel over het verdedigende als over het initiatief dat we namen. We vonden heel goede combinaties en hebben een heel mooi doelpunt gemaakt. We hadden er meer moeten maken, want we hebben meerdere goede kansen gehad. In de tweede helft werd het een strijd. Na hun systeemwissel zijn wij te veel blijven zoeken naar wat lukte voor die wissel. We hebben de ruimtes niet benut en dat is wel jammer. Het uitvallen van Bryan (Heynen, red.), die goed in de wedstrijd zat, heeft natuurlijk ook wel een verschil gemaakt. Een gelijkspel hier is zeker geen slechte uitslag, maar we hadden op meer gehoopt. Zeker na die eerste helft."

• Ronny Deila (trainer Club Brugge): "In de eerste helft was Genk veel beter dan wij. Wij kwamen toen overal te laat. Maar in het tweede helft was het omgekeerd. Op het einde hadden we misschien nog moeten winnen, maar we hadden het ook kunnen verliezen in de eerste helft. Toen speelden we te voorzichtig, het was jongens tegen mannen in het begin. We leden ook te snel balverlies. In de tweede helft waren we daarentegen dominant, zaten we voortdurend op de helft van Genk. We hadden alleen onvoldoende uitgespeelde kansen, dat was het enige dat beter kon. Het is ons nu een paar keer overkomen dat we te slap aan de wedstrijd beginnen, daar moeten we lessen uit trekken."