60'
74'
1 - 3
74'

AA Gent staat na drie speeldagen trots naast Union bovenaan het klassement. Zelfs een achterstand in Het Kuipje deerde Gent niet. Het omgekeerde verhaal bij Westerlo, dat de prijs betaalt voor een moeilijk programma tegen onder meer Club Brugge en Gent.

Westerlo - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Enkele minuten ver in de tweede helft laat Perdichizzi dé kans op de 2-1 liggen. Niet veel later is het aan de overzijde wel raak als Cuypers een fout van Bolat afstraft.

• Man van de match: Hugo Cuypers beleefde een lastige eerste helft, maar kroonde zich na de pauze wel tot matchwinnaar. Eerst bedankte hij Bolat die slecht inspeelde waarna hij ook vanop de stip kon scoren.

• Opvallend: De laatste zege van Westerlo tegen Gent dateert al van 23 september 2009. Toen speelde Gent nog in het Jules Ottenstadion.

Westerlo komt op voorsprong

Dat is dan zes op rij. KAA Gent is uitstekend uit de startblokken geschoten. Zowel in de competitie als op Europees gebied. Vandaag hadden de Buffalo's het nochtans niet onder de markt in de eerste helft. Iets na het kwartier kwam Gent zelfs op achterstand. Frigan kopte de bal tegen de arm van Torunarigha waarna de bal op de stip ging. Madsen bleef koelbloedig en trapte de 1-0 binnen.

De organisatie stond goed bij de Kemphanen dat Orban en Cuypers, toch de goudhaantjes, in de eerste helft uit de wedstrijd hield. Toch wisten de bezoekers te scoren. Watanabe stond op de goede plek om een hoekschop tegen de touwen te knikken.

Cuypers moet penalty hernemen

Na de rust had Westerlo dé kans om voor een tweede keer op voorsprong te komen. Perdichizzi stond op een hoekschop helemaal alleen, maar hij trapte het leer pal op doelman Nardi.

Geen 2-1, maar wel 1-2. Bolat ging namelijk helemaal de mist in en speelde het leer zomaar in de voeten van Kums. Die denkt op zo'n moment niet twee keer na en stuurde Cuypers het straatje in. Zo'n kansen laat spits Cuypers dan ook niet liggen.

En ook Gent kreeg zijn penalty van de dag. Reynolds liep de vinnige Fofana onderuit zodat Cuypers vanop de stip de zege in de wacht kon slepen. Hij moest het wel in twee keer doen, omdat zijn spitsbroeder Gift Orban te snel inliep. Maar Hugo Cuypers bleef dus ijzig kalm.

Zo pakt Gent 9 op 9 en staat het samen met Union aan de leiding met het maximum van de punten. Westerlo blijft achter met één punt uit drie wedstrijden.

Vanhaezebrouck: "Moeilijkste match tot nu toe"

• Hugo Cuypers (Gent): "We zijn heel geduldig gebleven. Het was zeker niet onze beste wedstrijd. We komen ook op achterstand. Bij de rust hebben we een beetje bijgeschaafd. In de tweede helft konden we de ruimtes beter benutten. Uiteindelijk hebben we vanavond wel verdiend gewonnen. We wisten dat er ruimte lag als zij probeerden op te bouwen. Het is nooit leuk om een penalty twee keer te moeten nemen. Maar het belangrijkste is dat hij erin zat en dat we de drie punten konden pakken."

• Hein Vanhaezebrouck (Gent): "Ik was aan de rust niet 100 procent tevreden. Ik was nog niet in paniek toen zij de 1-0 maakten. Ik wist dat we gingen terugkomen. Het was de moeilijkste match die we dit seizoen al gespeeld hebben. In de eerste helft hadden we weinig controle. Het liep niet goed. We hadden hier en daar wat dingen veranderd. Het liep moeilijk. Dus ik moest teruggrijpen naar andere automatismen.Dat liep iets beter. Hoewel Westerlo de grootste kans kreeg met die hoekschop."

• Jonas De Roeck (Westerlo): "We hebben de kantelmomenten niet genomen. We speelden een goede wedstrijd tegen een heel goede ploeg. De partij hebben we goed aangevat. Met momenten waren we gevaarlijk en we hebben de tegenstander ook goed opgevangen. We speelden tegen een ploeg die vijf keer op rij gewonnen had en veel vertrouwen heeft. We hebben de kans gehad om de 2-1 te maken en dat moeten we afmaken. Dan maken we individuele fouten bij de 1-2 en de 1-3. Dat mogen we niet weggeven."

21:13

Zo zit de wedstrijd erop. Gent blijft zijn perfect rapport behouden, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. In de tweede helft kon Cuypers twee keer scoren om zo de drie punten mee te nemen naar Gent.

90+9' tweede helft
90+5'

Nog eens een kans voor Westerlo. Van den Keybus ziet zijn schot op Nardi stranden.

90+2'

Sinan Bolat moet de handen nog een keer uit de mouwen steken. Tissoudali is namelijk ontsnapt aan zijn naaste belager en hij kan ook trappen. Bolat is bij de pinken en keert de inzet van de invaller.

90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
86'

Gümüskaya laat zich meteen zien. De invaller pakt uit met een plaatsbal en trapt maar net naast de kooi van Nardi.

85'

Ook Jonas De Roeck voert drie wissels door. Gouré, Gümüskaya en Rommens krijgen nog wat speelminuten.

84'
82'

Drie wissels

Vanhaezebrouck kan rustig wisselen met die voorsprong. Fadiga mag zijn debuut maken en ook Gerkens en Tissoudali mogen nog enkele minuten meevoetballen.