KAA Gent duwt Club uit top 4 na vlotte winst tegen STVV, dat kansloos is na streng rood

  1. 44' - Doelpunt - Hugo Cuypers (0 - 2)
  2. 37' - Verv. Andrew Hjulsager door Alessio Castro-Montes
  3. 37' - Verv. Daichi Hayashi door Eric Junior Bocat
  4. 34' - Doelpunt - Ibrahim Salah (0 - 1)
  5. 16' - Rood - Aboubakary Koita
  1. 88' - Geel - Stan Van Dessel
  2. 87' - Geel - Wolke Janssens
  3. 87' - Verv. Olivier Dumont door Stan Van Dessel
  4. 86' - Verv. Shinji Okazaki door Fatih Kaya
  5. 81' - Verv. Jordan Torunarigha door Laurent Depoitre
  6. 81' - Verv. Ibrahim Salah door Malick Fofana
  7. 64' - Verv. Kamil Piatkowski door Jens Petter Hauge
  8. 55' - Doelpunt - Hugo Cuypers (0 - 3)
  34'goalIbrahim Salah0 - 1
  44'goalHugo Cuypers0 - 2
  55'goalHugo Cuypers0 - 3

  Kijk eens aan: KAA Gent duikt zowaar de top 4 binnen. De Buffalo’s springen over Club na een eenvoudige zege tegen STVV. De thuisploeg moest al snel met tien verder na een strenge rode kaart voor Koita. Salah en Cuypers (2x) maakten dankbaar gebruik van het overtal.

  STVV - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 13 gaat Koita op wandel met de bal. De dribbelkont glijdt voorbij Hong, maar plant in zijn sleepbeweging zijn studs op de voet van de Zuid-Koreaan. Verboomen geeft eerst geel, maar maakt er rood van na een VAR-interventie. Een (te) strenge beslissing, met tien man blijkt STVV een vogel voor de kat. 
   
  • Man van de match: Met twee doelpunten toonde Hugo Cuypers opnieuw zijn enorme waarde voor dit Gent. De sterke spits buffelde vlak voor rust de 0-2 binnen en deed vroeg in de tweede helft de boeken helemaal toe met een kanonskogel. In de topschuttersstand nadert hij met zijn dertien rozen tot op één goaltje van Onuachu en Janssen.
   
  • Klassement: Ze hebben er de voorbije jaren niet al te vaak in gestaan, maar na 22 speeldagen bevinden de Gentenaren zich nog eens in de top vier van de stand. Dat het over rivaal Club Brugge springt, maakt het voor AA Gent extra leuk.

  Tienkoppig STVV is vogel voor de kat

  Gent trok met een duidelijke opdracht naar Sint-Truiden. Bij een zege zouden de Buffalo's over rivaal Club Brugge richting de top vier springen. STVV hoopte met een driepunter dan weer een nieuwe stap richting Europe Play-offs te zetten.

   

  Een boeiende wedstrijd diende zich aan, maar na amper dertien minuten mochten die positieve vooruitzichten al de vuilbak in. Koita plantte tijdens een dribbel zijn studs op de voet van Hong, de kwieke middenvelder kreeg na een VAR-moment rood onder de neus geduwd.

   

  De te strenge beslissing van ref Verboomen zette Gent 77 minuten lang in een zetel. Tegen een tienkoppig STVV sloeg Salah op het halfuur als eerste toe. De seizoensrevelatie van Gent trapte de openingstreffer met een knap vluchtschot in doel.

   

  Een klap voor STVV, dat zelfs nog voor de rust al knock-out zou geslagen worden. Cuypers buffelde een bal met de kop binnen, een grabbelende Schmidt zat er tevergeefs nog even aan. Gent had zijn schaapjes op het droge.

   

  In minuut 55 zorgde Cuypers met zijn tweede van de avond en zijn dertiende van het seizoen nog voor de 0-3, de rest van de tweede helft was volledig overbodig. Opdracht volbracht voor Gent, dat zo nog eens in de top vier mag postvatten.

  Reacties na STVV - Gent:

  • Hugo Cuypers (Gent): "Toen we 0-2 voor stonden bij de rust wisten we dat we de partij gewoon moesten uitspelen. Dan viel na de rust ook nog eens vroeg de 0-3. Tegen Charleroi was ik minder, maar vandaag liep het lekker. Of de topschutterstitel een ambitie is? Dat is vooral een collectieve ambitie, want dat zou betekenen dat het team goed draait. Ik hoop gewoon dat ik mijn steentje kan blijven bijdragen aan het team. We hebben er lang voor moeten vechten om in de top vier te staan, ik hoop niet dat we dat plekje nog afgeven."
   
  • Frank Boya (STVV): "Ik heb hier geen woorden voor. Die rode kaart was allesbepalend, maar we konden er niets meer aan veranderen. Het enige wat we konden doen was verder proberen te voetballen. Of de wedstrijd van volgende week tegen OHL belangrijker is? Alle matchen zijn belangrijk. Wij moeten gewoon verder blijven werken."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 57. Gent wint na gemakkelijke avond op Stayen. Na een slaapverwekkende en volstrekt overbodige tweede helft - op het vroege doelpunt van Cuypers na - mag Gent met de drie punten de bus op huiswaarts. Een vroege rode kaart van Koita deed STVV de das om. Gent springt over Club Brugge naar plek vier in de stand. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 90. Cuypers wil een hattrick en probeert het nog een keer met het hoofd op een vrije trap van Hong. Zonder resultaat dit keer. .
  5. Gele kaart voor Stan Van Dessel van STVV tijdens tweede helft, minuut 88
  6. Gele kaart voor Wolke Janssens van STVV tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Stan Van Dessel erin, Olivier Dumont eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Van de Hauge die ooit hoge ogen gooide bij Milan hebben we bij Gent nog niets gezien. Ook vandaag overtuigt de Noor niet: daarstraks trapte hij een bal meters over, nu verslikt hij zich in een te optimistische dribbel. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij STVV, Fatih Kaya erin, Shinji Okazaki eruit
  10. tweede helft, minuut 84. De pas ingevallen Depoitre probeert het van op de rand van het halve maantje, maar mikt recht op Schmidt. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Jordan Torunarigha eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Malick Fofana erin, Ibrahim Salah eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Terwijl de partij verder kabbelt naar zijn eind, blikken we al eens vooruit naar volgende week. Gent trekt naar Cercle, STVV staat voor een verplaatsing naar Leuven, belangrijk met het oog op de Europe Play-offs. .
  14. tweede helft, minuut 74. Vanaf de 0-1 voelde STVV al dat er niets meer te rapen viel. Stef Wijnants op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 72.
  16. tweede helft, minuut 68. Gent tikt de bal gezellig rond, bij STVV hoeft het ook allemaal niet meer. De Buffalo's hebben 74 procent balbezit en dat cijfer zal wellicht nog oplopen. .
  17. tweede helft, minuut 64. Van een wedstrijd is er al even geen sprake meer. Vanhaezebrouck maakt van de gelegenheid gebruik om Hauge nog wat speelminuten te gunnen. De Noor met de stevige adelbrieven kon zich nog niet doorzetten in Gent. .
  18. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij KAA Gent, Jens Petter Hauge erin, Kamil Piatkowski eruit
  19. tweede helft, minuut 62.
  20. tweede helft, minuut 61. Aan zijn gezicht zal je het niet snel aflezen, maar Hein Vanhaezebrouck is ongetwijfeld in zijn nopjes. Gent is op weg naar een uiterst vlotte zege en duwt de rivalen uit Brugge uit de top vier van het klassement. .