Cercle Brugge deelt in absolute slotfase nieuwe mokerslag uit aan KV Oostende

  1. 24' - Doelpunt - Ayase Ueda (0 - 1)
  1. 90+1' - Doelpunt - Dino Hotic (1 - 2)
  2. 90+1' - Geel - Thierry Ambrose
  3. 89' - Verv. Pierre Dwomoh door Osaze Urhoghide
  4. 88' - Verv. Kevin Denkey door Dino Hotic
  5. 82' - Verv. Hugo Siquet door Yann Gboho
  6. 68' - Geel - David Atanga
  7. 65' - Doelpunt strafschop - Thierry Ambrose (1 - 1)
  8. 61' - Geel - Hugo Siquet
  9. 61' - Geel - Alfons Amade
  10. 58' - Verv. Kenny Rocha Santos door Pierre Dwomoh
  11. 58' - Verv. Nick Batzner door David Atanga
  24'goalAyase Ueda0 - 1
  65'penalty goalThierry Ambrose1 - 1
  90+1'goalDino Hotic1 - 2

  Het zijn mentaal minder leuke dagen bij KV Oostende. De thuisploeg had vandaag lang uitzicht op een broodnodig punt, maar Dino Hotic zorgde in de slotminuten opnieuw voor een serieuze dreun. Oostende zakt zo steeds verder weg in het degradatiemoeras. Cercle Brugge blijft een stabiel seizoen draaien.

  KV Oostende - Cercle Brugge in een notendop:

  • Man van de Match: Dino Hotic moest voor de tweede wedstrijd op rij plaatsnemen op de bank, maar bezorgde Cercle Brugge met een geweldige knal wel de 3 punten. De 1-3 van de Bosniër stierf in de ultieme slotfase nog op de paal.

   

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd krijgt KVO dan toch geen tweede strafschop na een interventie van de VAR. Cercle blijft in leven en bezorgt de thuisploeg in de toegevoegde tijd zelfs nog een uppercut van jewelste via Hotic.

   

  • Opvallende statistiek: KV Oostende kon sinds de WK-break nog geen enkel punt pakken in de competitie. De Kustboys blijven zo achter met een 0 op 15 en een hoop degradatiezorgen.

   

  • Flashback naar het WK: Maar liefst 9 minuten toegevoegde tijd kregen we geserveerd in Oostende. Het doet ons meteen nostalgisch terugdenken aan het WK.

  Ijskonijn Ueda zorgt voor vuur in flauwe partij

  In de Diaz Arena stonden vanavond twee teams tegenover elkaar met weinig vertrouwen. Cercle liet na de WK-break een magere 2 op 12 optekenen. Oostende deed zowaar nog slechter met 0 op 12.

  In de eerste helft werd de vormdip van beide teams dan ook nog eens piekfijn geïllustreerd. Slordigheden stapelden zich op en grote kansen vielen er niet te noteren.

  De aanwezige supporters dommelden bijna in, tot Hugo Siquet op het halfuur met een listig passje uitpakte. Ueda dook alleen op voor Phillips, omspeelde de Engelse doelman en zette de 0-1-ruststand koeltjes op het bord. 

  Invaller Hotic bezorgt KVO koude douche

  Ook na de rust bleef het spelniveau ondermaats, maar opnieuw viel er een doelpunt zomaar uit de lucht. Een duw van Siquet op Ndicka zorgde voor een VAR-moment en strafschop. Ambrose joeg de 1-1 via Warleson en de paal tegen de touwen.

  De thuisploeg rook bloed en greep Cercle bij de keel. Even bevonden de Kustboys zich zelfs in de zevende hemel, maar de VAR stak een stokje voor de tweede strafschop van de match.

  Het kwartje viel uiteindelijk aan de kant van de bezoekers. Atanga mikte eerst van dichtbij nog in het zijnet, waarna invaller Hotic de 1-2 in de toegevoegde tijd onhoudbaar binnenknalde.

  Cercle houdt zo de top 8 in het vizier, terwijl KVO een zoveelste dreun incasseert.

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 11. EINDE. Cercle Brugge wint met 1-2 op bezoek bij Oostende en dient de Kustboys een wel heel zure nederlaag toe. De thuisploeg kwam op het uur plots langszij via een strafschop van Ambrose en ging zelfs op zoek naar meer. Cercle kreeg het moeilijk, maar trok in de toegevoegde tijd het laken toch nog naar zich toe via invaller Hotic. .
  2. tweede helft, minuut 100 match afgelopen
  3. De paal zegt 'neen'! Ei zo na maakt Hotic er nog 1-3 van. De Bosniër legt aan vanaf de rand van de zestien, maar ziet zijn vrije trap via de muur tegen de paal belanden. Wat een invalbeurt van de middenvelder van Cercle Brugge. . tweede helft, minuut 96.
  4. Er komen 9 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 93.
  5. tweede helft, minuut 92.
  6. tweede helft, minuut 91. 1-2! Invaller Hotic knalt onhoudbaar binnen. Het kwartje valt dan toch aan de kant van de bezoekers. Deman legt de bal vanop de achterlijn slim terug tot bij de wachtende Hotic, die de 1-2 van rond de penalystip in het dak van het doel knalt. Een koude douche voor de thuisploeg. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Dino Hotic van Cercle Brugge. 1, 2.
  8. Gele kaart voor Thierry Ambrose van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 91
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Osaze Urhoghide erin, Pierre Dwomoh eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Dino Hotic erin, Kevin Denkey eruit
  11. tweede helft, minuut 87. Atanga laat de 2-1 liggen. Sakamoto krijgt de tribune recht met een heerlijke panna en vindt vervolgens Durdov. De Kroaat fungeert als de ideale targetman en kopt de bal in de loop van Atanga, die van dichtbij in het zijnet mikt. Hier zat meer in voor de thuisploeg. .
  12. tweede helft, minuut 83. Het kwartje kan nog steeds aan beide kanten vallen, want ook Cercle Brugge geeft zich nog niet gewonnen. Ueda sleurt de bal nog eens voor doel, maar geraakt niet verder dan een hoekschop. .
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Cercle Brugge, Yann Gboho erin, Hugo Siquet eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Gamechanger Atanga. Cercle Brugge lijkt het noorden helemaal kwijt, terwijl KVO op zijn elan blijft doorgaan. Sinds de invalbeurt van Atanga tonen de Kustboys zich offensief toch een pak bedrijviger. .
  15. tweede helft, minuut 76. Geen strafschop! De VAR roept Visser naar het scherm. De scheidsrechter heeft niet veel tijd nodig en wuift de penalty weg. Dan toch geen droomscenario voor KVO. .
  16. Strafschop voor KVO? Opnieuw een strafschop voor de thuisploeg! Durdov - daar is hij dan toch - zet zich sterk door in de zestien en krijgt vervolgens het been van Ravych tegen zijn voet. Visser wijst meteen naar de stip. Al lijkt de VAR de ingreep te bekijken. . tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 71. Aangeslagen Cercle. Cercle Brugge moet toch opletten dat ze het deksel niet helemaal op de neus krijgen. De Vereniging lijkt van slag na de gelijkmaker en moet het spel wat meer aan KVO laten. .
  18. tweede helft, minuut 69. Ndicka zet de motor nog eens aan, maar ziet zijn voorzet vervolgens overwaaien. De thuisploeg lijkt toch moed te putten uit de onverwachte gelijkmaker. .
  19. Gele kaart voor David Atanga van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 68
  20. tweede helft, minuut 66.