5. 90' - Doelpunt - Emilio Kehrer (4 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 21/10/22 - 20:45
90'
Emilio Kehrer
90'
4 - 1

Cercle Brugge is onder de nieuwe coach Miron Muslic niet meer af te stoppen. Ook Charleroi had weinig in de pap te brokken in Jan Breydel, ook al mocht het twee strafschoppen trappen. Eentje werd gered, de andere kwam er na een schimmige VAR-interventie.

Cercle Brugge - Charleroi in een notendop:

• Moment van de wedstrijd: Pas 2 minuten en 30 seconden later oordeelde Visser dat er (heel licht) handspel was van Marcellin in het strafschopgebied. Niemand in Jan Breydel wist waarover het ging, enkel de VAR en later ook Visser. Heymans scoorde de penalty, in tegenstelling tot Zorgane, wél. De dubieuze beslissing bleek uiteindelijk slechts een voetnoot in de ruime overwinning van Cercle Brugge.

• Man van de wedstrijd: Ueda gaf de voorhoede van Charleroi in zijn eentje een lesje in efficiëntie. Met een doelpunt voor de rust en na de rust zette hij Cercle Brugge op weg naar de 9 op 9.

• Beste invalbeurt: Gboho viel heel gretig in en gaf het slot van de wedstrijd kleur. Met een doelpunt en een bepalende rol bij de vierde goal zette hij de zware 4-1-cijfers op het scorebord.

Charleroi mist, Cercle scoort

5 oktober 2018 was de laatste keer dat Cercle Brugge kon winnen van Charleroi. Sindsdien alleen maar nederlagen... Tot vier jaar later.

Het begin beloofde nochtans niet veel goeds voor Cercle. Een slaperige openingsfase werd na 10 minuten opgewekt door een doelpunt van Charleroi, al scoorde Benbouali vanuit buitenspel.

Tegen alle verwachtingen in groef Charleroi zich niet in. Op het halfuur was het momentum wel voor Cercle en de thuisploeg werd daarvoor beloond: Ueda maakte vanuit de draai knap 1-0 en herschiep een mislukt ingestudeerde nummertje tot een geslaagde hoekschop.

Zelfs via een strafschop, door een handsbal van Popovic, lukte het Charleroi niet te scoren. Het wel heel zwak schotje van Zorgane werd makkelijk gepakt door Majecki, die maar de juiste hoek te kiezen had.

Ueda en Gboho duwen Charleroi in de put

Ook in het begin van de tweede helft zag Charleroi zijn aanvalslust niet beloond: Nkuba miste van dichtbij de gelijkmaker, op de poging van Gholizadeh bracht Marcellin broodnodig redding vanop de lijn.

Ueda daarentegen scoorde wél, hij gaf de voorhoede van de Zebra's een lesje in efficiëntie. Een knap hakje van Denkey nam hij in dank aan door mooi in doel te steken: 2-0.

Verwarring alom wanneer Visser plots de wedstrijd stillegde en op aangeven van VAR De Cremer terugkeerde op een fase die maar liefst 2,5 minuten eerder gebeurde.

Een schot van Kayembe belandde via het hoofd van Benbouali heel licht tegen de hand van Marcellin. Genoeg voor De Cremer en Visser voor een strafschop, die deze keer wel - hard & door het midden - werd omgezet door invaller Heymans.

Cercle was niet van slag en onder impuls van het vers bloed van Gboho diepte het de kloof nog uit tot 4-1. Eerst via Gboho zelf en dan dankzij een weggever van Tchatchoua, die onder druk stond van Gboho, afgestraft door Kehrer.

Door die eerste overwinning in 4 jaar tegen Charleroi wipt Cercle Brugge over de lijdende ploeg van Edward Still en snuffelt het aan de linkerkolom in de stand. En dat voor een ploeg die enkele weken geleden nog niet uit de degradatiezone geraakte en zijn coach (Thalhammer) moest ontslaan.

Heymans: "Vertrouwen in Still is nog altijd groot"

• Kevin Denkey (Cercle Brugge): Blij met deze derde overwinning in volgeladen week. Er is geen geheim, enkel hard werken. Ik ben blij voor de coach dat het loont. Ondanks dat ik niet scoor, ben ik blij met mijn bijdrage. Dat het publiek penalty, penalty scandeerde? Dat is een beetje om de scheidsrechter op de korrel te nemen. Zolang we winnen, maakt het niet uit.
  • Daan Heymans (Charleroi): Iedereen binnen de club is op zoek naar de reden. Het is al enkele weken te weinig, het moet zo snel mogelijk veranderen. We willen ons te veel tonen, terwijl we soms voor efficiëntie moeten kiezen. Die strafschop? Tot op dit moment weet ik nog altijd niet waarom Visser gefloten heeft... En het vertrouwen in de coach en in de groep is bij mij nog altijd heel groot en ik denk dat ik voor de hele groep mag spreken.
  • Miron Muslic (trainer van Cercle Brugge): Alles lijkt makkelijker te gaan, maar elk doelpunt was het resultaat van hard werk. Ondanks de strafschoppen tegen, blijven we in de wedstrijd dankzij Majecki en Marcellin. Het is belangrijk dat Cercle herleeft, de sfeer in Jan Breydel was goed.
  • Edward Still (trainer van Charleroi): We misten realisme in beide strafschopgebieden. We konden gevaarlijk zijn, zonder te scoren. In de verdediging waren we te soft. De ontgoocheling is bij iedereen groot, we moeten dit verwerken. Ik ben niet bezig met mijn situatie, het collectief is veel belangrijker en daar ligt mijn rol als trainer. We kunnen dit enkel keren door te vechten en hard te werken.

22:35

Einde: 4-1

De lijdensweg van Charleroi is voorbij. In het slot kwam het helemaal niet meer in het spel voor. Cercle strafte elke fout genadeloos af en breidde de score uit tot 4-1.

90+3' tweede helft
90+1'

90'
4-1
90'

Toch 4-1!

Gboho krijgt ook nog een rol in het vierde doelpunt voor Cercle. Door zijn druk passt Tchatchoua de bal gewoon de voeten van Kehrer, die simpel kan afwerken! 4-1, Charleroi ziet af...

89'

Opnieuw is daar die gretige Gboho: hij tikt de bal naast Patron, maar ook naast het doel!

89'

Van der Bruggen op de paal!

Opniew een prima aanval van Cercle: Gboho en Keher spelen de verdedigers van de Zebra's aan flarden. Kehrer mist zijn schot, Hannes Van der Bruggen plaatst op de paal!

83'

Het is een aangenaam wedstrijdeinde dat goed op en neer gaat. Cercle blijft gretig aanvallen, ook Charleroi zoekt nog naar de aansluitingstreffer. Grote kansen volgen er (nog) niet.

79'

Benbouali heeft ruimte, hij gaat mooi voorbij Marcellin, maar moet de bal veel sneller afgeven. Mbenza staat alleen voor doel. Benbouali verspeelt de bal.

77'
76'
73'

3-1 dankzij Gboho

Gboho valt heel gretig in! Hij dwingt zelf het balbezit af, zijn eerste poging wordt nog gekeerd, maar hij krijgt de bal terug in de voeten en schiet bij de tweede keer wel raak. 3-1!

73'
3-1
Yann Gboho
71'

De fans van Cercle zien nu ook overal een strafschop in en schreeuwen bij elke dubieuze fase in de grote rechthoek om de VAR.