STVV laat de 2-1 liggen in de 95e minuut, billijk gelijkspel op Stayen tegen Union

  1. 40' - Verv. Ismaël Kandouss door Ross Sykes
  2. 33' - Geel - Christian Burgess
  3. 21' - Doelpunt - Daichi Hayashi (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Bart Nieuwkoop
  2. 88' - Verv. Dante Vanzeir door Mohamed Salah
  3. 87' - Verv. Daichi Hayashi door Fatih Kaya
  4. 85' - Geel - Ross Sykes
  5. 74' - Verv. Shinji Kagawa door Gianni Bruno
  6. 74' - Geel - Shinji Kagawa
  7. 71' - Doelpunt - Simon Adingra (1 - 1)
  8. 69' - Verv. Senne Lynen door Arnaud Dony
  9. 53' - Geel - Senne Lynen
  21'goalDaichi Hayashi1 - 0
  71'goalSimon Adingra1 - 1

  Vicekampioen Union is met een vrij logisch gelijkspel aan zijn seizoen begonnen. STVV klom voor de rust verdiend op voorsprong, nieuwkomer Adingra tekende met een pareltje voor de terechte gelijkmaker. Diep in de toegevoegde tijd was er bijna sensatie, maar Union-doelman Moris was nog klaarwakker. 

  STVV - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de allerlaatste minuut kreeg STVV nog dé kans om toch de drie punten mee te grissen. Een vrije trap van Brüls landde voor de voeten van een Truienaar,  maar zijn inzet werd nog knap op de lijn gered door doelman Moris.
   
  • Man van de match: Simon Adingra heeft een goede eerste indruk na gelaten. De Brighton-huurling pakte uit met een geweldig doelpunt en gunt Union op die manier een puntje.
   
  • Statistiek: Het was al geleden van april dat STVV nog eens competitievoetbal speelde, maar na vandaag heeft de ploeg al wel 10 wedstrijden op rij niet meer verloren.

  STVV en Union moeten beiden vrede nemen met een gelijkspel. De thuisploeg kwam na 20 minuten op voorsprong dankzij een mooie combinatie en kopbal van Hayashi. Nadien had Union heel veel moeite om het de thuisploeg moeilijk te maken. 

   

  Met slordig spel en weinig flitsen bezorgde de ploeg van Karel Geraerts de defensie van Hollerbach te weinig problemen.


  Na de rust leek de wedstrijd verder te kabbelen totdat nieuwkomer en Brighton-huurling Adingra de match een nieuw gezicht gaf.

   

  De Ivoriaan speelde door de benen van Konate, kapte zijn verdedigers tot tweemaal toe uit en schilderde de bal vervolgens via de paal in de bovenhoek. Een geweldige binnenkomer voor de huurling van Union.


  In extremis leek STVV nog de drie punten weg te kapen dankzij een vrije trap van Brüls. Die belandde via de muur voor de voeten van een Truienaar, maar zijn inzet werd op de lijn gered dankzij een geweldige reflex van doelman Moris.

  Lynen, Geraerts en Hollerbach: "Gelijkspel is een correcte uitslag"

  Senne Lynen (Union):  "Het is de eerste wedstrijd dus is het altijd zoeken. We kwamen nog te weinig in ons spel, maar nadien herpakten we ons goed. Ik denk dat het een eerlijk gelijkspel is."

   

  "Ik was echt aan het genieten omdat ik na mijn blessure na 8 maanden weer kon voetballen. Het is geweldig om weer voor de supporters te kunnen spelen."

   

  Karel Geraerts (Union): "Ik win graag dus ik ben een beetje ontgoocheld. Langs de andere kant was onze eerste helft niet goed genoeg. We hebben in de tweede helft wel kunnen terugvechten en zijn dan ook verdiend op gelijke hoogte gekomen. Al bij al is dit een correcte uitslag."

   

  Bernd Hollerbach (STVV): "Ik kan ook best leven met dit gelijkspel. Het is natuurlijk wel zuur dat we in het slot nog zo dicht komen bij de 2-1. Beide ploegen waren heel fysiek en we weten dat Union een sterke ploeg is. 1-1 is dus zeker oké."

   

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Dit was meteen het laatste wapenfeit. De wedstrijd eindigt op 1-1. .
  3. tweede helft, minuut 96. Wat een kans voor STVV! De bal van Bruls komt tegen de muur en valt zo voor de voeten van een STVV-speler. Moris kan de bal nog op de lijn stoppen! .
  4. tweede helft, minuut 95. Deze bal zal beslissen over het eindresultaat. Bruls en Koita zetten zich achter de bal. .
  5. tweede helft, minuut 95. Kandidaten genoeg bij STVV om die bal richting doel te sturen. Peter Vandenbempt.
  6. Gele kaart voor Bart Nieuwkoop van Union tijdens tweede helft, minuut 94
  7. tweede helft, minuut 93. Nog een vrije trap op mooie plek. We krijgen nog een vrije trap op een heel interessante plek. Brüls wordt neergehaald door Nieuwkoop. De bal ligt net buiten de zestien! .
  8. tweede helft, minuut 92. De wedstrijd kabbelt voort. We zitten intussen in de extra tijd en hebben nog twee minuten te gaan. .
  9. tweede helft, minuut 89. Krijgen we nog een grote kans te zien of nemen beide ploegen vrede met een punt? De angst om te verliezen lijkt momenteel de bovenhand te nemen. .
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Mohamed Salah erin, Dante Vanzeir eruit
  11. tweede helft, minuut 87. Alles voorlopig nog in evenwicht in dit nerveuze slot. Peter Vandenbempt.
  12. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Fatih Kaya erin, Daichi Hayashi eruit
  13. Gele kaart voor Ross Sykes van Union tijdens tweede helft, minuut 85
  14. tweede helft, minuut 83. Vanzeir wordt in positie gebracht door Lazare, maar moet het andermaal vanuit een heel scherpe hoek doen. Het zijnet is het logische resultaat van zijn schot. .
  15. tweede helft, minuut 80. We zijn begonnen aan de laatste 10 minuten van deze wedstrijd. Valt er nog een winning goal uit de kast?  .
  16. tweede helft, minuut 78. Heeft Union bloed geroken? De ploeg van Karel Geraerts begint nu toch wat druk te ontwikkelen. .
  17. tweede helft, minuut 74. Kagawa wordt naar de kant gehaald voor Bruno en daagt tegenstander Burgess nog een beetje uit. Het komt de Japanner op een gele kaart te staan. .
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij STVV, Gianni Bruno erin, Shinji Kagawa eruit
  19. Gele kaart voor Shinji Kagawa van STVV tijdens tweede helft, minuut 74
  20. tweede helft, minuut 73. Met een gelijkspel op STVV zal Karel Geraerts toch vrede kunnen nemen. Peter Vandenbempt.