Jupiler Pro League - speeldag 1 - 23/07/22 - 16:00
50'
Loïc Bessile
50'
2 - 0

Zoals gewoonlijk heeft Charleroi zijn start van het seizoen niet gemist. In eigen huis klopte het Eupen met 3-1. De bezoekers maakten het slotkwartier nog een beetje spannend, maar in de extra tijd werden alle twijfels weggegomd.

Charleroi - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Toen de wedstrijd eigenlijk al in een plooi leek te liggen, viel er dan toch plots de aansluitingstreffer van Eupen uit de lucht. Een nerveuze slotfase werd uiteindelijk in het voordeel van Charleroi beslist met de 3-1.

• Man van de match: Anass Zaroury liet zich opmerken door een goede techniek te koppelen aan een killerinstinct. De Belgische belofte-international werkte na 18 minuten een mooie combinatie koelbloedig af.

•  Opvallend: Charleroi is de eerste ploeg dit seizoen die de 3 punten weet te pakken. De Zebra's zullen zo minstens een paar uren aan de leiding staan in onze competitie.

Charleroi en Eupen begonnen beiden met een positieve flow aan de wedstrijd. Eupen kon een paar halve kansen creëren, maar
de thuisploeg speelde met meer ervaring en kon dat vertalen in een voorsprong. Een mooie combinatie werd door Zaroury netjes afgewerkt.

Nadien veroverde Charleroi de controle over de wedstrijd. Na de rust leek de thuisploeg de partij helemaal in een plooit te leggen nadat Bessile een corner staalhard in doel kon koppen.

Eupen, dat de onzuiverheden aan elkaar reeg, leek niet bij machte te zijn om Charleroi een strobreed in de weg te leggen. Tot er plots een doelpunt uit de lucht viel. Invaller N'Dri werkte een zeldzame aanval mooi voorbij Koffi.

Een nerveuze slotfase eindigde uiteindelijk in het voordeel van Charleroi.  Edward Still en co konden opgelucht adem halen nadat een schot van Mbenza in de voeten van Gholizadeh belannde. De Iraniër kon makkelijk afwerken. Eindstand: 3-1.

Anass Zaroury (Charleroi): "Dit doelpunt geeft vertrouwen"

"Het is niet fijn dat we na een 2-0 voorsprong toch nog zo'n lastige slotfase moesten spelen. Dat is iets waar we aan moeten werken.Gelukkig valt dan nog de 3-1."

"Ik ben heel blij met deze goal in de openingswedstrijd. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg van dit seizoen."

90+4'

Boeken toe. Charleroi maakt er nog 3-1 van

Nu is het definitief gedaan. Een schot van Mbenza belandt in de voeten van Golizadeh en die kan de bal eenvoudig over de lijn werken. Charleroi haalt opgelucht adem!

90+3'

Gholizadeh zorgt voor zekerheid!

90+3'
90+3'

De match is aan het uitbloeden. Koffi rekt nog wat tijd met het veinzen van een blessure en dat komt hem op geel te staan.

90+1'

90'

Eupen heeft nog 5 minuten om iets te doen aan de tussenstand. Keren ze huiswaarts met een punt, of is dit de eindstand?

87'

Charleroi doet momenteel niet veel meer dan verdedigen. Eupen creërt niet heel veel kansen, maar er moet maar 1 bal goed vallen natuurlijk.

86'

Weer een kansje!

Een indraaiende vrije trap wordt te zacht ingekopt. Koffi kan de bal oprapen. Inmiddels brengen beide ploegen nog een speler in de strijd.

85'

Een rommelige fase in de zestien van Charleroi eindigt bijna in de voeten van een Eupen-speler. Een gelijkspel zou toch zuur zijn voor de thuisploeg.

82'

Krijgen we nog spektakel in de laatste 10 minuten? Charleroi zakt volledig in en nodigt Eupen zo uit om het toch nog maar een paar keer te proberen.

80'

Charleroi heeft de deur op een kiertje gezet voor Eupen. Een schot van de bezoekers vliegt een dikke meter over het doel.

78'

Het wordt stil in het stadion. Niemand had nog een spannend slot zien aankomen. Kan Eupen nog een punt uit de brand slepen?

75'

N'Dri met de aansluitingstreffer

75'

2-1! Eupen leeft weer

Hebben we weer een wedstrijd? N'Dri krijgt een knappe pass van Prevljak en kan in een scherpe hoek de bal netjes voorbij Koffi leggen.