STVVUnion
Jonathan Lardot
Daio Wasabi Stayen Stadium
5500

STVV laat de 2-1 liggen in de 95e minuut, billijk gelijkspel op Stayen tegen Union

zo 24 juli 2022 23:59
1-1
  1. 33' - Geel - Christian Burgess
  1. 85' - Geel - Ross Sykes
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 23/07/22 - 20:47

Vicekampioen Union is met een vrij logisch gelijkspel aan zijn seizoen begonnen. STVV klom voor de rust verdiend op voorsprong, nieuwkomer Adingra tekende met een pareltje voor de terechte gelijkmaker. Diep in de toegevoegde tijd was er bijna sensatie, maar Union-doelman Moris was nog klaarwakker.

STVV - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: In de allerlaatste minuut kreeg STVV nog dé kans om toch de drie punten mee te grissen. Een vrije trap van Brüls landde voor de voeten van een Truienaar,  maar zijn inzet werd nog knap op de lijn gered door doelman Moris.

• Man van de match: Simon Adingra heeft een goede eerste indruk na gelaten. De Brighton-huurling pakte uit met een geweldig doelpunt en gunt Union op die manier een puntje.

• Statistiek: Het was al geleden van april dat STVV nog eens competitievoetbal speelde, maar na vandaag heeft de ploeg al wel 10 wedstrijden op rij niet meer verloren.

STVV en Union moeten beiden vrede nemen met een gelijkspel. De thuisploeg kwam na 20 minuten op voorsprong dankzij een mooie combinatie en kopbal van Hayashi. Nadien had Union heel veel moeite om het de thuisploeg moeilijk te maken.

Met slordig spel en weinig flitsen bezorgde de ploeg van Karel Geraerts de defensie van Hollerbach te weinig problemen.

Na de rust leek de wedstrijd verder te kabbelen totdat nieuwkomer en Brighton-huurling Adingra de match een nieuw gezicht gaf.

De Ivoriaan speelde door de benen van Konate, kapte zijn verdedigers tot tweemaal toe uit en schilderde de bal vervolgens via de paal in de bovenhoek. Een geweldige binnenkomer voor de huurling van Union.

In extremis leek STVV nog de drie punten weg te kapen dankzij een vrije trap van Brüls. Die belandde via de muur voor de voeten van een Truienaar, maar zijn inzet werd op de lijn gered dankzij een geweldige reflex van doelman Moris.

Lynen, Geraerts en Hollerbach: "Gelijkspel is een correcte uitslag"

Senne Lynen (Union):  "Het is de eerste wedstrijd dus is het altijd zoeken. We kwamen nog te weinig in ons spel, maar nadien herpakten we ons goed. Ik denk dat het een eerlijk gelijkspel is."

"Ik was echt aan het genieten omdat ik na mijn blessure na 8 maanden weer kon voetballen. Het is geweldig om weer voor de supporters te kunnen spelen."

Karel Geraerts (Union): "Ik win graag dus ik ben een beetje ontgoocheld. Langs de andere kant was onze eerste helft niet goed genoeg. We hebben in de tweede helft wel kunnen terugvechten en zijn dan ook verdiend op gelijke hoogte gekomen. Al bij al is dit een correcte uitslag."

Bernd Hollerbach (STVV): "Ik kan ook best leven met dit gelijkspel. Het is natuurlijk wel zuur dat we in het slot nog zo dicht komen bij de 2-1. Beide ploegen waren heel fysiek en we weten dat Union een sterke ploeg is. 1-1 is dus zeker oké."

90+7'

Dit was meteen het laatste wapenfeit. De wedstrijd eindigt op 1-1.

90+6'

Wat een kans voor STVV! De bal van Bruls komt tegen de muur en valt zo voor de voeten van een STVV-speler. Moris kan de bal nog op de lijn stoppen!

90+5'

Deze bal zal beslissen over het eindresultaat. Bruls en Koita zetten zich achter de bal.

90+5'

Kandidaten genoeg bij STVV om die bal richting doel te sturen.

Peter Vandenbempt
90+3'

Nog een vrije trap op mooie plek

We krijgen nog een vrije trap op een heel interessante plek. Brüls wordt neergehaald door Nieuwkoop. De bal ligt net buiten de zestien!

90+2'

De wedstrijd kabbelt voort. We zitten intussen in de extra tijd en hebben nog twee minuten te gaan.

90+1'

89'

Krijgen we nog een grote kans te zien of nemen beide ploegen vrede met een punt? De angst om te verliezen lijkt momenteel de bovenhand te nemen.

87'

Alles voorlopig nog in evenwicht in dit nerveuze slot.

85'
83'

Vanzeir wordt in positie gebracht door Lazare, maar moet het andermaal vanuit een heel scherpe hoek doen. Het zijnet is het logische resultaat van zijn schot.

80'

We zijn begonnen aan de laatste 10 minuten van deze wedstrijd. Valt er nog een winning goal uit de kast?

78'

Heeft Union bloed geroken? De ploeg van Karel Geraerts begint nu toch wat druk te ontwikkelen.

74'

Kagawa wordt naar de kant gehaald voor Bruno en daagt tegenstander Burgess nog een beetje uit. Het komt de Japanner op een gele kaart te staan.

73'

Met een gelijkspel op STVV zal Karel Geraerts toch vrede kunnen nemen.

71'

Geweldige goal van Union

Wat een goal! Adingra kapt zijn verdedigers tot drie keer toe uit en schildert de bal dan in de linkerbovenhoek! Mooie binnenkomer voor de Ivoriaan!

68'

STVV heeft in de tweede helft nog niet veel bij mekaar gespeeld. Union daarentegen probeert wel, maar mist scherpte en precisie.