Ga naar de inhoud

Waalse kraker levert wel hoogspanning op, maar geen doelpunten

 1. 30' - Geel - Merveille Bokadi
 1. 86' - Geel - Marco Ilaimaharitra
 2. 84' - Verv. Denis Dragus door Aron Dønnum
 3. 50' - Geel - Noe Dussenne

Het blijft voor Standard-supporters wachten op een geruststellende zege. De match tegen Charleroi zat vol spanning en kleine opstootjes op het einde, maar doelpunten vielen er niet. Charleroi kan zo de Champions Play-off vergeten. Standard raakt onderin niet weg.

Charleroi - Standard in een notendop

 • Sleutelmoment: Tussen het opspattend testosteron van twee opstootjes door belandt een schot van Sissako tegen de paal. Een laat doelpunt had Standard bijna zeker de drie punten opgeleverd, maar het bleef dus bij een billijke puntendeling.
 • Man van de Match: Standard tekende beroep aan tegen de rode schorsing van Noë Dussenne en kreeg daar geen spijt van. De aanvoerder ging voorop in de strijd en gooide een paar keer lijf en leden in de strijd om een schot te blokkeren.
 • Opvallend: Sinds het vertrek van topschutter Nicholson is Charleroi de weg naar doel helemaal kwijt. In hun negen wedstrijden van dit kalenderjaar konden de Carolo's slechts zeven keer scoren. Dan hoor je niet thuis in de Champions Play-off.
 • Machtswissel: Op vier speeldagen van het einde is het zeker: Charleroi zal dit seizoen sowieso boven Standard eindigen in de stand. Het verschil bedraagt momenteel 14 punten, nooit was het op het einde van de rit meer dan tien punten.

Charleroi en Standard kunnen nooit bekoren

Het begon nochtans veelbelovend. Al na een dikke minuut was er een uitstekende mogelijkheid voor Tapsoba, die de bal tegen zijn knie kreeg. Charleroi probeerde verzorgd te voetballen, maar dat lukte niet. Bij Standard ging het ook al met horten en stoten.

 

De intensiteit kon het gebrek aan kwaliteit niet verdoezelen. Kamara lette goed op bij enkele diepe ballen van Raskin en aan de overkant moest Henkinet enkel een optimistische volley van Gholizadeh vangen. Daarmee zat de eerste helft erop.

 

De tweede helft kwam ook maar traag op gang. Charleroi kreeg wel meer lijn in zijn spel en dat leverde zelfs een paar doelkansen op. De fans op Mambourg, waar de wind als een ijskoud mes doorheen sneed, konden zich niet verwarmen aan een knal van Bayo. Gholizadeh liep wat later lullig in de baan van een plaatsbal van Heymans.

 

Naarmate het einde naderde, raakten de zenuwen steeds meer gespannen. Toen Cafaro bekogeld werd en weigerde om een hoekschop te nemen, werd er lustig geduwd en getrokken. Tussen het gekraai van de haantjes door kreeg Sissako nog dé kans om de drie punten te pakken, maar hij stuitte op de paal.

Sissako: "Moeilijk om kansen te creëren"

De analyse van Moussa Sissako was kort en duidelijk. "Het was een moeilijke, gesloten match. Iedereen wilde winnen, maar het was moeilijk om kansen te creëren. We moeten blijven werken om te scoren en matchen te winnen."

 

De Malinees van Standard zag een sterker Charleroi in het begin van de tweede helft. "Ze drukten en drukten, maar hadden niet echt uitgesproken kansen. Na dat halfuur hadden wij de bal en de kansen. Op die manier moeten we voortdoen."

 

Sissako had de beslissing op zijn schoen. "Het was na een corner. De bal kwam terug en ik voelde dat hij in mijn zone zou komen. Ik ging naar de tweede paal en raakte de bal zo goed als ik kon, maar het was tegen de paal. Het is niet anders."

 

Zo blijft Sissako wachten op een eerste goal. "Normaal had ik al een doelpunt, maar de arbitrage besliste er anders over", verwees hij naar zijn onterecht afgekeurde goal tegen Cercle. "Ik hoop dat het nog komt. En anders is het ook niet erg, als de ploeg maar matchen wint."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Einde. Een tegenvallende wedstrijd tussen Charleroi en Standard eindigt op 0-0. De kansen waren op de vingers van één hand te tellen. .
 3. tweede helft, minuut 92. Henkinet schroeit zijn vuisten aan een streep van Kayembe. Vermoedelijk is dat het laatste wapenfeit van de avond geweest. .
 4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
 5. Krijgt dit Waals onderonsje nog een winnaar? . tweede helft, minuut 90.
 6. tweede helft, minuut 89. Dat gedoe heeft het ritme van de wedstrijd helemaal gebroken. Even is het echt interessant geweest, al was het maar kort. .
 7. tweede helft, minuut 87. Het is weer raak! Raskin raapt iets op dat uit een vak van Charleroi is gegooid en dat is niet naar de zin van Van Cleemput. Vergoote heeft zijn handen vol. .
 8. tweede helft, minuut 87.
 9. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 86
 10. tweede helft, minuut 85. Dan toch nog spektakel in het slot! Krijgen we nog een doelpuntje te zien? .
 11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Aron Dønnum erin, Denis Dragus eruit
 12. tweede helft, minuut 83. Wat een kans voor Standard! De grootste van de match! Stef Wijnants.
 13. De paal! Geweldige zwiepende voorzet van Raskin. Sissako loopt goed in en raakt de bal vol, maar treft de paal. Charleroi is beter, maar ontsnapt aan een misschien dodelijk doelpunt. . tweede helft, minuut 82.
 14. tweede helft, minuut 80. Opstootje. Er is een projectiel uit de spionkop van Charleroi op het veld beland. Even later gaan de poppen aan het dansen op het veld. Er wordt getrokken en geduwd en het duurt even vooraleer de gemoederen bedaren. .
 15. tweede helft, minuut 77. Solo van Raskin. Raskin pikt de bal op na een misverstand bij Charleroi. Veel steun heeft hij niet, dus probeert hij het op z'n eentje. Kamara verontrusten zit er niet in. .
 16. tweede helft, minuut 76. Elsner voelt dat zijn verdediging steun nodig heeft. Hij haalt de wat stuurloze Tapsoba naar de kant voor Bastien, die defensief meer discipline heeft. .
 17. tweede helft, minuut 74. Kayembe snijdt vervaarlijk naar binnen, maar zijn schot krijgt het verkeerde effect mee. .
 18. tweede helft, minuut 73.
 19. tweede helft, minuut 72. Nkounkou en Nkuba leveren op de zijlijn een heroïsch duel. .
 20. tweede helft, minuut 70. Heymans op Gholizadeh! Charleroi dringt Standard steeds dieper terug. Zorgane heeft overzicht en bedient Heymans, maar Gholizadeh loopt lullig in de weg van zijn plaatsbal. .