Efficiënt STVV smeert Kortrijk een 3e nederlaag op rij aan

  1. 39' - Doelpunt strafschop - Christian Brüls (0 - 2)
  2. 38' - Geel - Tsuyoshi Watanabe
  3. 34' - Geel - Dimitri Lavalée
  4. 25' - Geel - Taichi Hara
  5. 24' - Geel - Kristof D'Haene
  6. 18' - Geel - Sambou Sissoko
  7. 11' - Doelpunt - Aboubakary Koita (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - João Klauss
  2. 90' - Verv. Sambou Sissoko door Michiel Jonckheere
  3. 90' - Verv. Mohamed Badamosi door David Henen
  4. 89' - Verv. Abdelkahar Kadri door Marlos Moreno
  5. 86' - Doelpunt - Daichi Hayashi (1 - 3)
  6. 85' - Verv. Dimitri Lavalée door João Klauss
  7. 81' - Verv. Dylan Mbayo door Jesaja Herrmann
  8. 78' - Verv. Aboubakary Koita door Ameen Al-Dakhil
  9. 73' - Verv. Christian Brüls door Rocco Reitz
  10. 63' - Verv. Ante Palaversa door Amine Benchaib
  11. 61' - Doelpunt - Abdelkahar Kadri (1 - 2)
  12. 56' - Geel - Mory Konaté
  11'goalAboubakary Koita0 - 1
  39'penalty goalChristian Brüls0 - 2
  61'goalAbdelkahar Kadri1 - 2
  86'goalDaichi Hayashi1 - 3

  STVV heeft zich wat steviger in de middenmoot genesteld na een 1-3-overwinning op het veld van KV Kortrijk. Voor de thuisploeg was het de 3e nederlaag in een week tijd.

  KV Kortrijk - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: KV Kortrijk gelooft na de aansluitingstreffer van Kadri weer in zijn kansen en zet STVV onder druk, maar dan beslist Hayashi de wedstrijd met de 1-3 na een ongelukkige tussenkomst van KVK-doelman Delle.

  • Man van de match: Aboubakary Koita liet nog eens zien hoeveel buskruit hij in de benen heeft. Met zijn linker vlamde hij de 0-1 heerlijk in doel, in de tweede helft keilde hij met rechts een kanonskogel tegen de dwarslat.

  • Opvallend: STVV had tot vandaag nog maar 9 goals gemaakt buitenshuis, vandaag scoren de Limburgers liefst 3 keer op verplaatsing. Het is pas de tweede keer dit seizoen dat STVV meer dan 1 goal maakt buitenshuis.

  • Slecht rapport: KV Kortrijk krijgt de motor maar niet aan de praat in 2022. In 6 wedstrijden sprokkelde het amper 3 puntjes. Vooral het thuisrapport oogt mager na nieuwjaar: 1 punt uit 4 thuismatchen.

  Bekijk de goals uit KV Kortrijk - STVV (1-3)

  Koita en Brüls zetten STVV op weg naar winst

  Kortrijk en STVV maakten er een potige wedstrijd van, met veel stevige duels, overtredingen en gele kaarten, maar gelukkig ook met de nodige doelkansen én  al snel een fraaie goal: na tien minuten bracht Brüls vanaf rechts voor doel tot bij de tweede paal, waar Koita de 0-1  in één tijd knap in de verste hoek ramde.

   

  Kortrijk reageerde met doelpogingen van Palaversa en Mbayo, maar zij kregen de bal niet tussen de palen. Vijf minuten voor de pauze kreeg de thuisploeg een nieuwe tik te verwerken: na een trekfout van Watanabe ging de bal op de stip. Brüls faalde niet en zette de 0-2 op het bord.

   

  Na de rust ging Kortrijk nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel uiteindelijk op het uur: een intikker van Badri na uitstekend voorbereidend werk van Badamosi. Diezelfde Badamosi zag even later zijn gelijkmaker afgekeurd worden wegens een fout op de doelman.

   

  STVV slaagde er pas in de slotfase in om weerwerk te bieden. Na een pegel van Koita op de lat was het uiteindelijk Hayashi die de wedstrijd besliste met de 1-3. Zuur voor Kortrijk, dat met 0 op 9 achterblijft. STVV lijkt met 31 punten stilaan zeker van het behoud.

  Doelman Delle kapt Hayashi uit achter het steunbeen

  Kanonskogel van Koita gaat tegen de lat

  Reacties na de wedstrijd:

  • Dimitri Lavalée (STVV): "We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden op een moeilijk veld. We hadden hun wedstrijd tegen Antwerp gezien en wisten dat het vandaag meer oorlog dan voetbal zou worden, dus we waren klaar voor een fysieke strijd. En we waren ook nog eens heel efficiënt vandaag, wat ons de drie punten heeft opgeleverd. Het zijn drie belangrijke punten, waardoor we ook weer naar boven kunnen kijken in het klassement. En ze geven het nodige vertrouwen voor de verplaatsing naar Union volgende week."

  • Faïz Selemani (KV Kortrijk): "Het is nu al verschillende wedstrijden na elkaar dat we goed spelen en veel balbezit hebben, maar niet kunnen winnen. Het was beter toen we slecht speelden en toch wonnen, want nu begint het heel vervelend te worden. We slagen er zelf te weinig in om onze kansen af te werken, maar anderzijds slikken we ook te gemakkelijk goals. Al dat balbezit levert ons dus niets op. Misschien moeten we voortaan maar de bal aan de tegenstander laten en zelf op de counter spelen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop! Kortrijk lijdt op eigen veld een 1-3-nederlaag tegen STVV en incasseert zo zijn derde nederlaag in een week tijd. STVV zit nu nog wat comfortabeler in de middenmoot en kan uitkijken naar een zorgeloos seizoenseinde. .
  3. Gele kaart voor João Klauss van STVV tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Michiel Jonckheere erin, Sambou Sissoko eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, David Henen erin, Mohamed Badamosi eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Marlos Moreno erin, Abdelkahar Kadri eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Belhocine stuurt nog drie verse krachten de wei in, maar de strijd lijkt gestreden. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Daichi Hayashi van STVV. 1, 3.
  9. tweede helft, minuut 86. Hayashi beslist de wedstrijd. Delle duwt een voorzet van Klauss ongelukkig in de voeten van Hayashi, die de 1-3 van dichtbij in doel kan glijden. Wedstrijd gespeeld, Kortrijk is op weg naar zijn derde nederlaag in nauwelijks een week tijd. .
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij STVV, João Klauss erin, Dimitri Lavalée eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Debuut van Klauss. Niet Kagawa, maar wel Klauss krijgt zijn eerste speelminuten in STVV-shirt. .
  12. tweede helft, minuut 82. STVV probeert af en toe uit de omknelling te breken. Hayashi ruikt zijn kans en haalt uit met rechts, maar keilt de bal de tribunes in. .
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Jesaja Herrmann erin, Dylan Mbayo eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Kopbal van Badamosi. We zitten weer aan de overkant. Een voorzet van D'Haene is precies op maat van Badamosi, Schmidt klemt de kopbal van de Gambiaan. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij STVV, Ameen Al-Dakhil erin, Aboubakary Koita eruit
  16. Plots Koita! Eén tegenprik van STVV en bijna was het weer raak. Koita vuurt een kanonskogel af uit met z'n rechter, de dwarslat houdt Kortrijk in de match. . tweede helft, minuut 76.
  17. tweede helft, minuut 75. De druk van de thuisploeg neemt opnieuw toe. STVV komt bijna niet meer van de eigen helft af. .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Christian Brüls eruit