CharleroiRFC Seraing
Jan Boterberg
Stade du Pays de Charleroi
4063

Charleroi springt (even?) over Anderlecht naar vierde plaats na overwinning tegen Seraing

Jupiler Pro League - speeldag 26 - 04/02/22 - 20:45

Door een verdiende overwinning tegen Seraing, springt Charleroi voorlopig over Anderlecht naar de 4e plaats. Het heeft zo virtueel een ticket voor de Champions' play-offs in handen. Doelpunten van Jules Van Cleemput en nieuwe aanwinst Daan Heymans consolideerden de zes op zes voor de "Carolo's". Seraing speelde lange tijd met 10 na rood voor Boulenger.

Charleroi - Seraing in een notendop:

• Sleutelmoment: Seraing voetbalt in de 1e helft flink wat kansen bij elkaar, maar krijgt in de 36e minuut een stevige uppercut te verwerken. Benjamin Boulenger haalt de doorgebroken Bayo neer en krijgt eerst meteen rood. Na tussenkomen van de VAR werd het echter een 2e gele kaart. Het fnuikte de kansen van Seraing voor de rest van de wedstrijd.

• Man van de match: Jules Van Cleemput kreeg op zijn rechterflank vaak een boulevard voor zich. Hij profiteerde daar optimaal van door de score te openen. Net voor affluiten gunde Edward Still zijn rechtsachter ook een applausvervanging.

• Opvallend:  Daan Heymans, gehuurd van Venezia FC, komt in de 80e minuut tussen de lijnen. Slechts 3 minuten later maakt hij zijn eerste treffer in het shirt van de "Carolo's". En dat bij zijn eerste ontmoeting met de supporters van Charleroi.

Bekijk de goals uit Charleroi - Seraing (2-0)

Boulenger maakt het zijn team moeilijk

De gensters spatten er niet meteen vanaf in het Waalse burenduel. Seraing voetbalde zelfs de beste kansen bij elkaar in de 1e helft. En dat voor een club die buitenshuis nog maar 6 punten wist te sprokkelen. Alleen rode lantaarn Beerschot doet op dat vlak slechter. Scoren lukte echter niet. Maziz en Mikautadze botsten op doelman Kamara.

Zoals dat wel vaker gebeurt, viel het doelpunt aan de overzijde. Van Cleemput stond op rechts moederziel alleen en dat had ook Morioka in de smiezen. Hij legde het leer panklaar voor de rechtsachter die het ook fraai afwerkte.

Iets na het halfuur kreeg Seraing een nieuwe klap te verwerken. Boulenger haalde Bayo neer en ref Boterberg haalde de rode kaart boven. Daarbovenop wees hij ook naar de stip. Een strafschop was het niet, zag ook de VAR, want de fout gebeurde buiten de 16-meter van Seraing. Boulenger mocht wel inpakken met een 2e gele kaart.

Rood voor Boulenger en strafschop, na VAR-interventie: geen strafschop, wel 2e gele kaart

Invaller Heymans beslist de partij

De zege leek Charleroi niet meer te kunnen ontglippen. Ondanks het feit dat de "Carolo's" toch niet helemaal overtuigden. Zaroury krulde het leer een keer over, Bessile kopte dan weer naast.

Het was wachten op frisse krachten om nog iets aan de score te veranderen. Daan Heymans kreeg nog enkele speelminuten en bedankte zijn coach. 3 minuten na zijn invalbeurt legde Heymans het leer piekfijn binnen.

2-0 en boeken toe. Charleroi boekt een levensbelangrijke zege met het oog op de Champions' play-offs. De druk ligt nu bij Anderlecht dat zondag aan de bak moet tegen Eupen.

Zidane-beweging van Kayembe

90+3'

De wedstrijd zit erop. In de 2e helft wist Heymans de score nog te verdubbelen. 3 minuten na zijn wissel besliste hij de wedstrijd. Charleroi doet een uitstekende zaak en springt over Anderlecht naar plek 4.

90+2'

90'

89'

Charleroi komt nog dicht bij een 3e treffer. Het schot van Gholizadeh wordt gekeerd en ook de rebound van Heymans gaat er niet in.

83'

GOAL! 2-0 Heymans

Daan Heymans staat maar 3 minuten op het veld en hij maakt er al 2-0 van. De invaller krijgt veel tijd op de rand van de 16-meter en plaatst het leer buiten bereik van Dietsch.

78'

Maziz probeert op de verrassing te spelen. Hij ziet dat Kamara ver uit zijn doel stond en probeert hem van ver te verschalken. Zonder resultaat.

75'

2 wissels bij Seraing

De wedstrijd kabbelt wat naar het einde toe en dat ziet ook Jean-Louis Garcia. Hij gooit met Poaty en Lahssaini nog 2 frisse krachten tussen de lijnen. Het is nog maar de vraag of de 10 spelers van Seraing nog een vuist kunnen maken.

74'
66'

Bessile kopt naast

Bessile krijgt op een hoekschop een uitstekende kopkans. Het leer tussen de palen krijgen, lukt hem echter niet.

63'
62'

Edward Still gooit een nieuwe aanvallende kracht in de strijd. Badji, die geleend wordt van Club Brugge, krijgt nog een half uur om zich te bewijzen.

59'

Zaroury net over

De 1e gevaarlijke kans in de 2e helft is voor Charleroi. Zaroury viseert de verste winkelhaak. Hij schildert het leer net over doel van Dietsch. Prima poging wel.

58'

Seraing geeft zich toch nog niet helemaal gewonnen. Mikautadze probeert het met een scherpe voorzet die richting doel waait. Kamara moet er nog een hand tegen zetten.

56'

Bayo duikt plots op in de grote rechthoek van Seraing. Schieten kan de spits niet, maar hij stond ook buitenspel.

54'
52'

Ook in de 2e helft is het een tijdje wachten op echte kansen. Met z'n tienen is het ook allemaal niet vanzelfsprekend voor Seraing.