Ga naar de inhoud

KAA Gent geeft Club Brugge nieuwe tik in titelstrijd, rood voor Lang en Balanta in verhitte slotfase

Club Brugge
einde
1-2
KAA Gent
  1. 68' - Geel - Tarik Tissoudali
  2. 83' - Verv. Brandon Mechele door Eduard Sobol
  3. 90+6' - Rood - Noa Lang
  Jupiler Pro League - speeldag 26 - 06/02/22 - 13:31
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime

  12 punten. Dat is de nieuwe kloof tussen Club Brugge en Union na een stunt van KAA Gent op bezoek in Jan Breydel. Andrew Hjulsager en Tarik Tissoudali brachten de efficiënte Buffalo’s op een dubbele voorsprong, de aansluitingstreffer van Charles De Ketelaere kwam te laat. Noa Lang (voor protest?) en Eder Balanta (zijn tweede geel) kregen nog rood in een verhitte slotfase.

  Club Brugge - Gent in een notendop

  • Sleutelmoment: Het eerste halfuur is onderhoudend, maar kansen zijn er amper te zien. De plotse goal van Andrew Hjulsager brengt de wedstrijd in een stroomversnelling. Het tempo zal in de rest van een zinderende topper bijna niet meer zakken.
  • Man van de Match: Tarik Tissoudali was met een assist en een doelpunt nog maar eens van doorslaggevend belang. De Marokkaan wilde schitteren voor zijn overleden landgenootje Rayan en deed dat ook. Een eervolle vermelding voor Jordan Torunarigha, die bij zijn debuut voor Gent haast foutloos speelde.
  • Opvallend: Gent scoort op één namiddag meer goals dan in zijn laatste vier wedstrijden samengeteld. Niet alles is opgelost, maar de troepen van Vanhaezebrouck tonen zich eindelijk toch weer iets efficiënter voor doel.
  • Opvallend (bis): Alfred Schreuder bladerde vandaag gretig door zijn mapje met mogelijke veldbezettingen. Bij zowat elke vervanging paste hij ook zijn opstelling aan. Vooral Denis Odoi heeft het geweten; hij kwam op liefst vier verschillende posities terecht.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - AA Gent (1-2)

  Hjulsager breekt match open voor Gent

  Club Brugge schoot gretig uit de startblokken met een demarrage van nieuwkomer Buchanan, maar Gent herstelde al snel het evenwicht in een intense openingsfase. Het was een poosje wachten op kansen, tot Buchanan een zwiepende voorzet van Odoi van dichtbij naast kopte.

   

  De Sart moest zich twee keer reppen om  een wenkende kans uit de voeten van De Ketelaere te tikken. Net in die betere periode van Club sloeg Gent keihard toe. Depoitre en Tissoudali effenden het pad voor Hjulsager, die dwars door de handen van Mignolet de 0-1 tegen de touwen jaste. Even later verknoeide Tissoudali een veelbelovende counter door slecht in te spelen. Hij verlengde een gekraakt schot van Hjulsager wel in doel, maar was vergeten dat hij buitenspel liep.

   

  Toch leken ze bij Club Brugge niet bijzonder aangeslagen. Blauw-zwart bleef bouwen en snuffelde vlak voor de rust aan de gelijkmaker. Roef zweefde de kopstoot van De Ketelaere echter prachtig uit het hoekje.

  Buchanan pakt uit met knappe sleepbeweging en panna

  Gefrustreerd Club delft het onderspit

  Huurling Adamyan en Skov-Olsen moesten de thuisploeg meer slagkracht geven in de tweede helft, maar het was Gent dat scherper uit de kleedkamer kwam. Club overleefde enkel omdat Tissoudali en Hjulsager al te lang treuzelden om de trekker over te halen.

   

  Schreuder schoof opnieuw met zijn pionnen door Lang en Balanta in te brengen. De vele tactische aanpassingen werkten averechts, want er kwam meer ruimte voor de galopperende Buffalo's. Depoitre lanceerde Tissoudali met een kattenpootje en de Marokkaan maakte het haarfijn af. Invaller Vadis had wat later na een fantastische Gentse aanval zelfs de 0-3 op zijn schoen, maar Mignolet voorkwam erger. Het werd zelfs 1-2 toen De Ketelaere aan de eerste paal opdook om een hoekschop in te koppen.

   

  Amper een minuut later had Mignolet het geluk aan zijn zijde. Hij grabbelde half naast een voorzet en werkte de bal in zijn eigen doel. De assistent had echter gezien dat Tissoudali met de bal over de achterlijn was gelopen. Twijfelachtig, maar de beelden die de VAR ter beschikking had leverden blijkbaar geen uitsluitsel. De 1-2 bleef staan en Club en zijn fans bleven geloven.

   

  Gent liet zich in een razend spannend slot niet onder de voet lopen. Club Brugge versierde geen noemenswaardige kansen meer en verloor zichzelf steeds meer in zijn ergernis. Balanta schopte in een invalbeurt van een halfuur wild om zich heen en pakte twee gele kaarten. In het tumult dat op die uitsluiting volgde, beet Lang scheids Laforge iets lelijks toe. Ook de eigenzinnige Nederlander mocht gaan douchen.

  Lang en Balanta krijgen nog rood in verhit slot

  Laforge moet Tissoudali geel geven ondanks mooie boodschap aan Rayan op zijn shirt

  Mignolet: "Betere wedstrijd dan in Gent"

  Voor Simon Mignolet was er geen sprake van tactische verwarring. "We hadden gisteren zelfs nog getraind met die wissels. We wisten dat dat het scenario was als we achterstonden bij de rust. Ik denk dat we een betere wedstrijd spelen als in Gent. We controleren de wedstrijd meer, maar krijgen een doelpunt binnen op de counter."

   

  "Dan moet je omschakelen om toch de juiste ruimtes te vinden, maar krijg je opnieuw het deksel op de neus. Na de aansluitingstreffer van Charles was het moeilijk. Je weet dat Gent lijf en leden voor de bal gaat gooien."

   

  De 0-1 leek binnen het bereik van Mignolet. "Dat was van heel kortbij en ik kreeg mijn handen niet meer omhoog. Ik had eigenlijk gehoopt dat hij in mijn gezicht viel, dan had ik meer kans gehad", lachte de doelman schamper.

   

  Ondertussen loopt Union alsmaar verder weg. "Als je achtervolgt, moet je zorgen dat je zelf de punten bij elkaar raapt. Je moet niet naar andere ploegen kijken. Ik denk dat we de afgelopen weken goeie stappen hebben gezet. Het enige dat we misschien beter moeten doen, is meer kansen creëren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde! Gent heeft een alweer boeiende Slag om Vlaanderen naar zijn hand gezet. Hjulsager en Tissoudali zorgden voor de dubbele voorsprong, De Ketelaere kon voor Club Brugge enkel de 1-2 maken. .
  3. Rode kaart voor Noa Lang van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 96. Ook rood voor Lang. Lang zorgt dat hij ook nog in het verslag komt. Hij zegt iets lelijks tegen Laforge en wordt ook van het veld gestuurd. Een betreurenswaardig einde van de wedstrijd. .
  5. tweede helft, minuut 95. Balanta deelt nog een vieze schop uit en mag gaan douchen. .
  6. tweede helft, minuut 94. Opstootje. Balanta laat zich opnaaien door Vadis, die de bal iets te lang bijhoudt. Laforge blust het brandje met een geel karton voor beide spelers. .
  7. tweede helft, minuut 93. Malede schiet met meer overtuiging dan Sobol, op de vuisten van Mignolet. .
  8. tweede helft, minuut 92. Castro-Montes kopt de bal weg tot bij Sobol. Die zit nog fris en kapt zich vrij, maar levert dan een te slap schot af. Is de laatste Brugse kans verkeken? .
  9. tweede helft, minuut 91.
  10. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  11. tweede helft, minuut 89. Irritatie bij Odoi, die Vadis vloert met een late tackle. Hij krijgt geel, maar het neigt naar oranje. .
  12. tweede helft, minuut 87. Bij Union kijken ze likkebaardend toe. Peter Vandenbempt.
  13. Krampen bij Tissoudali. De tank van Tissoudali is helemaal leeg. Gelukkig voor hem staat Lemajic al klaar, maar of de Gentse fans daar blij mee zijn... . tweede helft, minuut 86.
  14. tweede helft, minuut 83. Sobol komt erin en dus krijgt Odoi wéér een nieuwe positie. .
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Eduard Sobol erin, Brandon Mechele eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Het duurde een halfuur vooraleer de motoren warmgedraaid waren, maar wat is dit een razend leuke topper geworden. Brengt de slotfase nog meer drama? .
  17. tweede helft, minuut 79. De eerste herhaling lijkt aan te geven dat de bal niet volledig over de lijn is gegaan. Toch telt de 1-3 niet. Toch even zweten voor Club Brugge. .
  18. Goal of niet? De dodelijk vermoeide Tissoudali haalt de achterlijn. Zijn voorzet verrast Mignolet, die de bal knullig in eigen doel werkt. Maar is de bal eerder over de lijn gerold? . tweede helft, minuut 78.
  19. tweede helft, minuut 77.
  20. tweede helft, minuut 77. CDK maakt de aansluiting! Club Brugge doet weert mee! De Ketelaere dwingt een hoekschop af en kopt die aan de eerste paal binnen. Daar laten die van Gent zich toch ringeloren. .