Charleroi springt (even?) over Anderlecht naar vierde plaats na overwinning tegen Seraing

  1. 45+4' - Geel - Mathieu Cachbach
  2. 36' - Geel 2 - Benjamin Boulenger
  3. 23' - Geel - Benjamin Boulenger
  4. 18' - Doelpunt - Jules Van Cleemput (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Georges Mikautadze door Marius Mouandilmadji
  2. 90+2' - Verv. Youssef Maziz door Maïdine Douane
  3. 89' - Verv. Jules Van Cleemput door Jackson Tchatchoua
  4. 83' - Doelpunt - Daan Heymans (2 - 0)
  5. 80' - Verv. Vakoun Issouf Bayo door Daan Heymans
  6. 74' - Verv. Mathieu Cachbach door Sami Lahssaini
  7. 74' - Verv. Antoine Bernier door Morgan Poaty
  8. 63' - Geel - Loïc Bessile
  9. 62' - Verv. Anass Zaroury door Youssouph Badji
  10. 60' - Verv. Daniel Opare door Wagane Faye
  18'goalJules Van Cleemput1 - 0
  83'goalDaan Heymans2 - 0

  Door een verdiende overwinning tegen Seraing, springt Charleroi voorlopig over Anderlecht naar de 4e plaats. Het heeft zo virtueel een ticket voor de Champions' play-offs in handen. Doelpunten van Jules Van Cleemput en nieuwe aanwinst Daan Heymans consolideerden de zes op zes voor de "Carolo's". Seraing speelde lange tijd met 10 na rood voor Boulenger. 

  Charleroi - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: Seraing voetbalt in de 1e helft flink wat kansen bij elkaar, maar krijgt in de 36e minuut een stevige uppercut te verwerken. Benjamin Boulenger haalt de doorgebroken Bayo neer en krijgt eerst meteen rood. Na tussenkomen van de VAR werd het echter een 2e gele kaart. Het fnuikte de kansen van Seraing voor de rest van de wedstrijd.
   
  • Man van de match: Jules Van Cleemput kreeg op zijn rechterflank vaak een boulevard voor zich. Hij profiteerde daar optimaal van door de score te openen. Net voor affluiten gunde Edward Still zijn rechtsachter ook een applausvervanging.
   
  • Opvallend:  Daan Heymans, gehuurd van Venezia FC, komt in de 80e minuut tussen de lijnen. Slechts 3 minuten later maakt hij zijn eerste treffer in het shirt van de "Carolo's". En dat bij zijn eerste ontmoeting met de supporters van Charleroi. 

  Bekijk de goals uit Charleroi - Seraing (2-0)

  Boulenger maakt het zijn team moeilijk

  De gensters spatten er niet meteen vanaf in het Waalse burenduel. Seraing voetbalde zelfs de beste kansen bij elkaar in de 1e helft. En dat voor een club die buitenshuis nog maar 6 punten wist te sprokkelen. Alleen rode lantaarn Beerschot doet op dat vlak slechter. Scoren lukte echter niet. Maziz en Mikautadze botsten op doelman Kamara.


  Zoals dat wel vaker gebeurt, viel het doelpunt aan de overzijde. Van Cleemput stond op rechts moederziel alleen en dat had ook Morioka in de smiezen. Hij legde het leer panklaar voor de rechtsachter die het ook fraai afwerkte. 


  Iets na het halfuur kreeg Seraing een nieuwe klap te verwerken. Boulenger haalde Bayo neer en ref Boterberg haalde de rode kaart boven. Daarbovenop wees hij ook naar de stip. Een strafschop was het niet, zag ook de VAR, want de fout gebeurde buiten de 16-meter van Seraing. Boulenger mocht wel inpakken met een 2e gele kaart.

  Rood voor Boulenger en strafschop, na VAR-interventie: geen strafschop, wel 2e gele kaart

  Invaller Heymans beslist de partij

  De zege leek Charleroi niet meer te kunnen ontglippen. Ondanks het feit dat de "Carolo's" toch niet helemaal overtuigden. Zaroury krulde het leer een keer over, Bessile kopte dan weer naast.


  Het was wachten op frisse krachten om nog iets aan de score te veranderen. Daan Heymans kreeg nog enkele speelminuten en bedankte zijn coach. 3 minuten na zijn invalbeurt legde Heymans het leer piekfijn binnen.


  2-0 en boeken toe. Charleroi boekt een levensbelangrijke zege met het oog op de Champions' play-offs. De druk ligt nu bij Anderlecht dat zondag aan de bak moet tegen Eupen. 

  Zidane-beweging van Kayembe

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. De wedstrijd zit erop. In de 2e helft wist Heymans de score nog te verdubbelen. 3 minuten na zijn wissel besliste hij de wedstrijd. Charleroi doet een uitstekende zaak en springt over Anderlecht naar plek 4. .
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Georges Mikautadze eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij RFC Seraing, Maïdine Douane erin, Youssef Maziz eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Charleroi komt nog dicht bij een 3e treffer. Het schot van Gholizadeh wordt gekeerd en ook de rebound van Heymans gaat er niet in.  .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Jackson Tchatchoua erin, Jules Van Cleemput eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Daan Heymans van Charleroi. 2, 0.
  8. tweede helft, minuut 83. GOAL! 2-0 Heymans. Daan Heymans staat maar 3 minuten op het veld en hij maakt er al 2-0 van. De invaller krijgt veel tijd op de rand van de 16-meter en plaatst het leer buiten bereik van Dietsch.  .
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Daan Heymans erin, Vakoun Issouf Bayo eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Maziz probeert op de verrassing te spelen. Hij ziet dat Kamara ver uit zijn doel stond en probeert hem van ver te verschalken. Zonder resultaat.  .
  11. tweede helft, minuut 75. 2 wissels bij Seraing. De wedstrijd kabbelt wat naar het einde toe en dat ziet ook Jean-Louis Garcia. Hij gooit met Poaty en Lahssaini nog 2 frisse krachten tussen de lijnen. Het is nog maar de vraag of de 10 spelers van Seraing nog een vuist kunnen maken.  .
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij RFC Seraing, Sami Lahssaini erin, Mathieu Cachbach eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij RFC Seraing, Morgan Poaty erin, Antoine Bernier eruit
  14. tweede helft, minuut 66. Bessile kopt naast. Bessile krijgt op een hoekschop een uitstekende kopkans. Het leer tussen de palen krijgen, lukt hem echter niet.  .
  15. Gele kaart voor Loïc Bessile van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 63
  16. tweede helft, minuut 62. Edward Still gooit een nieuwe aanvallende kracht in de strijd. Badji, die geleend wordt van Club Brugge, krijgt nog een half uur om zich te bewijzen.  .
  17. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Charleroi, Youssouph Badji erin, Anass Zaroury eruit
  18. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij RFC Seraing, Wagane Faye erin, Daniel Opare eruit
  19. tweede helft, minuut 59. Zaroury net over. De 1e gevaarlijke kans in de 2e helft is voor Charleroi. Zaroury viseert de verste winkelhaak. Hij schildert het leer net over doel van Dietsch. Prima poging wel. .
  20. tweede helft, minuut 58. Seraing geeft zich toch nog niet helemaal gewonnen. Mikautadze probeert het met een scherpe voorzet die richting doel waait. Kamara moet er nog een hand tegen zetten.  .