Ook Antwerp kan Union niet afremmen: uitgekookte leider wint de topper op de Bosuil

  1. 20' - Geel - Siebe Van der Heyden
  2. 4' - Geel - Ritchie De Laet
  1. 90+5' - Geel - Anthony Moris
  2. 90+3' - Geel - Michael Frey
  3. 90+2' - Verv. Dante Vanzeir door Jonas Bager
  4. 86' - Verv. Lazare Amani door Damien Marcq
  5. 78' - Geel - Jean Butez
  6. 78' - Geel - Deniz Undav
  7. 77' - Doelpunt - Deniz Undav (0 - 2)
  8. 75' - Verv. Birger Verstraete door Pieter Gerkens
  9. 75' - Verv. Mbwana Samatta door Johannes Eggestein
  10. 66' - Verv. Guillaume François door Matthew Sorinola
  11. 61' - Verv. Alhassan Yusuf door Michael Frey
  12. 50' - Doelpunt - Deniz Undav (0 - 1)
  13. 49' - Verv. Björn Engels door Dinis Almeida
  50'goalDeniz Undav0 - 1
  77'goalDeniz Undav0 - 2

  Union heeft nu ook de uitwedstrijd op het veld van nummer 2 Antwerp naar zijn hand gezet. De leider was heer en meester op de Bosuil en boekte een verdiende 0-2-zege. Het sluit het vierluik Genk-Club-Anderlecht-Antwerp af met een fraaie 10 op 12.

  Antwerp - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten na de pauze geeft Undav de bezoekers wat ze al een hele tijd verdienen: de 0-1. Antwerp ondergaat de wet van de sterkste en kan zich niet meer in de wedstrijd knokken.

  • Man van de match: De onvermijdelijke Deniz Undav scoorde zijn 19e en 20e doelpunt van het seizoen. En het hadden er ook nog meer kunnen zijn, maar de paal stond twee keer in de weg.

  • Opvallend: Ook de verdediging van Union verdient een dikke pluim. In de vier topmatchen van de voorbije weken hield Union drie keer de nul. Alleen Genk wist één keer te scoren, op penalty.

  • Straffe cijfers: Het uitrapport van Union oogt nu nog wat indrukwekkender: 10 zeges in 13 uitwedstrijden, amper 1 nederlaag en een doelsaldo van maar liefst +24. Geen enkele andere ploeg komt zelfs maar in de buurt.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Union (0-2)

  Topschutter Undav slaat twee keer toe na de rust

  Antwerp en Union serveerden een aangenaam kijkstuk op de Bosuil, en daar hadden vooral de bezoekers een groot aandeel in. De eerste kans van de match was nog wel voor Antwerp, met een vluchtschot van Verstraete, maar daarna nam de competitieleider het commando over.

   

  Union combineerde vlotjes doorheen de linies en deed Antwerp naar adem happen. Undav was drie keer dicht bij de openingsgoal, zijn gevaarlijkste poging trof de paal. Ook Lazare en Teuma kregen nog uitstekende kansen voorgeschoteld, maar Antwerp overleefde als bij wonder.

   

  Meteen na de pauze moest Antwerp dan toch het hoofd buigen. Undav stond op de juiste plaats om een voorzet van François naast Butez in doel te duwen, 0-1. De reactie van Antwerp stelde al bij al weinig voor: een vlam van Nainggolan en een wilde uithaal van Miyoshi.

   

  Een kwartier voor tijd maakte het koningskoppel van Union het helemaal af, Vanzeir schotelde spitsbroeder Undav zijn tweede van de avond voor. 0-2, het sprookje van Union blijft duren. De Brusselaars zijn na het succesvolle vierluik tegen de topclubs meer dan ooit titelkandidaat.

  Ontlading na het laatste fluitsignaal is groot bij Mazzu, die zelfs op de grond wordt geduwd

  Teuma stuurt Nainggolan en Balikwisha het bos in met heerlijke dribbel

  Nainggolan trapt bal hard op geblesseerde Van der Heyden

  Vanzeir: "Vreemd dat Antwerp voor de lange bal koos"

  Mazzu: "Nu uitkijken voor decompressie"

  • Brian Priske (Antwerp): "Het was een verdiende overwinning van Union. Ze waren de beste ploeg, met de beste spelers. Maar de nederlaag doet pijn. Wij zijn ontgoocheld over onze eigen prestatie."

   "Union staat goed in blok en zet hoog druk op de tegenstander. Als je tegen hen speelt, moet je zelf je beste kwaliteit op het veld brengen. Dat is vandaag niet gelukt bij ons."

   "Ik was ontgoocheld na de eerste helft dat we niet meer balbezit hadden en te gemakkelijk de lange bal trapten. De ruimte was er nochtans, maar we namen de verkeerde beslissingen. In de tweede helft hadden we wel enkele kansen, maar als je direct na de pauze zo’n stomme goal slikt, wordt het natuurlijk heel moeilijk tegen dit Union."

  • Felice Mazzu (Union): "Ik kan mijn spelers alleen maar bewonderen voor wat ze gepresteerd hebben de voorbije maand. Er stonden vier zware matchen tegen topclubs op het programma, maar daarin hebben we maar 1 goal geslikt."

   "Het grootste gevaar schuilt er nu in dat er na die vier topmatchen decompressie optreedt bij mijn spelers, dat we nonchalant of zelfgenoegzaam gaan worden. Daar moeten we ons vanaf maandag op concentreren."

   "Over de titel spreek ik niet. Ons nieuwe doel is nu om Play-off I te halen. Mathematisch zijn we er nog niet, maar we zijn er bijna. En dan zien we wel. Gelukkig beschik ik over een groep die niet naar de toekomst kijkt, maar gewoon elke wedstrijd wil winnen."

  Bekijk de persconferentie met Priske en Mazzu:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! Union maakt andermaal een statement dat kan tellen: het klopt dichtste achtervolger Antwerp met 0-2 en slaat een kloof van 10 punten in het klassement. Club moet morgen winnen tegen Gent om op 9 punten te blijven. .
  3. Gele kaart voor Anthony Moris van Union tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Gele kaart voor Michael Frey van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Union, Jonas Bager erin, Dante Vanzeir eruit
  6. Undav weer tegen de paal. Geen hattrick voor Undav, hij besluit net als in de eerste helft tegen de paal. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 90. Undav toont genade voor Butez. Butez speelt de bal zomaar in de voeten van Undav. De spits vergeet het cadeautje uit te pakken en trapt recht op de doelman. .
  8. tweede helft, minuut 88. De tijd tikt genadeloos weg in het nadeel van Antwerp, dat er niet in slaagt om een echt slotoffensief in te zetten. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Damien Marcq erin, Lazare Amani eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Union laat Antwerp niet meer in de wedstrijd komen. Tom Boudeweel op Radio 1.
  11. tweede helft, minuut 83. Opnieuw een opstootje: Frey wil Nieuwkoop overeind helpen, maar die heeft daar geen zin in. De zenuwen staan nog altijd strak gespannen, zoveel is duidelijk. .
  12. tweede helft, minuut 82. Moris met de redding! Miyoshi wurmt zich langs een paar verdedigers en bedient Balikwisha, die Moris tot zijn eerste echte parade van de match dwingt. .
  13. Gele kaart voor Jean Butez van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 78
  14. Gele kaart voor Deniz Undav van Union tijdens tweede helft, minuut 78
  15. tweede helft, minuut 78.
  16. tweede helft, minuut 78. Undav bekogeld. Undav krijgt projectielen naar zijn hoofd na de goal en gaat vervolgens het publiek wat uitdagen. De potjes dreigen even over te koken, de ref roept beide aanvoerders bij zich. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Deniz Undav van Union. 0, 2.
  18. tweede helft, minuut 77. Vanzeir en Undav maken het af! Het koningskoppel van Union klaart de klus! Vanzeir snelt de zestien meter in, behoudt het overzicht en biedt spitsbroeder Undav de 0-2 aan. .
  19. tweede helft, minuut 76. Dessoleil heeft de handen meer dan vol met de snelle Vanzeir. Nu kan hij met een ultieme tackle een schot van de spits nog net voorkomen. .