Brussel boven dit weekend: Anderlecht herpakt zich tegen Eupen

  1. 24' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (3 - 1)
  2. 13' - Doelpunt - Smail Prevljak (2 - 1)
  3. 7' - Doelpunt - Christian Kouamé (2 - 0)
  4. 4' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (1 - 0)
  1. 88' - Doelpunt - Benito Raman (4 - 1)
  2. 85' - Verv. Yari Verschaeren door Francis Amuzu
  3. 85' - Verv. Majeed Ashimeru door Marco Kana
  4. 82' - Verv. Stef Peeters door Giannis Konstantelias
  5. 71' - Verv. Joshua Zirkzee door Mario Stroeykens
  6. 71' - Verv. Christian Kouamé door Benito Raman
  7. 71' - Verv. Julien Ngoy door Konan N'Dri
  8. 71' - Verv. Jonathan Heris door Teddy Alloh
  9. 63' - Verv. Lior Refaelov door Anouar Ait El Hadj
  10. 55' - Geel - Stef Peeters
  4'goalJoshua Zirkzee1 - 0
  13'goalSmail Prevljak2 - 1
  24'goalJoshua Zirkzee3 - 1
  88'goalBenito Raman4 - 1

  Door de nederlagen van Antwerp en Club Brugge zijn Anderlecht en Union de winnaars van het weekend bovenaan de stand. In de competitie en op eigen veld deed Anderlecht, wat voor de beker in Eupen niet lukte: winnen. Anderlecht springt zo opnieuw naar de vierde plaats en staat op 3 punten van Club Brugge.

  Anderlecht - Eupen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Bij 2-0 na nog geen tien minuten meent Anderlecht dat het de match simpel zal kunnen uitspelen. De goal van Prevljak doet de thuisploeg even twijfelen, maar na de omhaal van Zirkzee is het snel duidelijk dat Eupen te weinig in huis heeft.
  • Man van de Match: Joshua Zirkzee was er als de kippen bij om er koeltjes 1-0 van te maken, maar deed pas echt alle monden openvallen met zijn omhaal voor 3-1. Bijna had hij na de pauze ook een assist achter zijn naam gezet, maar Kouamé weigerde zijn meewerking.
  • Opvallend: Sinterklaas valt in de Jupiler Pro League op 6 februari en niet op 6 december. Héris en Gnaka deden een grote strik rond de eerste twee goals van Anderlecht, Debast en Ashimeru zorgden er bij de 2-1 voor dat ook Eupen een pakje kon openmaken.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Eupen (4-1)

  Cadeaus beslissen de wedstrijd veel te vroeg

  Als Eupen revanche wilde nemen voor het zure gelijkspel in de Beker van België, had het wellicht iets scherper moeten starten. Zirkzee maakte al vroeg gebruik van opzichtig treuzelen bij Héris en na nog geen tien minuten stond het al 2-0. Gnaka bediende ongewild zijn landgenoot Kouamé met een dramatische terugspeelbal.

   

  Anderlecht had de zege al zo goed als beet, maar Debast en Ashimeru zaaiden nog even twijfel. Ook zij verdedigden knullig uit en daar maakte Prevljak handig gebruik van. Eupen kwam zowaar dreigen, tot Zirkzee de dubbele voorsprong herstelde. De fijnbesnaarde Nederlander deed het in stijl, met een sierlijke omhaal.

   

  De rest van de avond was eigenlijk een maat voor niets. Anderlecht trok de handrem op en Eupen had pas laat door dat het zelf iets kon proberen. Een afgeweken vrije trap van Peeters bracht Van Crombrugge nog het meest in de problemen. Invaller Raman kopte een ingedommeld Anderlecht in het slot nog naar 4-1.

  Zirkzee pakt uit met geweldige omhaal voor 3-1

  Moedig! Feestje bouwen in blote buik in de gietende regen

  Ketnet-wrapper Gloria vraagt aandacht voor de nieuwe actie STIP IT, en mag aftrap geven:

  Zirkzee: "Een beetje rugpijn"

  Joshua Zirkzee effende het pad voor Anderlecht met zijn snelle goal. "Ik denk zeker dat het de wedstrijd gemakkelijker gemaakt heeft. We hebben natuurlijk enkele dagen terug tegen hen gespeeld en wisten hoe we het moesten aanpakken. We zijn vandaag ook iets efficiënter geweest."

   

  Toch was er weer een duur en vermijdbaar foutje achterin. "Dat is gewoon het voetbal dat wij spelen", relativeerde de Nederlandse spits. "Daar zit een beetje risico in. We proberen altijd te voetballen. Dit soort foutjes, dat kan weleens gebeuren in een seizoen. We werken eraan, zodat we onze keeper ook tevreden kunnen houden."

   

  Hét moment van de avond was Zirkzees tweede. "Ik deed op training toevallig ook een omhaal en die werd tegengehouden. Het was een beetje vanuit het gevoel. Ik heb er een beetje rugpijn van, maar het belangrijkste is dat hij erin zat", lachte Zirkzee.

  Kompany: "Vandaag was de missie om doelpunten te scoren"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Eupen hielp Anderlecht in het zadel met twee vroege cadeautjes. Even deden de bezoekers mee, maar na de omhaal van Zirkzee was de wedstrijd beslist. Raman dikte erg laat nog aan. .
  3. tweede helft, minuut 88. Toch nog 4-1. Een twijfelachtige hoekschop voor Anderlecht valt precies juist voor Raman. De invaller kan van erg dichtbij raak koppen en plaatst zo een bescheiden orgelpunt. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Benito Raman van Anderlecht. 4, 1.
  5. tweede helft, minuut 86. Kompany haalt Kana uit de vergeetput. Ook Amuzu valt nog in. .
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Yari Verschaeren eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Marco Kana erin, Majeed Ashimeru eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Raman en Ashimeru boren zich er op de kleine ruimte net niet door. Gomez kan uiteindelijk uithalen, maar zijn volley zeilt een dikke meter over de lat. .
  9. tweede helft, minuut 83. Als we goed tellen, heeft Anderlecht in de tweede helft niet één keer tussen de palen geschoten. Dat is toch teleurstellend. .
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAS Eupen, Giannis Konstantelias erin, Stef Peeters eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Eindelijk begint Eupen in zichzelf te geloven. Kunnen de Oostkantonners er nog een spannend slot van maken? .
  12. Reflex! Een vrije trap van Peeters wijkt af in de muur. Van Crombrugge reageert als een kat en duwt de bal weg. In de rebound roepen ze bij Eupen om handspel, maar daar is niks van aan. . tweede helft, minuut 76.
  13. tweede helft, minuut 73. Het is eigenlijk een overbodige tweede helft. Tom Boudeweel.
  14. tweede helft, minuut 72. Zirkzee en Kouamé maken plaats voor Raman en Stroeykens. Ook bij Eupen krijgen we met Alloh en N'Dri twee nieuwe namen. .
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Anderlecht, Mario Stroeykens erin, Joshua Zirkzee eruit
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Anderlecht, Benito Raman erin, Christian Kouamé eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Julien Ngoy eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Teddy Alloh erin, Jonathan Heris eruit