Cercle-spelers doen hun debuterende coach driepunter cadeau in Kortrijk

  1. 45+3' - Geel - Edgaras Utkus
  2. 45' - Geel - Sambou Sissoko
  3. 37' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  4. 37' - Geel - Marlos Moreno
  5. 28' - Doelpunt - Rabbi Matondo (0 - 1)
  6. 15' - Verv. Habib Guèye door Mohamed Badamosi
  1. 90+1' - Verv. Thibo Somers door Aske Sampers
  2. 83' - Geel - Alex Millán
  3. 76' - Verv. Ante Palaversa door Mathias Fixelles
  4. 76' - Verv. Victor Torp door Billel Messaoudi
  5. 74' - Doelpunt - Rabbi Matondo (0 - 2)
  6. 73' - Verv. Dimitar Velkovski door Vitinho
  7. 65' - Verv. Sambou Sissoko door Dylan Mbayo
  8. 56' - Verv. Olivier Deman door Alex Millán
  9. 51' - Geel - Dimitar Velkovski

  Cercle Brugge heeft de overwinning tegen KV Mechelen bevestigd met een nieuwe zege. Bij het debuut van coach Dominik Thalhammer won Cercle met 0-2 op het veld van KV Kortrijk. De Vereniging kan zo weer met wat meer hoop naar boven kijken.

  KV Kortrijk - Cercle Brugge in een notendop:

  Sleutelmoment: Cercle Brugge bleef - ondanks heel wat kansen - lang op een 0-1-score bengelen. Een kwartier voor het einde kon Matondo de Vereniging eindelijk wat ademruimte schenken.

   

  Man van de match: Rabbi Matondo zorgde vandaag voor constante dreiging. Met zijn snelle benen en kwieke dribbel deed hij de Kortrijk-defensie ettelijke keren bibberen. Hij beloonde zijn fraaie partij ook met 2 doelpunten.

   

  Opvallend: Ondanks de trainerswissel, kwam Cercle Brugge met exact dezelfde 11 - als in de vorige competitiewedstrijd - uit de kleedkamer.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Cercle Brugge (0-2)

  Thalhammer op queeste in Kortrijk

  Dominik Thalhammer, de nieuwe Oostenrijkse coach van Cercle, zetelde vandaag voor het eerst op de bank tegen KV Kortrijk. Zijn aanstelling heeft bij een deel van de Cercle-fans kwaad bloed gezet. Maar Thalhammer en zijn gouwgenoot Miron Muslic waren vastberaden om “de fans te overtuigen”.

   

  Hoe? “We willen powerplay op de mat brengen en hoog druk zetten."

   

  Vandaag kreeg het Oostenrijkse bewind alvast een uitgelezen kans om de groen-zwarte harten te annexeren. Een triomf in de West-Vlaamse derby zou een belangrijke stap in het rouwproces rond het heimelijke ontslag van Yves Vanderhaeghe betekenen.

  Het was hard tegen onzacht in het Guldensporen Stadion.

  Matondo schenkt strijdlustig Cercle 6 op 6

  Geen gulden sporen, wel groene grinta in de slag bij Kortrijk. 

   

  Een schoonheidswedstrijd zal de partij niet winnen. Maar zoals het een West-Vlaamse derby betaamt, werden de 90 minuten gekleurd door een stevige strijd. De drassige grasmat in het Guldensporen Stadion zou na afloop volledig beklad zijn met tackle-afdrukken.

   

  Cercle zag die strijdlust ook al relatief snel met een doelpunt beloond worden. De kwieke Matondo zaaide de volledige wedstrijd lang vertwijfeling en onrust in de Kortrijkse-defensie. Op het half uur ook met succes: hij rolde eigenhandig 5 roodhemden op alvorens de 1-0-ruststand vast te leggen.

  Ook na de rust voegde de uitploeg de daad bij het woord van hun nieuwe trainer. Met “powerplay” en “hoge druk” - wat Cercle eigenlijk al weken kenmerkt - voetbalde het in de openingsfase de beste kansen bij elkaar. Maar na 75 minuten was de marge nog steeds klein.

   

  Al dat hard labeur zou zijn tol toch moeten eisen bij Cercle, zou u kunnen denken? Maar niets was minder waar: in het laatste half uur kreeg het een handjevol mogelijkheden om de doodsteek toe te dienen. Enkel de onvermijdelijke Matondo slaagde er na een mooie combinatie in om de 2-0-eindscore op het bord te toveren.

   

  Ondanks het gezichtsverlies aan de top bij Cercle, toonde de ploeg vandaag dus geen ander gelaat . Ook tegen hun West-Vlaamse buren charmeerde het met strijdlust en energiek voetbal. 

  Thalhammer: "Ik vind Vanderhaeghe ook leuk"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Einde: 0-2! . Dominik Thalhammer haalt opgelucht adem in zijn eerste wedstrijd op de bank bij Cercle. Zijn ploeg was vandaag heer en meester en charmeerde met energiek voetbal. Goed begonnen is half gewonnen voor de Oostenrijker? .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Cercle Brugge, Aske Sampers erin, Thibo Somers eruit
  4. tweede helft, minuut 87. Didillon onder vuur. Het slotoffensief van Kortrijk is begonnen. De roodhemden belegeren de grote rechthoek van Didillon en degradeerden de doelman al enkele keren tot uitbater van een schietkraam. .
  5. Gele kaart voor Alex Millán van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 83
  6. Op de paal! Ook Charles Vanhoutte krijgt een uitgelezen kans om de doodsteek toe te dienen. De invaller krijgt de bal in de 16-meter van zijn maatje Somers toegespeeld. Daar zet hij een verdediger knap op het verkeerde been en maakt zich zo vrij om uit te halen. Zijn schot kaatst weg op de paal. . tweede helft, minuut 80.
  7. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Kortrijk, Mathias Fixelles erin, Ante Palaversa eruit
  8. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Kortrijk, Billel Messaoudi erin, Victor Torp eruit
  9. tweede helft, minuut 76. Matondo duikt als een duiveltje uit een doosje op voor de goal van Ilic. Hij laat iedereen achter zich na een sprint van 40 meter, maar schuift de bal langs de verkeerde kant van de paal. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Rabbi Matondo van Cercle Brugge. 0, 2.
  11. tweede helft, minuut 74. Doelpunt Cercle: 0-2! De verdiende dubbele voorsprong voor Cercle is een feit. Na een knap uitgespeelde counter met Somers en Hotic, mag Matondo zijn tweede van de avond makkelijk over de lijn duwen. .
  12. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Cercle Brugge, Vitinho erin, Dimitar Velkovski eruit
  13. tweede helft, minuut 66. Cercle Brugge blijft aandringen om een kloofje te slaan. Jeugdproduct Somers is vastberaden om "zijn" Cercle de derby te schenken. Als spits werkt hij zich suf. Na goed storend werk lost hij nog eens een schot, maar hij stuurt het leer de tribunes in. Gevaar geweken. .
  14. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Sambou Sissoko eruit
  15. tweede helft, minuut 61. Een schoonheidswedstrijd zal deze partij niet winnen. Maar zoals het een West-Vlaamse derby het betaamt, wordt de wedstrijd gekleurd door een hevige strijd. .
  16. tweede helft, minuut 58. Cercle stapelt de kansen in de tweede helft op. Na een knap lobballetje van Matondo knalt invaller Millan loeihard op de handchoenen van Ilic. Niet veel later volgt Van der Bruggen zijn voorbeeld. Ook zijn schot wordt gepareerd.  .
  17. tweede helft, minuut 56. Vervanging bij Cercle Brugge, Alex Millán erin, Olivier Deman eruit
  18. tweede helft, minuut 53. Kopbalkans Kortrijk. Selemani haalt zijn verfborstel boven en schildert de bal op het hoofd van de boomlange Badamosi. De invaller van Kortrijk torent boven zijn belagers uit, maar kan zijn kopbal geen richting geven. .
  19. Gele kaart voor Dimitar Velkovski van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 51
  20. tweede helft, minuut 49. Matondo solliciteert naar brace . Matondo bijna met de dubbel. Bij een goede counter can Cercle wordt de bal aan Matondo gegeven. De dribbelkont van de Vereniging pakt uit met zijn gekende recept: kappen naar binnen en dan schieten. Deze keer zonder succes. Het nummer 11 van Cercle duwt de bal net naast het doel. .