Vidarsson: "Ik herken Cercle niet meer, dat maakt me triest"

  Ook aan tafel in Extra Time was het ontslag van Yves Vanderhaeghe bij Cercle Brugge een thema. Vooral Arnar Vidarsson had kritiek op de vereniging. "Mijn groen-zwart hart bloedt een beetje. Cercle verliest zijn identiteit."

  "Ik kreeg een beetje een déjà vu", vertelde Vidarsson. “Ik heb het zelf meegemaakt als hulptrainer van Bob Peeters bij Lokeren. Na een zege tegen Westerlo werd Bob Peeters ontslagen op de bus op de ring van Antwerpen. Dat is heel surrealistisch. Je zit in die overwinningsroes, het klopt niet. Daar moest ik aan denken na dat nieuws."

   

  "Zo verliest Cercle een beetje zijn identiteit. Ik vond het mooi dat voorzitter Goemaere heeft gevochten om Yves Vanderhaeghe te krijgen als trainer. Hij paste daar ook. Want wat is Cercle? Dat is niet Goliath, dat is David. Dat is van iets kleins toch iets maken."

   

  "Het gaat me niet om het ontslag, maar over de manier waarop. Dit is niet meer het Cercle zoals ik het gekend heb. Dat is jammer. Ik weet dat er mensen in het bestuur vechten om niet gewoon "Monaco" te worden, wel blijf er alsjeblief voor vechten."

   

  Peter Vandenbempt: "Je kan ontslagen worden na een overwinning, dat kan. Als je met veel geluk bijvoorbeeld toch wint. Dat is bij Cercle net omgekeerd. Al weken spelen ze goed en verliezen ze onterecht. Ze hebben geen nood aan een schokeffect want alles zit goed, ze moeten alleen doelpunten kunnen maken. Dat is verkeerd."

  Je kan niet je huis verkopen en dan zeggen aan de kopers hoe ze het moeten inrichten.

  Peter Vandenbempt

  De nieuwe coach is al toegekomen. Vidarsson: “Het gaat niet om die nieuwe trainer. Ik wens hem alle succes."

   

  Van der Elst: “Je laat een coach geen match meer doen als je al ontslagen bent. Dat doe je niet. Als ik in het bestuur zit van Cercle, dan ga ik niet naar die begrafenis. Dan geef ik een kaartje af en een grote krans. Maar hem gaan condoleren, dat krijg ik dan niet over mijn hart."

   

  "Ik heb er 8 jaar gewerkt", zegt Vidarsson. "De nieuwe technische directeur die het nu komt uitleggen, zou die voor Cercle al eens een match uit België gezien hebben? Het is belangrijk dat je iemand hebt die wel de normen en waarden van Cercle kent. Ik word er triest van."

   

  Vandenbempt geeft toch wat tegengas. "Ik begrijp dat wel, maar op een bepaald moment is het zo dat je de club moet verkopen. En je maakt die keuze, dan zijn dat de consequenties. Je kan niet je huis verkopen en dan zeggen dat je het nog wil inrichten zoals het was."

   

  Van der Elst: "Dat klopt, maar hoever ga je er in mee?"

  Bekijk de discussie in Extra Time over Cercle Brugge