Dartel Union viert opnieuw feest en trakteert Charleroi op bolwassing

  1. 39' - Doelpunt - Deniz Undav (3 - 0)
  2. 34' - Doelpunt - Bart Nieuwkoop (2 - 0)
  3. 29' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Ismaël Kandouss door Jonas Bager
  2. 86' - Verv. Deniz Undav door Lazare Amani
  3. 86' - Verv. Kaoru Mitoma door Matthew Sorinola
  4. 79' - Verv. Bart Nieuwkoop door Guillaume François
  5. 78' - Own goal - Joris Kayembe (4 - 0)
  6. 68' - Verv. Casper Nielsen door Loic Lapoussin
  7. 65' - Verv. Martin Wasinski door Anthony Descotte
  8. 65' - Verv. Anass Zaroury door Adem Zorgane
  9. 58' - Verv. Karim Zedadka door Jackson Tchatchoua
  10. 53' - Geel - Karim Zedadka
  29'goalDeniz Undav1 - 0
  34'goalBart Nieuwkoop2 - 0
  39'goalDeniz Undav3 - 0
  78'own goalJoris Kayembe4 - 0

  Union heeft de topper tegen Charleroi vlotjes naar zijn hand gezet. De ex-ploeg van Union-coach Felice Mazzu kreeg in het Dudenpark vier goals om de oren. De promovendus gaat zo als leider de interlandbreak in, maar dromen doet Mazzu niet. "Onze prioriteit blijft het behoud, daarvoor hebben we nog enkele punten nodig. Eenmaal we dat bereikt hebben, zien we wel."

  Union - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten voor de rust telt Union Charleroi definitief uit met een derde goal in amper 10 minuten. Een goal die eerst afgekeurd wordt voor buitenspel, maar de VAR en de 3D-lijn beslissen er anders over.

  • Man van de match: Deniz Undav blijft dit seizoen de straffe prestaties aaneenrijgen. Ook vanavond toonde de Duitse spits zijn torinstinct met 2 treffers. De teller staat zo na 14 wedstrijden op 10 goals, evenveel als Vossen en Onuachu en nog maar 3 minder dan topschutter Frey.

  • Opvallend: Charleroi dat buitenshuis met lege handen achterblijft, dat was dit seizoen nog niet gebeurd. Het team van Edward Still was met 3 gelijke spelen en 3 overwinningen buitenshuis ongeslagen. Union heeft die reeks dus afgebroken.

  Bekijk de goals uit Union - Charleroi (4-0)

  Union rolt Charleroi op in 10 zinderende minuten

  De eerste selectie van Dante Vanzeir voor de Rode Duivels én van Kaoru Mitoma voor de Japanse nationale ploeg onderstreepte het afgelopen week nóg eens: Union beleeft gouden tijden. De competitieleider wou thuis tegen Charleroi op die wolk blijven zweven en trok meteen in de aanval. Na amper 2 minuten mikte Undav al een bal in het zijnet.

   

  De toon was gezet, al kon Union het overwicht aanvankelijk moeizaam omzetten in doelgevaar. Pas voorbij halfweg de eerste helft liet Nielsen Charleroi even schrikken met een knap afstandsschot dat nipt naast ging.

   

  Op het halfuur was het wél raak voor de thuisploeg. Vanzeir liet aan de eerste paal een voorzet van Teuma passeren en zo kon zijn spitsbroeder Undav aan de tweede paal de openingstreffer in doel werken. Union had zijn verdiende voorsprong te pakken.

   

  De 1-0 was het startsein van 10 dolle Union-minuten. Na een aanval om in te kaderen stond het amper 5 minuten na de openingsgoal al 2-0. Vanzeir lanceerde Nielsen op rechts, de Deen bracht Nieuwkoop met een heerlijk tikje alleen voor Koffi en de Nederlander zette de kers op de taart.

   

  Vijf minuten later kreeg Charleroi een nieuwe tik. De paal én Koffi stonden in de weg op een kopbal van Burgess, maar in de herneming kon Undav van dichtbij wél scoren. Buitenspel oordeelde ref Laforge, geldig doelpunt zei de VAR na grondige inspectie: 3-0 dus.

  Bondscoach Martinez in de tribunes van Union voor Rode Duivel Vanzeir

  Charleroi kan geen vuist maken en doet nog goal cadeau

  Charleroi probeerde er in de tweede helft nog wat van te maken, maar hun ex-coach nog doen zweten lukte niet meer. Al helemaal niet omdat de doelpuntenhonger van Union niet te stillen bleek. Een plaatsbal van Mitoma belandde op de paal, de rebound van Nielsen op de vuisten van Koffi.

   

  Pas een kwartier voor het einde kon Charleroi een eerste keer echt voor gevaar zorgen. Gholizadeh bracht Nicholson in stelling, maar Pirard toonde zich met een knappe reflex een waardige vervanger voor de zieke Moris.

   

  Ook Zorgane drong nog even aan voor de bezoekers. Hij kreeg een prima kopbalkans, maar mikte de bal van dichtbij tegen ploegmaat Nicholson aan. Scoren lukte voor Charleroi wél aan de overkant. Met een knullige owngoal op een voorzet van Teuma maakte Kayembe er in de slotfase nog 4-0 van.

  Mazzu danst met Union-supporters én groet Charleroi-fans

  Mazzu: “Behoud blijft prioriteit, daarna zien we wel”

  • Felice Mazzu (trainer Union): “Onze eerste helft was buitengewoon op het gebied van balbezit, omschakeling en het creëren van kansen. Bovendien zijn we heel efficiënt geweest en hebben we weinig weggegeven. Pirard heeft enkel op het einde van de match 2 reddingen moeten verrichten. Dat toont de wil en de mentaliteit van deze ploeg aan. We zijn er vandaag in geslaagd om ons plan uit te voeren, het is nu aan ons om op deze weg door te gaan. We mogen nu misschien wel dromen, maar dromen zijn heel snel verdwenen als je wakker wordt. We moeten op dezelfde manier aan ons project blijven werken zoals we begonnen zijn. Onze prioriteit blijft het behoud, daarvoor hebben we nog enkele punten nodig. Eenmaal we dat bereikt hebben, zien we wel. We weten dat december en januari vaak moeilijke maanden zijn door de vermoeidheid, het weer, de staat van de velden, spelers die aan transfers denken. We moeten er alles aan doen om deze ploeg samen te houden, dat is het belangrijkste.”

   

  • Dante Vanzeir (Union): “Dit is een verdiende zege. We speelden een goede wedstrijd en domineerden Charleroi in de meeste momenten van de match. We hebben op de juiste momenten gescoord en Charleroi daarmee uitgeteld. Na de 3-0 hebben we de wedstrijd volwassen uitgespeeld. We hebben gewoon weer een goede teamprestatie geleverd en we blijven op kop. Mijn selectie voor de Rode Duivels is een droom die uitkomt. Het is fantastisch om tussen die grote mannen te mogen rondlopen. Ik denk dat ik veel zal kunnen opsteken en ik zal me ook gewoon amuseren. Ik ga er alles aan doen om toch iets te laten zien. We hebben nu 5 internationals, dat is ook dankzij het team en de coach. Het is fantastisch dat we dit mogen meemaken.” 

   

  • Edward Still (trainer Charleroi): “Ik ben gedegouteerd. We speelden niet op ons niveau, we waren niet goed. We gaan dit grondig analyseren. Wat mij vooral stoort, is dat we onszelf niet waren, voor het eerst dit seizoen. We zijn naar hier gekomen om aan te vallen, maar we waren te passief en de balcirculatie was te traag. Verdedigend hebben we het ook niet goed aangepakt. Union komt in de eerste helft 3 keer in onze zestien en scoort meteen 3 keer. Dit is een zware nederlaag, maar we gaan met een even stevige reactie uitpakken.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Einde. Union blijft op een wolk zweven met zijn vijfde overwinning op een rij. Ook Charleroi bleek een maatje te klein voor de ploeg van hun ex-coach Felice Mazzu. Union trekt de interlandbreak als leider in. .
  3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Union, Jonas Bager erin, Ismaël Kandouss eruit
  4. tweede helft, minuut 86.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Lazare Amani erin, Deniz Undav eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Matthew Sorinola erin, Kaoru Mitoma eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Applauswissel. Groot applaus voor 2 sterkhouders bij Union. Zowel Undav als Mitoma worden naar de kant gehaald. Ook voor Kandouss is de wedstrijd voorbij. Het drietal wordt vervangen door Sorinola, Lazare en Bager. .
  8. Koffi voorkomt forfaitcijfers. Lapoussin laat nog eens zien dat hij uitstekende voeten heeft. Hij zet zijn belager knap in de wind en dwingt Koffi met een afgeweken schot nog tot een knappe redding. Het had zomaar 5-0 kunnen staan. . tweede helft, minuut 83.
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Bart Nieuwkoop eruit
  10. tweede helft, minuut 78.
  11. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 78 door Joris Kayembe van Union. 4, 0.
  12. tweede helft, minuut 78. Kayembe maakt het nog erger voor Charleroi. Kayembe geeft nog een doelpunt cadeau aan Union. Hij pakt uit met een beroerde tussenkomst op een voorzet van Teuma en geeft zo zijn eigen doelman het nakijken. Het is opnieuw feest in het Dudenpark. .
  13. tweede helft, minuut 77. Charleroi blijft nu toch aandringen. Zorgane kan van dichtbij koppen, maar mikt de bal tegen zijn ploegmaat Nicholson aan.  .
  14. Nicholson botst op Pirard. Ook Pirard mag zijn kunnen eens tonen. Met een knap tikje brengt Gholizadeh Nicholson in stelling, maar die mikt van dichtbij op Union. Knappe reflex van de doelman. . tweede helft, minuut 74.
  15. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Union, Loic Lapoussin erin, Casper Nielsen eruit
  16. tweede helft, minuut 68. Applaus voor Nielsen. Ook Nielsen heeft nu last van krampen. Mazzu neemt geen risico's en haalt de Deen naar de kant voor Lapoussin. Het thuispubliek is gul met applaus, Nielsen zorgde dan ook voor een schitterende assist bij de 2-0. .
  17. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Charleroi, Anthony Descotte erin, Martin Wasinski eruit
  18. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Charleroi, Adem Zorgane erin, Anass Zaroury eruit
  19. tweede helft, minuut 65. Dubbele wissel bij Charleroi. Zaroury en Wasinski worden naar de kant gehaald voor Zorgane en Descotte. .
  20. tweede helft, minuut 62. Krampen bij Wasinski. Wasinski moet afrekenen met krampen. Voor de 17-jarige speler lijkt de wedstrijd voorbij. Of wordt hij nog opgelapt? .