Jupiler Pro League - speeldag 14 - 07/11/21 - 13:30
52'
Noe Dussenne
2 - 2
52'

Club Brugge heeft voor eigen volk vrede moeten nemen met een 2-2-gelijkspel tegen Standard. De Luikenaars knokten zich knap weer in de wedstrijd na een 2-0-achterstand. De kloof tussen nummer 2 Club en leider Union bedraagt nu 4 punten.

Club Brugge - Standard kort samengevat

• Sleutelmoment: Na Luiks balverlies wordt Dost afgezonderd voor Bodart. De 3-0 had het lot van Standard helemaal bezegeld, maar Dost mikt op de keeper. Even later laat Mignolet zich in de luren leggen en is de spanning terug.
  • Man van de Match: In positieve zin was Raskin de belichaming van de strijdlust en onverzettelijkheid van Standard, in negatieve zin kostte Mignolet zijn ploeg twee punten met voor zijn doen twee forse misrekeningen.
  • Opvallend: Elsner blijft wachten op zijn eerste competitiezege als coach van Standard. Een punt op het veld van Club Brugge heeft natuurlijk wel meer weerklank dan gelijkspelen tegen OHL, Cercle Brugge en Kortrijk.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Standard (2-2)

Club Brugge op halve kracht naar 2-0

Beide ploegen misten een portie aanvallende klasse. Club Brugge kon de afwezigheid van Lang wel compenseren met Dost, terwijl Standard geen echte vervanger voor het profiel van Klauss had. Wel keerde Laifis met al zijn ervaring terug in de verdediging van de Rouches.

Die kwam al snel onder druk te staan, ook al zaten er wat te veel slordigheden in het spel van Club Brugge. Een zwieper van Vormer op aangeven van Dost was het beste dat de thuisploeg bracht. De 1-0 moest letterlijk uit de lucht komen vallen. Bodart grabbelde naar een hoge bal en liet hem op het hoofd van Dost botsen. De Nederlander besefte zelf amper dat hij Club op voorsprong had gezet.

Standard had een probleem, want op de Brugse helft van het veld kreeg het helemaal niks klaar. De bezoekers zorgden er met hun inzet en vechtlust wél voor dat ook Club Brugge niet zijn gebruikelijke spel kon ontwikkelen. Toch bleef het uitkijken voor een flits. Die kwam er ook. De Ketelaere joeg zijn volley heerlijk in het dak van het doel en leek de wedstrijd te beslissen.

Balanta op handen en voeten over de bal om af te schermen

Mignolet biedt strijdend Standard uitweg

Dost kon Standard nog voor de rust de genadeslag geven, maar hij botste alleen voor doel op de bast van Bodart. Geen 3-0 dus. Meer nog, aan de overkant stond Mignolet in niemandsland te kuieren. Dønnum pikte de bal mee en prikte hem buitenkant voet in het lege doel. De bezoekers vatten meteen weer moed.

Vroeg in de tweede helft ging Mignolet opnieuw de mist in. Dønnum en Maouassa knokten om een hoge bal en de Brugse doelman torpedeerde beide spelers. Scheidsrechter D'Hondt ging op aangeven van de VAR de beelden bekijken en wees naar de stip. Dussenne plaatste de strafschop zelfzeker in het zijnet, net buiten het bereik van Mignolet.

Club Brugge was zijn greep op de wedstrijd helemaal kwijt en verloor zichzelf, aangevuurd door een dol publiek, in de frustratie. Het liet zich meezuigen in het Luikse vechtvoetbal en mocht blij zijn dat Mata een schot van de mee opgerukte Dussenne kon blokkeren. Vuur en passie waren er te over, alleen liet de spelkwaliteit vaak te wensen over.

Gaandeweg lag het spel steeds vaker weg. Die van Standard gingen er, geveinsd of niet, bij liggen en rekten de tijd waar ze dat konden. De beste Brugse mogelijkheid was nog een vrije trap in het halve maantje, maar Vanaken slaagde er niet in om Bodart te verschalken. Diep in de toegevoegde tijd werd de ultieme poging van invaller Izquierdo gesmoord.

Knappe aanname van Dragus, maar die krijgt geen vervolg

Nkounkou 'drinkt' van bekertje dat naar hem wordt gegooid

Vanaken: "Gewoon onze eigen schuld"

Ook voor Hans Vanaken was er lang geen vuiltje aan de lucht. "Je begint gewoon goed aan die match. 2-0 voor, niets aan de hand. Je krijgt dan de kans op 3-0. Die kan gemist worden, maar als je dan een ploeg die tot dan toe amper de middellijn gezien heeft eigenlijk een goal geeft..."

"Na de rust probeer je om direct terug het tempo in de wedstrijd te brengen om die derde te zoeken. Dan krijg je die 2-2 binnen en kunnen zij weer hun geliefkoosde spel spelen", foeterde de tweevoudige Gouden Schoen. "We hadden geen echt grote kansen om het af te maken. Het is gewoon onze eigen schuld vandaag."

"Als je in de eerste helft de 3-0 maakt, is de match normaal gezien gelopen. Nu geef je hen toch de mogelijkheid om terug in die match te komen. In de tweede helft is het een beetje pompen. Zij spelen met veel volk achter de bal en dan is het niet altijd gemakkelijk om openingen te vinden."

Laifis: "Worden elke wedstrijd beter"

Kostas Laifis kwam terug uit blessure en knokte zich met heel Standard naar een punt. "We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Veel gelopen, alles gegeven. Ik denk dat we dit punt verdienen. Zo moeten we voortdoen."

"Iedereen werkte voor elkaar. Ik ben zo blij voor de ploeg. Elke wedstrijd worden we beter", glunderde de ervaren Cyprioot.

Voetballend was het nochtans niet je dat. "In dit stadion, met deze fans en deze sfeer is het niet altijd gemakkelijk om de bal in de ploeg te houden. Toch hebben we een paar goede counters gehad. Zelf heb ik nog een paar matchen nodig om mijn topniveau te halen."

Bekijk de persconferentie met Clement en Elsner:

Dønnum: "We zijn op de goede weg"

De Ketelaere: "Onze tweede helft was niet goed genoeg"

90+8' tweede helft
90+7'

Veel strijd, maar weinig kwaliteit in Jan Breydel. Standard haalde op wilskracht een 2-0 achterstand op tegen een gefrustreerd Club Brugge.

90+5'

De Brugse harten staan even stil wanneer Muleka ontsnapt, maar er gaan buitenspel én een overtreding aan vooraf.

90+2'

90+1'

90'

Carcela en Rafia gaan vervelend doen bij een Brugse vrijschop. Die tweede trekt daar een spurtje voor en dat vindt D'Hondt wat overdreven: geel dus.

89'

Benieuwd hoeveel tijd er bijgeteld wordt. Het spel heeft immers een paar keer lang stilgelegen.

87'

Vanaken stuurt de vrije trap netjes naast de muur, maar Bodart heeft dat verwacht en ligt in de weg. Dit is de eerste echte doelpoging van Club in de tweede helft.

86'

Opstootje!

Na een Luikse overtreding gaan de poppen aan het dansen. Zelfs de brave Mechele mengt zich in het geduw en getrek.

85'
83'

Siquet blijft sukkelen met krampen. Fai komt erin.

81'

Bodart plukt aan de eerste paal een flauwe voorzet van Vanaken. Waar blijft dat Brugse offensief?

79'

Raskin zit op zijn achterwerk. Als Standard zonder zijn vechtlust voort moet, wordt het een lastige slotfase.

77'

Club Brugge heeft het echt wel moeilijk met deze Luikenaars.

Tom Boudeweel
76'

De tweede helft is een halfuur oud en Club Brugge heeft Bodart nog niet in de problemen kunnen brengen. Gek hoe zo'n wedstrijd kan keren, want Standard was een tijdlang nergens.

73'

Siquet geveld

De jonge Siquet grijpt naar zijn onderrug. Hij is na een kopduel met de pas ingevallen Izquierdo slecht neergekomen.

71'

Dønnum heeft eindelijk zijn waarde kunnen tonen met een goal én een afgedwongen strafschop. Hij sloft naar de kant voor Rafia. Bij Club Brugge maken Rits en Izquierdo zich klaar.