Cercle en Standard delen punten, Bodart redt Rouches met knappe saves

  1. 39' - Geel - Abdoul Tapsoba
  2. 16' - Doelpunt - Jesper Daland (1 - 1)
  3. 15' - Geel - Ameen Al-Dakhil
  4. 4' - Doelpunt - Samuel Bastien (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Damjan Pavlovic
  2. 90+2' - Verv. Rabbi Matondo door Charles Vanhoutte
  3. 87' - Verv. Alex Millan door Kevin Denkey
  4. 87' - Verv. Thibo Somers door Olivier Deman
  5. 87' - Verv. João Klauss door Jackson Muleka
  6. 85' - Verv. Dino Hotic door Dimitar Velkovski
  7. 80' - Geel - Hugo Siquet
  8. 77' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  9. 73' - Verv. Denis Dragus door Damjan Pavlovic
  10. 68' - Geel - Denis Dragus
  11. 66' - Geel - Noe Dussenne
  12. 62' - Verv. Hamza Rafia door Mehdi Carcela-González
  13. 54' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  14. 47' - Geel - Hamza Rafia

  Een punt waar niemand iets mee opschiet. Het duel tussen Cercle Brugge en Standard kende geen winnaar. Beide ploegen schoten al raak in een dol openingskwartier, maar kwamen vervolgens niet meer tot scoren. Vooral een uitstekende Bodart belette dat de thuisploeg de zege pakte.

  Cercle Brugge - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor het uur komt Cercle het dichtst bij de winning goal. Somers kan van dichtbij inkoppen, maar Bodart pakt uit met een uitstekende reflex.

  • Man van de match: De 21-jarige Rabbi Matondo was doorlopend de gevaarlijkste man bij Cercle. De kwieke Welshman woog op de Standard-defensie, alleen score lukte niet.

  • Opvallend: Cercle Brugge wacht nog altijd op zijn eerste thuiszege dit seizoen. Het pakte amper 2 op 18 in eigen huis, enkel Beerschot (0 op 18) doet nog slechter.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Standard (1-1)

  Daland wist vroege openingsgoal van Bastien uit

  De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Cercle: na nauwelijks drie minuten legde Klauss de bal panklaar voor Bastien, die met een strak schot in de verste hoek de 0-1 op het bord zette. Eerste aanval, en meteen raak voor Standard.

   

  Cercle Brugge liet het hoofd niet hangen en probeerde snel te reageren op de vroege tegengoal. Somers had al snel de gelijkmaker aan de voet, maar hij besloot nipt naast.

   

  Niet getreurd voor Cercle, want op het kwartier was het wel prijs. Bodart kon een geweldige vrije trap van Hotic nog tegen de dwarslat duwen, maar Daland was goed gevolgd en duwde de 1-1 van dichtbij tegen de touwen.

   

  Na dat felle openingskwartier viel het aantal kansen wat terug. Cercle Brugge opereerde het vaakst op de helft van de tegenstander, maar vond moeilijk een opening. De bezoekers loerden intussen op de counter. Bij een van die omschakelingsmomenten liet Dragus de beste kans op de 1-2 liggen.

  Bodart speelt in zijn opwarmingstenue, zijn nieuwe groene outfit bleek te verwarrend

  Cercle verdient meer, maar blijft steken op een punt

  Standard probeerde na de rust uit een ander vaatje te tappen, maar dat viel nogal tegen. Dragus was de enige die een degelijke aanval wist op te zetten, maar zijn schot werd afgeblokt.

   

  Daarna was het een en al Cercle. De thuisploeg toonde meer kwaliteit en mentaliteit en kwam een paar keer dicht bij de verdiende 2-1. Matondo besloot na een knappe solo over, een kopbal van Somers werd door een alweer sterk keepende Bodart uit doel geduwd.

   

  Elsner bracht nog Carcela en Muleka in de ploeg, maar ook zij kregen de Luikse motor niet meer aan de praat. De enige echte kans voor Standard kwam nog van doelpuntenmaker Bastien, die zijn schot deze keer niet voorbij Didillon kreeg.

   

  Cercle bleef tot het laatste fluitsignaal knokken voor wat het waard was. Een kopbal van Lopes vormde geen bedreiging voor Bodart, Denkey mikte de laatste kans van de wedstrijd naast. Zo wordt Cercle opnieuw karig beloond voor zijn inzet, Luka Elsner heeft nog veel werk bij Standard.

  Mooie panna van Millan bij Dussenne

  Corryn gaat de bal ophalen, maar Siquet gooit snel in met een andere

  Vanderhaeghe: "Punt doet toch een beetje deugd"

  • Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge): "Ik kan alleen maar tevreden zijn over de reactie van mijn spelers na de 0-1, die tot stand kwam na een niet-gefloten fout op onze verdediger. Mijn spelers hebben ervoor gevochten, ze waren de betere ploeg en hebben getoond te kunnen terugknokken op mentaliteit."

   "We scoren ook op een goed moment, en zijn daarna eigenlijk de controle blijven houden over heel de wedstrijd. Standard is amper op onze helft geweest."

   "Ik had gehoopt dat er nog een goaltje uit de lucht ging gevallen. En er waren ook nog goede kansen, maar spijtig genoeg gaan die niet binnen. Misschien moeten we dan tevreden zijn met een punt. We hebben een lijn getrokken achter die vier nederlagen, uiteindelijk doet dat toch een beetje deugd."

  • Luka Elsner (Standard): "We begonnen heel goed aan de wedstrijd, met een geweldige actie die tot de 0-1 leidt. Maar dan slikken we opnieuw een goal na een uitzonderlijk schot, net als tegen Leuven. Daarna was het veel minder bij ons. In de tweede helft hebben we echt afgezien."

   "Er zijn nog veel punten die beter moeten. Ik onthoud wel de positieve mentaliteit en de wil om ervoor te knokken, maar op voetballend vlak zaten we vandaag ver van waar we moeten zitten."

   "Ik wil zeker ook onze supporters bedanken. Zij stonden de hele match achter ons. We zitten allemaal samen in deze moeilijke situatie, maar ze hebben ons enorm gesteund vandaag."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Cercle Brugge en Standard delen de punten: 1-1. Cercle raakt niet weg van de voorlaatste plaats, Luka Elsner pakt zijn tweede puntje met Standard. .
  3. Gele kaart voor Damjan Pavlovic van Standard tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Rabbi Matondo eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Denkey probeert het van heel ver, maar er zit te weinig kracht in het schot. De bal hobbelt naast. .
  6. 4 minuten extra. Cercle heeft nog 4 minuten om zijn eerste thuiszege te pakken. Of heeft Standard nog een slotoffensief in petto? . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 89. Siquet dropt een vrije trap in het pak. Didillon lost de bal, maar wordt aangelopen door Tapsoba en krijgt de fout mee. .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Alex Millan eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Cercle Brugge, Olivier Deman erin, Thibo Somers eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Standard, Jackson Muleka erin, João Klauss eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cercle Brugge, Dimitar Velkovski erin, Dino Hotic eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Lopes op Bodart! Als er één ploeg verdient te winnen, is het Cercle wel. Millan trekt de bal achteruit tot bij Lopes, maar diens kopballetje vliegt recht op Bodart af. .
  13. Gele kaart voor Hugo Siquet van Standard tijdens tweede helft, minuut 80
  14. tweede helft, minuut 80. Nog tien minuten. We duiken de laatste tien minuten in. Yves Vanderhaeghe heeft nog altijd niet gewisseld, bij Standard hebben we invaller Carcela nog nauwelijks gezien. .
  15. tweede helft, minuut 79. Cercle doet er echt alles aan, het is bijna ontroerend om te zien. Johan De Caluwé op Radio 1.
  16. Gele kaart voor Leonardo Da Silva Lopes van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 77
  17. tweede helft, minuut 76. Daar is Bastien nog eens. Bastien duikt plots weer op en probeert zijn kunstje uit het wedstrijdbegin te herhalen. Didillon ziet de bal goed komen en zet er zijn vuisten tegen. .
  18. tweede helft, minuut 74. Lopes laat zijn armen nogal breed uitzwaaien in een luchtduel met Klauss in de zestien meter. Die gaat liggen en hoopt op een penalty, maar Boterberg zegt 'neen'. .
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Denis Dragus eruit