OHL maakt dankbaar gebruik van 10 (!) minuten bonus tegen Standard

  1. 39' - Doelpunt - Abdoul Tapsoba (1 - 0)
  1. 90+9' - Doelpunt - Sory Kaba (2 - 2)
  2. 90+6' - Doelpunt - Xavier Mercier (2 - 1)
  3. 90+5' - Geel - Levan Shengelia
  4. 87' - Geel - Nicolas Raskin
  5. 83' - Verv. João Klauss door Jackson Muleka
  6. 83' - Verv. Casper De Norre door Levan Shengelia
  7. 83' - Verv. Noe Dussenne door Moussa Sissako
  8. 75' - Verv. Abdoul Tapsoba door Nicolas Gavory
  9. 69' - Geel - Abdoul Tapsoba
  10. 67' - Verv. Denis Dragus door Mehdi Carcela-González
  11. 64' - Verv. Musa Tamari door Yannick Aguemon
  12. 64' - Verv. Alexis De Sart door Sory Kaba
  13. 50' - Doelpunt - Denis Dragus (2 - 0)
  39'goalAbdoul Tapsoba1 - 0
  50'goalDenis Dragus2 - 0
  90+6'goalXavier Mercier2 - 1
  90+9'goalSory Kaba2 - 2

  Luka Elsner heeft een eerste zege als Standard-coach door de handen zien glippen. Een ellenlange interventie van de videoscheidsrechter gaf OHL de tijd om nog 2 keer tegen te scoren in het slot.

  Standard - OHL in een notendop:

  • Sleutelmoment: De zege van Standard lijkt al een tijdje op zak wanneer Xavier Mercier een geweldige pegel uit zijn linker tovert. Plots staat het 2-1, gelooft OHL er weer in en slaat Standard aan het twijfelen.

  • Man van de match: Xavier Mercier bleef zelfs in minuut 96 nog geloven in de waterkans die OHL had. Was ook daarvoor en in de paar minuten daarna de aanjager van alles wat Leuvens en gevaarlijk was.

  • Opvallend: De 3-0 van Dragus werd afgevlagd voor buitenspel, maar daarvoor hadden we de hulp van de VAR nodig. De bevestiging kwam er pas na 7 (!) lange minuten wachten. Heeft dat te maken met de nieuwe 3D-technologie?

  Bekijk de goals uit Standard - OH Leuven (2-2)

  Standard juicht in kansarme eerste helft

  Bij Standard waren alle ogen gericht op Luka Elsner. De Sloveen ontbond zijn contract in Kortrijk om in de Luikse dug-out te staan en toverde meteen enkele verrassende namen uit zijn hoed. Dussenne en Carcela zaten onder Leye nooit in de selectie, maar verschenen respectievelijk in de basis en op de bank. Voorin kreeg Klauss dan weer het gezelschap van Dragus en Tapsoba, voordien ook vaak over het hoofd gezien.


  Spectaculair aanvalsspel leverde dat niet meteen op, maar dat was ook bij OHL niet het geval. Wanneer de bal toch eens voorin raakte, werd er geen ploegmaat bereikt of werd een halfslachtige poging zonder enig probleem gekeerd. Afstandsschoten van de bezoekers belandden in de veilige handen van Bodart en ook Romo moest geen heldhaftige reddingen uit zijn mouw schudden.


  Toch werd de ban nog voor de rust gebroken. Dragus leek een Luikse aanval zelf de nek om te wringen, maar kreeg de bal toch nog tot bij Klauss, die verrassend uit de draai trapte. Zo verrassend dat Romo de bal niet kon klemmen, waarna Tapsoba profiteerde door de rebound tegen de netten te tikken. Het antwoord van OHL bleef beperkt tot een poging van Schrijvers, die enkele schoenmaten tekort kwam om echt gevaarlijk te zijn.

  VAR heeft maar liefst 7 minuten nodig om buitenspellijn te trekken

  OHL verpest het Luikse feestje in minuut 99

  Na de pauze moest er uit een ander vaatje getapt worden, zeker bij de bezoekers. En toch was het Standard dat als beste uit de startblokken schoot. Romo moest al snel aan de bak na een schot van Bastien, maar een minuut later zag de Venezolaan er minder goed uit bij een actie van Dragus. Die kon de bal nog net beroeren voor de aanstormende Keita, waarna Romo de bal net naast zich in doel zag hobbelen.


  Na de 2-0 had Dragus de smaak helemaal te pakken en amper twee minuten later had de Roemeen de bal opnieuw in het mandje gelegd. De lijnrechter had buitenspel opgemerkt, maar dat zou de VAR even snel nakijken. Dat nakijken duurde uiteindelijk zeven lange minuten en de conclusie luidde dat de lijnrechter gelijk had: wel buitenspel, geen 3-0.


  Toen Dewaest zijn aansluitingstreffer niet in doel, maar tegen de lat zag belanden, leek Standard lang op weg naar een deugddoende zege, al beslisten 10 minuten toegevoegde tijd daar anders over. De geweldige pegel van Mercier in minuut 96 bezorgde Standard knikkende knieën en de gelijkmaker van Kaba in minuut 99 haalde het slechtste in de Standard-fans naar boven. 


  Een voetzoeker vlak naast OHL-doelman Romo was het signaal voor scheidsrechter Van Damme om de wedstrijd te beëindigen. Standard geeft zo drie gouden punten uit handen in een waanzinnig slot en ook Standard-coach Luka Elsner kent zo een debuut met een wrange nasmaak.

  Voetzoeker ontploft maar net naast OH Leuven-doelman Romo

  Brys: "Romo is doof na explosie, maar klassedaad dat Standard-voorzitter zich kwam excuseren""

  Luka Elsner (coach Standard): "In de laatste 10 minuten kruipen we achteruit, kunnen we geen 5 passes na elkaar geven om het tempo te drukken. We zijn heel slecht met dat slot omgegaan en hebben de comeback van OHL zelf mogelijk gemaakt. Dat is ontgoochelend en enerverend. We zijn veel beter dan dat en zo'n zaken moeten echt uit dit team."

   

  Marc Brys (coach OHL): "Ik denk dat we ongelukkig op achterstand komen na een discutabele fase en een eventuele overtreding. Het tweede doelpunt viel dan na mistasten van Rafael Romo. Dat zijn twee doelpunten die te vermijden zijn. Daarna komt onze wilskracht boven en probeer je de wedstrijd te doen kantelen, maar wanneer de kansen uitblijven, denk je dat het op een sisser zal aflopen."

   

  "Dan valt dat prachtige doelpunt van Xavier Mercier, dat weer vertrouwen geeft. Ik denk ook dat Standard iets te veel wissels deed om cohesie te kunnen behouden en daar hebben we gebruik van kunnen maken. Een punt blijft een punt, maar het is ook een overwinning op mentaal vlak. Hopelijk kunnen we daar de vruchten van plukken."


  "Rafael Romo is doof in één oor na die explosie, maar de voorzitter van Standard is langs onze kleedkamer gekomen met de vraag om Romo toe te spreken. Hij heeft zich geëxcuseerd in naam van Standard en dat vind ik een klassedaad die zeer wordt geapprecieerd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 101. Einde wedstrijd! Vlak naast doelman Romo ontploft een Luikse voetzoeker en dat is het sein voor Kevin Van Damme om de wedstrijd meteen af te fluiten. Wat een vreemde wedstrijd. Standard leek op een welgekomen zege af te stevenen, maar gooit die dan toch nog te grabbel. .
  2. tweede helft, minuut 101 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 99 door Sory Kaba van OH Leuven. 2, 2.
  4. tweede helft, minuut 99. Kaba brengt OHL zelfs langszij! Het is dan toch nog gebeurd! Met wat meeval valt de bal voor de voeten van Maertens, die Kaba bedient en die kan de 2-2 zonder tegenstand in doel trappen! .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Xavier Mercier van OH Leuven. 2, 1.
  6. tweede helft, minuut 96. Mercier met een ge-wel-dig doelpunt! Xavier Mercier acht zijn moment gekomen. De Fransman heeft niet veel ruimte nodig om een kanonskogel af te vuren en die verdwijnt heerlijk in de winkelhaak! Hebben we weer een wedstrijd? .
  7. Gele kaart voor Levan Shengelia van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 95
  8. tweede helft, minuut 95. Ook Shengelia gaat nog op de bon bij Kevin Van Damme. De Georgiër kwam veel en veel te laat bij Gavory. .
  9. tweede helft, minuut 94. Mercier en Shengelia leggen een lang uitgesponnen een-twee op de mat, maar Mercier kan de stevige pass van zijn ploegmaat niet tussen de palen verlengen! .
  10. Romo moet nog aan de bak. Donnum maakt enorm veel meters met de bal aan de voet. De pass op Muleka is op maat en de Congolees doet wat hij moet doen: naar binnen kappen en trappen, maar Romo staat pal. . tweede helft, minuut 90.
  11. tweede helft, minuut 88. Raskin gaat nog even ongelukkig door op de voet van de onfortuinlijke Maertens. De vrije trap wordt prima voor doel gebracht door wie anders dan Mercier, maar in de kluts belandt die bal in doeltrap. .
  12. Gele kaart voor Nicolas Raskin van Standard tijdens tweede helft, minuut 87
  13. tweede helft, minuut 84. Wisselen bij de vleet. Het regent nu even wissels. Gavory staat er al enkele minuten op, maar nu zijn ook Muleka, Sissako en Shengelia ingevallen. Kunnen zijn deze partij nog wat kleur geven? .
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Jackson Muleka erin, João Klauss eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Casper De Norre eruit
  16. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Moussa Sissako erin, Noe Dussenne eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Klauss trapt voorlangs. Standard blijft de gevaarlijkste ploeg. Bij OHL wijken ze en blijven ze wijken voor Klauss, die vanop rechts een grondscherend schot uit zijn sloefen schudt. Dat verdwijnt uiteindelijk wel ettelijke meters naast het doel van Romo. .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Standard, Nicolas Gavory erin, Abdoul Tapsoba eruit
  19. Dewaest kopt tegen de lat! Mercier kan hoekschoppen nemen, dat weten we al langer. Deze komt perfect op het hoofd van Dewaest te liggen, maar zie ziet zijn kopbal eindigen tegen de onderkant van de lat! . tweede helft, minuut 70.
  20. Gele kaart voor Abdoul Tapsoba van Standard tijdens tweede helft, minuut 69