Moedig Cercle loopt in slotminuut nog tegen nederlaag aan

  1. 35' - Geel - Thierry Ambrose
  2. 30' - Geel - Thibo Somers
  1. 90' - Doelpunt - Alfons Amade (2 - 1)
  2. 89' - Geel - Sousa
  3. 86' - Verv. Théo Ndicka Matam door Evangelos Patoulidis
  4. 82' - Verv. Alex Millan door Rabbi Matondo
  5. 81' - Verv. Alexander Corryn door Waldo Rubio
  6. 79' - Verv. Nick Batzner door Vincent Koziello
  7. 79' - Verv. Thierry Ambrose door Marko Kvasina
  8. 76' - Verv. Thibo Somers door Olivier Deman
  9. 76' - Verv. Leonardo Da Silva Lopes door Robbe Decostere
  10. 75' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 1)
  11. 66' - Doelpunt - Thibo Somers (0 - 1)
  12. 63' - Verv. Charles Vanhoutte door Dino Hotic
  13. 56' - Geel - Edgaras Utkus

  Cercle Brugge is er niet in geslaagd om zich uit het degradatiegevaar te voetballen. Op het veld van KV Oostende toonde de ploeg van Yves Vanderhaeghe veel aanvalslust, maar een rake kopbal van Alfons Amade in de slotminuut besliste de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. 

  KV Oostende - Cercle Brugge in een notendop:

  Man van de match: Amade was vandaag de held van Oostende. Uitgerekend de kleinste man op het veld kon in de allerlaatse minuut het winnende doelpunt binnenkoppen.

  Moment van de match: De aansluitingstreffer van Gueye gaf Oostende opnieuw hoop. Na de gelijkmaker toonde de kustploeg zich bij momenten opnieuw de viriele ploeg van vorig jaar. 

  Opvallend: Ondanks de negatieve tendens bij Cercle Brugge bracht Yves Vanderhaeghe een bijzonder vurige ploeg op het veld. Jeugdproduct Thibo Somers was het toonbeeld van de groen-zwarte passie vandaag. 

  Bekijk de goals uit KV Oostende - Cercle Brugge (2-1)

  Cercle Brugge charmeert met vurig voetbal

  Cercle Brugge is weggezakt naar de voorlaatste plek en hoopte zich na de interlandbreak te herpakken. Trainer Yves Vanderhaeghe had alvast een plannetje klaar om goed uit de startblokken te komen tegen KV Oostende: "We grijpen Oostende bij de keel en laten een uur niet los. Hopelijk hebben we dan de schaapjes op het droge."

   

  En zo geschiedde: De manschappen van Vanderhaeghe zetten Oostende in de eerste helft ferm onder druk. Zo belichaamde jeugdproduct Thibo Somers de vechtlust van zijn ploeg. Met een onvermoeibare drang naar voren speelde hij zich in de harten van de groen-zwarte aanhang.


  Toch bracht het Cercle geen doelpuntje op voor de rust. Vooral Oostende was aan bezinnen toe na een slappe eerste helft. De kustploeg onderging het tempo van de uitploeg en voetbalde haast geen kansen bij elkaar. Zo besloten ze na 45 minuten geen enkele keer tussen de palen.

  Handige Gueye herstelt kapotte hoekschopvlag

  Cercle krijgt het deksel op de neus in de 2e helft

  Na de rust bleef er nog maar een kwartiertje over van het Vanderhaeghe-uurtje. Toch was het Thibo Somers die de voorspelling van zijn coach alsnog tot leven wekte. Op het uur liet hij zijn bedrijvigheid botvieren met een doelgericht afstandsschot.


  Maar lang op hun lauweren konden Somers en co niet rusten. De 0-2 hing in de lucht, maar het kwartje viel de andere kant. De onvermijdelijke Gueye profiteerde van een flipperkastmoment en zette zijn ploeg "plots" langszij.

   

  In de laatste minuut volgde de totale deceptie voor het dappere Cercle. Groen-zwart slikte alsnog een tegendoelpunt en kon zo de negatieve tendens niet doorbreken. Een vrije trap van D'Arpino kwam na enkele tussenstations bij Amade. De kleinste man op het veld  kende geen genade en kopte het thuispubliek de hemel in.

   

  KV Oostende kwam zo na een totale non-match met de schrik vrij en is op kousenvoeten op weg naar de top 5. Cercle Brugge blijft met lege handen achter op de voorlaatste plaats.

  Wie anders dan Gueye?

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 23. Einde: 2-1! Een moedig Cercle slikt in de slotminuut alsnog een tegendoelpunt en kan zo de negatieve tendens niet doorbreken. Het blijft na een dapper duel achter op de voorlaatste plaats. KV Oostende komt met de schrik vrij en is op weg naar de top 5. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Alfons Amade van KV Oostende. 2, 1.
  4. tweede helft, minuut 90. Doelpunt Oostende 2-1! . Deceptie voor Cercle Brugge. De vrije trap van D'Arpino komt na enkele tussenstations bij Amade, de kleinste man van Oostende. Hij kopt de bal in de laatste minuut binnen.  .
  5. Gele kaart voor Sousa van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 88. De vele wissels hebben de ban van de wedstrijd wat gebroken. Het slotoffensief leek ingezet, maar van een blitzkrieg is even geen sprake meer. Het vet lijkt van de soep bij beide ploegen. .
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Evangelos Patoulidis erin, Théo Ndicka Matam eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Cercle Brugge, Rabbi Matondo erin, Alex Millan eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cercle Brugge, Waldo Rubio erin, Alexander Corryn eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Alles of niets? Alsof we naar tafeltennis kijken. De bal gaat gretig van links naar rechts. Beide ploegen zijn duidelijk niet tevreden met een puntje. Het is koffiedik kijken wie alsnog een driepunter kan verzilveren. .
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Vincent Koziello erin, Nick Batzner eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Thierry Ambrose eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Oostende heeft bloed geroken. Na de gelijkmaker toont de kustploeg zich opnieuw de viriele ploeg van vorig jaar. Cercle Brugge is zichtbaar geschrokken van het tegendoelpunt dat uit de lucht viel. .
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Cercle Brugge, Olivier Deman erin, Thibo Somers eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Cercle Brugge, Robbe Decostere erin, Leonardo Da Silva Lopes eruit
  16. tweede helft, minuut 75.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Makhtar Gueye van KV Oostende. 1, 1.
  18. tweede helft, minuut 74. Doelpunt KV Oostende: 1-1! Daar is de onvermijdelijke Gueye dan toch. Na een flipperkastmoment voor de goal van Didillon valt de bal voor zijn voeten. De aanvaller van Oostende twijfelt niet en kopt zijn 8e van het seizoen tegen de touwen. .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Thibo Somers van Cercle Brugge. 0, 1.
  20. tweede helft, minuut 65.