0 op 6 voor Genk: Onuachu mist tot 2x toe een penalty, Charleroi prikt wél dodelijk

  1. 90+2' - Verv. Adem Zorgane door Guillaume Gillet
  2. 89' - Verv. Shamar Nicholson door Mamadou Fall
  3. 89' - Verv. Ali Gholizadeh door Anass Zaroury
  4. 89' - Verv. Kristian Thorstvedt door Mike Trésor
  5. 88' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (2 - 0)
  6. 81' - Verv. Mark McKenzie door Ike Ugbo
  7. 80' - Gemiste strafschop - Paul Onuachu
  8. 69' - Verv. Joris Kayembe door Karim Zedadka
  9. 56' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 0)

  Racing Genk heeft na de opdoffer twee weken geleden in Eupen opnieuw schipbreuk geleden. Ditmaal liep de sloep vast in Charleroi. Goalgetter Paul Onuachu slaagde er tot twee keer toe in een strafschop te missen.

  Charleroi - Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij een 1-0-voorsprong voor Charleroi krijgt Genk een penalty na een schermutseling in de 16. Onuachu mist tot 2 keer toe een strafschop. Een kleine 10 minuten later maakt Gholizadeh de 2-0.
   
  • Man van de match: Hervé Koffi. Een dag na zijn 25e verjaardag zet de doelman van Charleroi een geweldige prestatie neer. Hij houdt zijn netten schoon mede dankzij een schitterende redding op de 2e strafschop van Onuachu.
   
  • Opvallend: Racing Genk slikte in de competitie al 16 tegengoals, 8 daarvan kwamen na een hoekschop van de tegenpartij. 

  Bekijk de goals uit Charleroi - Genk (2-0)

  Betere kansen voor Genk, maar geen doelpunten

  John van den Brom moest het zonder zijn Colombiaanse centrale verdedigers doen. De Nederlander opteerde met McKenzie en Sadick voor een onuitgegeven defensie. Zij zagen hoe beide ploegen eerst een studieronde hielden. 


  De wil was er wel, maar dat snuifje technisch vernuft ontbrak er wat aan. Ook bij Charleroi.

  Nicholson en Morioka zorgden dan wel voor gevaar, de grootste mogelijkheden voor de pauze waren voor Genk. Ito zat goed tussen een te korte inspeelpass, maarvergat het leer opzij te tikken voor spitsbroer Onuachu. Geen makkelijke binnentikker dus, maar wel een save van Koffi.


  Toch kwam Genk nog bijzonder dicht bij een doelpunt. Bongonda slingerde het leer gevaarlijk voor doel. Aan de 2e paal kon Muñoz de voorzet alleen maar tegen de paal koppen.

  Ref houdt Zorgane en Charleroi van een tegenaanval

  Koffi redt tot 2 keer toe een strafschop

  Charleroi ging in de 2e helft door op zijn elan en dat resulteerde in een doelpunt. Nicholson torende boven alles en iedereen uit en knikkerde de 1-0 binnen. Tegendoelpunt nummer 8 al voor Genk op een hoekschop.

  Een kwartiertje later trilden de netten opnieuw. Gholizadeh werkte fraai af, maar het feestje ging niet door. Nicholson stond in een eerdere fase buitenspel. Niet veel later was Gholizadeh opnieuw dicht bij de 2-0.

  Op zo'n manier kan je dan het deksel op de neus krijgen. Onuachu kreeg een strafschop en mikte die eerst op Koffi. Ref Visser oordeelde echter dat Koffi te snel van zijn lijn was gekomen. Opnieuw een penalty dus. Ook die tikte Koffi met zijn vingertoppen tegen de paal. Geweldige save.

  Geen gelijkmaker dus, maar wel de 2-0. 3 keer was scheepsrecht voor Gholizadeh. Met zijn begenadigde linker krulde hij het leer fraai in de verste hoek. Voor Genk viel het doek.

  Charleroi telt nu net als Genk 17 punten na 11 wedstrijden. 

  Straf! Koffi stopt 2 keer dezelfde strafschop van Onuachu

  Woeste Thorstvedt trapt op de boarding bij zijn wissel, en mag prompt ijspakje aanleggen

  Doelman Koffi bouwt verjaardagsfeestje met de fans, en doet er nog reeks salto’s bovenop

  Van den Brom: "Die tegentreffer op hoekschop reken ik de jongens aan"

  Bryan Heynen (Genk): "Dit komt hard aan. Zeker omdat we een degelijke 1e helft speelden. We waren op sommige momenten te egoïstisch. Dat we niet op voorsprong kwamen, is misschien onze doodsteek geweest. We wisten dat het hier moeilijk zou worden en in de 2e helft geven we het helemaal weg. Tegengoals slikken op stilstaande fases is iets dat te veel gebeurt. Dat kan een eigen leven gaan leiden. We hebben erover gesproken en op getraind. Het is zuur dat er weer een goal uit valt."

  Hervé Koffi (Charleroi): "De 3 punten vandaag zijn een opluchting. Hier winnen was echt nodig. Voor de spelers, maar ook voor de supporters. Het kampioenschap is nog lang. Ik focus me nu op het kampioenschap. Ik probeer mijn ploeg zo goed mogelijk te helpen."


  John van den Brom (coach Genk): "Elke wedstrijd die je verliest is vervelend. Dit is een wedstrijd die beslist wordt met momenten. In de 1e helft moet je met die kans van Ito op voorsprong komen. Ik denk dat Charleroi toen niet echt kansen heeft gehad."

   
  "De eerste de beste corner in de 2e helft hebben we dat weer niet goed gedaan. Dat is iets dat ik de jongens aanreken. Je maakt daar afspraken over. In de 1e helft doen ze het goed, in de 2e niet. Dan kantelt de wedstrijd."


  "Onuachu is onze vaste strafschopnemer. Vorig jaar heeft hij alles binnen getrapt en nu mist hij 2 keer na elkaar. Ik verlies liever na zo'n prachtige goal zoals die 2-0 dan na een doelpunt op stilstaande fase."

  Van den Brom: "Wordt tijd om na te denken om iemand anders te kiezen voor de strafschoppen"

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 20. Einde. Daar is het laatste fluitsignaal. Genk verliest een 2e keer op rij in de competitie. Nicholson en Gholizadeh zorgden voor de doelpunten terwijl Onuachu tot 2 keer een strafschop miste.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Adem Zorgane eruit
  4. 3' extra. De wedstrijd lijkt nu wel gespeeld. Kan Genk nog iets terug doen in de laatste 3 minuten van de partij?  . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Mamadou Fall erin, Shamar Nicholson eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Anass Zaroury erin, Ali Gholizadeh eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Mike Trésor erin, Kristian Thorstvedt eruit
  8. tweede helft, minuut 89.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Ali Gholizadeh van Charleroi. 2, 0.
  10. tweede helft, minuut 88. GOAL! 2-0 Gholizadeh! Geen 1-1, maar wel 2-0. Gholizadeh krult het leer heerlijk in de verste hoek. Vandevoordt is eraan voor de moeite. .
  11. tweede helft, minuut 82.
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Ike Ugbo erin, Mark McKenzie eruit
  13. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 80 door Paul Onuachu van KRC Genk.
  14. tweede helft, minuut 80. Ook 2e strafschop vliegt niet binnen! Koffi zit er nu met zijn vingers tussen en duwt de bal tegen de paal. Onuachu mist ook de 2e strafschop! .
  15. tweede helft, minuut 78. Koffi redt de elfmeter, maar moet hernomen worden. De strafschop is slecht getrapt zodat Koffi kan redden. Visser oordeelt echter dat Koffi te snel van zijn lijn was gegaan. Hij moet dus opnieuw genomen worden.  .
  16. tweede helft, minuut 78. Strafschop voor Genk! Visser wijst meteen naar de stip. Andreou gaat aan Onuachu hangen en ze gaan met 2 tegen de grond. Strafschop voor Genk.  .
  17. tweede helft, minuut 73. Tchatchoua zet zich goed door en haalt de achterlijn. Hij kan de bal ook achteruit liggen voor Zedadka. De invaller jaagt het leer over de kooi van Vandevoordt.  .
  18. tweede helft, minuut 72. Gholizadeh opnieuw. Daar is de volgende grote kans al voor Charleroi. Gholizadeh legt het leer maar net naast. Genk komt hier een 2e keer goed weg.  .
  19. Gholizadeh trapt fraai binnen, maar feestje gaat niet door. Gholizadeh trapt het leer bijzonder fraai met links binnen. In een voorafgaande fase stond Nicholson echter buitenspel. Het feestje gaat dus niet door in het Stade du Pays de Charleroi.  . tweede helft, minuut 70.
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Charleroi, Karim Zedadka erin, Joris Kayembe eruit