Invallers Paintsil en Onuachu schenken Genk de zege in Limburgse derby

 1. 45+3' - Doelpunt - Yuma Suzuki (1 - 0)
 2. 33' - Geel - Steve De Ridder
 1. 90+2' - Geel - Taichi Hara
 2. 90' - Geel - Daiki Hashioka
 3. 88' - Verv. Bastien Toma door Jhon Lucumi
 4. 87' - Verv. Ángelo Preciado door Daniel Muñoz
 5. 85' - Verv. Chris Durkin door Tatsuya Ito
 6. 83' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 2)
 7. 81' - Geel - Mory Konaté
 8. 75' - Verv. Daichi Hayashi door Taichi Hara
 9. 73' - Doelpunt - Joseph Paintsil (1 - 1)
 10. 61' - Verv. Luca Oyen door Joseph Paintsil
 11. 61' - Verv. Ike Ugbo door Paul Onuachu
 12. 60' - Verv. Patrik Hrošovský door Bryan Heynen
 13. 58' - Verv. Steve De Ridder door Christian Brüls
 14. 57' - Geel - Gerardo Arteaga
45+3'goalYuma Suzuki1 - 0
73'goalJoseph Paintsil1 - 1
83'goalPaul Onuachu1 - 2

RC Genk heeft de Limburgse derby tegen STVV naar zijn hand gezet. Invallers Paintsil en Onuachu maakten in het slot van de wedstrijd het verschil voor de bezoekers.

Sint-Truiden - Racing Genk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Net voor het uur krijgt Suzuki twee enorme kansen op de 2-0, maar telkens trekt doelman Vandevoordt aan het langste eind. STVV mist daar dé kans om Genk tegen het canvast te meppen.

 • Man van de match: Yuma Suzuki maakte de Genkse verdedigers het leven zuur, werkte hard en scoorde. Het enige minpunt is dat hij de 2-0 tot twee keer toe liet liggen.

 • Opvallend: Sinds 2000 zakte Genk al 18 keer af naar Sint-Truiden voor dit burenduel. In die 18 duels wist het maar liefst 13 keer te winnen. Van een thuisvoordeel heeft Genk nog niet gehoord, lijkt het.

Bekijk de goals uit STVV - Genk (1-2)

Suzuki verkoopt vertimmerd Genk een dreun

Voor de eerste Limburgse derby van het seizoen was het verschil tussen Sint-Truiden en Genk in het klassement niet bijster groot. De voorsprong van de blauwhemden bedroeg slechts één schamel puntje en het was afwachten hoe Genk voor de dag zou komen na een midweekse zege in Oostenrijk.


Vertimmerd, zo bleek, want Van den Brom stuurde maar liefst 7 nieuwe jongens de wei in. Daardoor leken de bezoekers de automatismen te missen om de Truiense muur af te breken. Oyen en Toma kwamen toch tot een schotje, maar Schmidt bedreigen? Dat zat er niet meteen in.

De thuisploeg beperkte zich ook allerminst tot verdedigen. Enkele minuten voor de rust schrok Genk op na een heerlijke Japanse combinatie van Suzuki, Hashioka en Hayashi, maar zelfs vanuit buitenspel kon die laatste zijn kopbal niet tussen de palen mikken.


Genk was gewaarschuwd, maar wanneer Hayashi diep in de toegevoegde tijd nog eens kon voorzetten vanop rechts, was het wel raak. Suzuki kon voor de neus van doelman Vandevoordt ongestoord koppen en met een rake buffelstoot zette hij de 1-0 op het bord.

Auwch! Botsing met Hayashi levert Vandevoordt een bloedneus op

Genkse wissels straffen Truiense missers af

Wie dacht dat Sint-Truiden na de rust massaal zou gaan verdedigen, kwam bedrogen uit. Suzuki kwam zelfs nog twee keer dicht bij de 2-0, maar zijn gekruiste schot werd gestuit door een alerte Vandevoordt en ook zijn kopbal belandde via het kunstgras in de veilige armen van de Genkse doelman.


Bij Genk ging de bal na de rust al wat sneller rond, maar zelfs dat volstond niet in de ogen van coach John van den Brom. Invallers Onuachu, Paintsil en Heynen moesten het verschil maken en dat deden ze met verve.


Voor Paintsil waren het zijn eerste speelminuten sinds de openingsspeeldag, maar dat kon de vinnige Ghanees niet deren. Met een flukse beweging kapte hij vanop links naar binnen om de bal dan met zijn rechter voorbij Schmidt in het zijnetje te deponeren. Genk langszij, maar nog was de honger bij de bezoekers niet gestild.


Tien minuten later was het de beurt aan een andere invaller met Paul Onuachu en ook die stelde niet teleur. Ito kopte de pass van Heynen prima terug tot bij de rijzige Nigeriaan. Met één schijnbeweging zette hij twee verdedigers in de wind en met een welgemikt schot liet hij ook doelman Schmidt ter plekke.


Een moegestreden STVV kon geen vuist meer maken en zo boekte Genk een nieuwe derbyzege in Sint-Truiden, de 14e al in de laatste 18 bezoekjes. Nog belangrijker is dat het daardoor tot op 3 punten van leider Club nadert, terwijl het nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft.

Oeps! Verspreking van John van den Brom vlak na de wedstrijd

Van den Brom: "Lekker dat je deze drie wissels kan doen"

Bernd Hollerbach stond als coach in het verliezende kamp. Hoe keek hij terug op deze derbynederlaag? "We waren in de omschakeling altijd gevaarlijk en van daaruit hebben we ook kansen gehad op de 2-0. Ik denk dat als we een van die kansen hadden afgemaakt, de derby dan voor ons is. Dit is een tegenstander die individueel gevaarlijk is en een spits heeft die moeilijk te verdedigen is. Het is ook daarop dat we verloren hebben."

 

Ondanks de achterstand trok het Genk van John van den Brom alsnog aan het langste eind. Hoe had de bezoekende coach de wedstrijd ervaren? "Ik vind dat we dik verdiend gewonnen hebben. De jongens die vandaag mochten starten, hebben bij mij bevestigd dat we over een hele goeie kern beschikken. Als je zeven wijzigingen doorvoert en zo spelen, dan geeft dat richting de toekomst veel positivisme. Het is ook lekker dat je drie wissels kan doen van deze kwaliteit, waarvan twee spelers ook nog heel bepalend zijn."

Reacties na STVV - Genk:

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Genk wint de Limburgse derby! Het zag er lang niet goed uit, maar uiteindelijk wint Genk de Limburgse derby. STVV kwam op voorsprong, maar vergat die uit te diepen, waarna de Genkse invallers het verschil maakten. .
 3. tweede helft, minuut 93. In een sprintduel met Cacace belandt McKenzie nog vol met de rug tegen een reclamepaneel. Niet handig voor Genk in de slotminuut. .
 4. Gele kaart voor Taichi Hara van STVV tijdens tweede helft, minuut 92
 5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. Gele kaart voor Daiki Hashioka van STVV tijdens tweede helft, minuut 90
 7. tweede helft, minuut 90.
 8. tweede helft, minuut 89. Hashioka gaat nog even enthousiast door op de hakken van Paintsil en dat is ook een terechte gele kaart voor de rechtsachter. .
 9. tweede helft, minuut 88. Sint-Truiden dringt nog even aan! Cacace is voorin blijven hangen, waardoor hij nog een voorzet kan lanceren. Het is zowaar Onuachu die die bal onschadelijk maakt. .
 10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KRC Genk, Jhon Lucumi erin, Bastien Toma eruit
 11. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Daniel Muñoz erin, Ángelo Preciado eruit
 12. tweede helft, minuut 87. Preciado is even geveld met krampen en zijn wedstrijd zit er ook meteen op. Lucumi en Muñoz komen erop, want ook Toma wordt naar de kant gehaald. .
 13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij STVV, Tatsuya Ito erin, Chris Durkin eruit
 14. tweede helft, minuut 84.
 15. tweede helft, minuut 83.
 16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Paul Onuachu van KRC Genk. 1, 2.
 17. tweede helft, minuut 82. Onuachu doet het voor Genk! Genk gaat op en over Sint-Truiden! Ito kopt prima terug tot bij Onuachu, die zijn belagers in de wind zet met een schijnbeweging en Schmidt vloert met een lage schuiver. .
 18. Gele kaart voor Mory Konaté van STVV tijdens tweede helft, minuut 81
 19. tweede helft, minuut 80. Konaté gaat stevig door op Preciado, die de Guineër makkelijk in de wind zet. De makkelijkste kaar die D'Hondt deze middag heeft gegeven. .
 20. tweede helft, minuut 78. Wat kan Sint-Truiden nog? STVV beperkte zich voornamelijk tot het verdedigen van de voorsprong. Kan de thuisploeg de knop nog omdraaien en alsnog op zoek gaan naar de 2-1? .