Efficiëntie brengt Eupen weer naast Club Brugge aan de leiding

  1. 39' - Geel - Andreas Beck
  2. 35' - Doelpunt - Charles Vanhoutte (1 - 1)
  3. 19' - Doelpunt - Edo Kayembe (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Mamadou Koné
  2. 90+4' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  3. 90+2' - Verv. Isaac Nuhu door Silas Gnaka
  4. 90+2' - Verv. Smail Prevljak door Mamadou Koné
  5. 90+2' - Verv. Rabbi Matondo door Thibo Somers
  6. 85' - Verv. Alex Millán door Kevin Denkey
  7. 85' - Verv. Jesper Daland door Waldo Rubio
  8. 82' - Geel - Jesper Daland
  9. 81' - Doelpunt - Emmanuel Agbadou (1 - 2)
  10. 77' - Verv. Boris Lambert door Sibiry Keita
  11. 72' - Verv. Olivier Deman door Dino Hotic
  12. 58' - Verv. Andreas Beck door Konan N'Dri
  13. 58' - Verv. Edo Kayembe door Jerome Deom
  14. 53' - Geel - Smail Prevljak
  19'goalEdo Kayembe0 - 1
  35'goalCharles Vanhoutte1 - 1
  81'goalEmmanuel Agbadou1 - 2

  Cercle Brugge wacht na 8 speeldagen nog altijd op een eerste thuiszege van het seizoen. Meer nog: tegen Eupen bleef het met lege handen achter. Eupen maakt de lange terugreis aangenamer dankzij de verdiende 1-2-zege, waardoor het voorlopig naast Club Brugge komt.

  Cercle Brugge - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde verliezen ze bij Cercle Agbadou uit het oog. Geen goed idee op een vrije trap van Peeters. De Ivoriaanse verdediger bedankt en kopt Eupen naar drie punten.

  • Man van de match: De goal van Agbadou was beslissend, maar net zo veelbetekenend was de assist van Stef Peeters. Zijn 4e al dit seizoen. Peeters strooide tegen zijn ex-club met geslaagde passes, de ene nog mooier dan de andere.

  • Opvallend: Cercle heeft na 8 speeldagen een beroerde thuisreputatie. Vier thuiswedstrijden leverden amper 1 punt op, tegen OH Leuven. Zowel tegen Anderlecht, STVV als Eupen bleef de vereniging op eigen veld met lege handen achter.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Eupen (1-2)

  Kayembe en Vanhoutte kleuren sprankelende eerste helft

  Veel enthousiasme bij de Cercle-supporters in het Jan Breydelstadion, zij wilden hun team naar de eerste thuiszege van het seizoen schreeuwen. Cercle begon ook gretig, maar ontsnapte na nog geen 10 minuten aan de 0-1 toen Prevljak de paal trof.

   

  Tien minuten later was het wél raak voor Eupen. Prevljak kroop dit keer in de rol van aangever en kopte een voorzet van Beck perfect door tot bij Kayembe. Die bekroonde de fraaie aanval met een puike afwerking.

   

  Eupen hield de teugels in handen, maar 10 minuten voor de rust kantelde de wedstrijd. De bezoekers kregen de bal niet goed weg na een knappe actie van Vitinho en Vanhoutte ramde de gelijkmaker in doel.

   

  Beide ploegen kwamen kort voor de rust nog dicht bij een tweede goal. Himmelmann had een geweldige reflex paraat op een kopbal van Millan en aan de overkant moest Didillon zijn kunnen tonen op een knal van Prevljak.

  Emotioneel moment! Miguel Van Damme geeft aftrap voor Cercle

  Agbadou schenkt Eupen de volle buit

  Cercle trok de lijn door na de rust en drukte Eupen achteruit. Tot kansen leidde dat overwicht niet voor de thuisploeg. Dan deed Eupen het beter, Prevljak maakte het Didillon knap lastig met een verrassende vrije trap.

   

  De Bosnische aanvaller bleef voor dreiging zorgen. Na een heerlijke één-twee met Heris was zijn afwerking te slap om Didillon te verschalken. Ruim 10 minuten voor het einde had de Franse doelman het een pak moeilijker om een stevige pegel van N’Dri te pareren.

   

  Enkele minuten later sloegen de bezoekers dan toch toe. Agbadou kreeg te veel ruimte op een gemeten vrije trap van Peeters en kon zo ongehinderd de bal in doel koppen. Cercle opnieuw op achtervolgen aangewezen en dit keer slaagde de vereniging er niet meer in om het tij nog te keren.

  Bijna wereldgoal! Amat kan Didillon net niet verrassen

  Peeters: "Drie gouden punten"

  • Thomas Didillon (Cercle Brugge): “Dit is bijzonder frustrerend, ik denk dat een gelijkspel een logische uitslag geweest was. Het is aan ons om beter te doen. We hebben geen technisch verfijnde spelers nodig om goed te verdedigen. Maar we hebben ook goede dingen laten zien, het is goed voor Charles (Vanhoutte, red.) dat hij scoort. Er zijn ondanks de nederlaag positieve dingen, maar er zijn ook zaken die moeten gecorrigeerd worden. We hebben de groep, de coach en de kwaliteiten om te slagen. Sommige spelers zijn pas laat gearriveerd en we hebben nog niet veel samen kunnen trainen. Dat is beetje het verhaal van Cercle, een doorlopende reconstructie. Het zal tijd vergen.”

  • Stef Peeters (Eupen): “Cercle was beter in de eerste helft, maar na de rust hebben ze geen kansen meer gehad. Ik vond dat wij onze minst sterke wedstrijd van het seizoen speelden. Maar het is heel belangrijk dat we deze wedstrijd gewonnen hebben en de 0 op 9 vermeden hebben. Het zijn voor ons 3 gouden punten. Die leidersplaats? Daar kijken we echt niet naar. Wij willen ons gewoon zo snel mogelijk redden. We hebben een veel te smalle kern en we zullen het heel lastig krijgen in november en december. Elk punt dat we nu pakken is extra.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Eupen weet na een 0 op 6 weer wat winnen is. Het boekt een 1-2-overwinning bij Cercle en komt zo voorlopig naast Club Brugge aan de leiding. Cercle blijft wachten op zijn eerste thuiszege. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Mamadou Koné van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Leonardo Da Silva Lopes van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 93. Toch nog even opletten voor Eupen bij een hoekschop voor Cercle. Uiteindelijk kan Somers van dichtbij met zijn rug naar doel uithalen, maar zijn poging gaat over. .
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAS Eupen, Silas Gnaka erin, Isaac Nuhu eruit
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAS Eupen, Mamadou Koné erin, Smail Prevljak eruit
  8. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Rabbi Matondo eruit
  9. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 87. 4 minuten extra. Cercle moet haast maken als het een nieuwe thuisnederlaag wil vermijden. De thuisploeg heeft nog 4 minuten om langszij te komen. .
  11. tweede helft, minuut 86. Denkey kopt over. Denkey laat zich meteen zien op een vrije trap voor de thuisploeg. Hij torent boven iedereen uit, maar kopt de bal ook over doel. De tijd begint te dringen voor Cercle. .
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Alex Millán eruit
  13. tweede helft, minuut 85. Vanderhaeghe zet alles op alles en gooit Denkey en Waldo Rubio in de strijd. Millan en Daland mogen gaan rusten. .
  14. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cercle Brugge, Waldo Rubio erin, Jesper Daland eruit
  15. Gele kaart voor Jesper Daland van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  16. tweede helft, minuut 81. Agbadou kopt Eupen op voorsprong! Eupen slaat toe in de slotfase. Agbadou krijgt te veel ruimte op een vrije trap van Peeters en mag de bal ongehinderd in doel koppen. Cercle is opnieuw op achtervolgen aangewezen. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Emmanuel Agbadou van KAS Eupen. 1, 2.
  18. N'Dri niet voorbij Didillon. Didillon houdt Cercle nog maar eens overeind. Hij staat pal op een stevige knal van N'Dri. Het kan nog altijd alle kanten uit in deze wedstrijd. . tweede helft, minuut 78.
  19. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Sibiry Keita erin, Boris Lambert eruit
  20. tweede helft, minuut 77. Lambert wordt naar de zijlijn geholpen, hij kan niet meer voort. Keita neemt zijn plaats in en mag het slotkwartier volmaken. .