Frey en Gerkens trekken Antwerp in slotkwartier over de streep tegen Seraing

  1. 90' - Verv. Ablie Jallow door Theo Pierrot
  2. 90' - Verv. Wagane Faye door Dario Del Fabro
  3. 88' - Doelpunt - Pieter Gerkens (2 - 1)
  4. 77' - Geel - Dinis Almeida
  5. 77' - Geel - Youssef Maziz
  6. 75' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 1)
  7. 75' - Verv. Georges Mikautadze door Marius Mouandilmadji
  8. 70' - Verv. Dorian Dessoleil door Jelle Bataille
  9. 70' - Verv. Koji Miyoshi door Johannes Eggestein
  10. 67' - Verv. Morgan Poaty door Antoine Bernier
  11. 61' - Verv. Radja Nainggolan door Pieter Gerkens
  12. 61' - Verv. Viktor Fischer door Benson Manuel
  13. 56' - Doelpunt - Georges Mikautadze (0 - 1)
  56'goalGeorges Mikautadze0 - 1
  75'goalMichael Frey1 - 1
  88'goalPieter Gerkens2 - 1

  Niet zonder moeite heeft Antwerp zondag de 3 punten op de Bosuil gehouden tegen Seraing. Frey en Gerkens konden pas in het slotkwartier de 0-1 van Mikautadze uitwissen.

  Antwerp - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: In het slot van de reguliere speeltijd toont Frey dat de aanhouder wint. Al wroetend baant hij zich een weg langs de Seraing-verdedigers om zijn actie af te ronden met een prima voorzet. Gerkens bedankt en kopt Antwerp naar de winst.

  • Man van de match: Michael Frey zorgde bijna op zijn ééntje voor de ommekeer op de Bosuil. Hij bracht de thuisploeg een kwartier voor het einde langszij met zijn 9e competitietreffer én bood Gerkens in de slotfase de winning goal aan.

  • Opvallend: Antwerp begon met 0 op 6 aan het seizoen, maar is in de competitie nu al 5 wedstrijden ongeslagen. Na een nederlaag en een gelijkspel op eigen veld heeft het nu ook zijn eerste thuiszege van het seizoen te pakken.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Seraing (2-1)

  Dietsch houdt Nainggolan en Miyoshi van de 1-0

  Antwerp leek nog niet helemaal bekomen van de pijnlijke nederlaag in de Europa League bij Olympiakos. Seraing had zijn eigen domper, verlies in de derby tegen Standard, duidelijk beter verteerd en begon het best aan de wedstrijd. Butez moest bij de pinken zijn op een afstandsschot van Kilota.

   

  Pas na bijna 20 minuten kwam Antwerp een eerste keer piepen. Nainggolan haalde van buiten de zestien stevig uit, Dietsch moest plat om de bal uit zijn doel te houden. Seraing werd even vastgezet, Boulenger werkte een voorzet van Miyoshi bijna in eigen doel.

   

  Antwerp kon de druk niet aanhouden in een wedstrijd die zonder veel doelgevaar voortkabbelde. Pas met de rust in zicht was het opnieuw bibberen voor Seraing. Een voorzet van Nainggolan week licht af op Boulenger en zo kan de vrijstaande Miyoshi van dichtbij uithalen. Met een schitterende reflex voorkwam Dietsch de 1-0.

  Nainggolan is boos na de misser van Fisher

  Frey scoort en laat scoren

  Kort na de rust kwam Antwerp opnieuw dicht bij de openingstreffer. Met een slim passje bracht Nainggolan Frey in stelling, maar die liet zien dat ook topschutters stevig kunnen missen. Na een mindere balaanname besloot de Zwitser onbesuisd naast. Enkele minuten later mocht Miyoshi het proberen op aangeven van De Laet, maar zijn volley werd nog net afgeblokt.

   

  Net wanneer Antwerp de match in handen had, sloeg Seraing ijskoud toe in de omschakeling. Mikautadze werd diep gestuurd door Jallow en stiftte de openingstreffer fraai over Butez in doel.

   

  Priske greep in en haalde Nainggolan en Fischer naar de kant voor Benson en Gerkens. Dat duo bracht weer schwung in het Antwerpse spel. Toch kon Antwerp pas een kwartier voor het einde langszij komen, met dank aan slordigheden bij Seraing. Frey mocht ongehinderd koppen op een verre inworp van De Laet en ook Dietsch liet zich verrassen: 1-1.

   

  Seraing bleef het proberen op de counter. Almeida trok aan de noodrem toen Marius plots kon doorbreken en mocht blij zijn dat het bij geel bleef. In de slotfase maakte opnieuw Frey het verschil voor Antwerp. Hij baande zich op kracht en karakter een weg voor de Seraing-defensie en schilderde de winning goal op het hoofd van Gerkens.

  Frustraties bij Fisher en Nainggolan als ze gewisseld worden

  Daar zijn teammaats voor: Dietsch veegt kalk weg op hoofd van Cissé

  Condom: “Tegendoelpunt Frey was om te lachen”

  Jordi Condom was na afloop streng voor zijn Seraing. “Ik ben niet tevreden over onze eerste helft. We hebben te veel respect getoond, terwijl we hier niks te verliezen hadden. De tweede helft liep het beter, ook al verloren we uiteindelijk.”

   

  Vooral de manier waarop Seraing de gelijkmaker incasseerde zit de Seraing-trainer niet lekker. “Het tegendoelpunt van Frey was om te lachen, zo’n doelpunt mag je nooit incasseren. Ook bij het tweede doelpunt was er een gebrek aan agressiviteit. Dit is triest, want een overwinning hier had veel betekend voor Seraing en nu keren we met lege handen terug. We moeten altijd leren uit onze fouten, maar het is leuker om dat te doen terwijl je wint.”

  Priske: “Trots op de ploeg”

  Opluchting bij Brian Priske, zijn Antwerp kon een scheve situatie nog rechtzetten. “We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou zijn, Seraing is een stevige ploeg die goed voetbalt. Maar ik vond dat wij de beste ploeg waren, we hebben de meeste kansen gecreëerd. We werkten onze kansen niet aan 100 procent af en als je dan een tegengoal krijgt, dan wordt het moeilijker. Ik ben trots op ons laatste halfuur. Toen was er meer inzet, kracht en energie. Uiteindelijk boeken we hier een verdiende overwinning.”

  Ondanks de zege bleef Priske niet blind voor het matige spel van zijn ploeg. “Ik ben niet helemaal tevreden over het voetbal dat we nu brengen. Dat is niemand in de kleedkamer. Maar het is niet makkelijk om te voetballen tegen ploegen zoals Seraing die heel compact staan. Wij missen ook nog wat automatismen tussen de spelers, dat is op dit moment een groot probleem. Maar ik ben trots op de ploeg. Ze hebben kracht en kwaliteit getoond om die match toch nog te winnen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Antwerp spoelt de Europese kater door met een hard bevochten zege tegen Seraing. Frey was de redder in nood voor de thuisploeg met de gelijkmaker én de assist voor Gerkens. Voor Antwerp is het de eerste thuiszege van het seizoen. .
  3. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Nog 4 minuten heeft Seraing om een nederlaag te vermijden. Antwerp lijkt na een moeilijke wedstrijd op weg naar zijn eerste thuiszege. .
  4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Ablie Jallow eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij RFC Seraing, Dario Del Fabro erin, Wagane Faye eruit
  7. tweede helft, minuut 89.
  8. tweede helft, minuut 88. Gerkens rondt knappe actie Frey af! Antwerp klimt in de slotfase alsnog op voorsprong! Frey baant zich op rechts op indrukwekkende wijze een weg door de Seraing-defensie en schildert de bal op het hoofd van Gerkens. Die laat Dietsch kansloos achter. Een goal én een assist voor Frey, de matchwinnaar is wellicht bekend. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Pieter Gerkens van Antwerp. 2, 1.
  10. tweede helft, minuut 86. Bij Seraing maken ze geen haast, het is vooral Antwerp dat nog een slotoffensief probeert te ontketenen. Maar Dietsch moet voorlopig niet meer in actie komen. .
  11. tweede helft, minuut 81. De spanning is nu te snijden. Antwerp kan geen vrede nemen met een punt, terwijl Seraing zich daar wellicht wel in kan vinden. Krijgen we alsnog een winning goal? .
  12. tweede helft, minuut 78. Stevige overtreding Almeida. Marius kan plots op doel afstormen, maar Almeida trekt aan de noodrem. Omdat ook De Laet nog in de buurt was, blijft het bij geel. Maziz vindt dat maar niks en krijgt op zijn beurt nog geel voor protest. .
  13. Gele kaart voor Dinis Almeida van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 77
  14. Gele kaart voor Youssef Maziz van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 77
  15. tweede helft, minuut 77.
  16. tweede helft, minuut 75. Frey maakt gelijk! Alles ter herdoen op de Bosuil! Frey mag ongehinderd koppen op een verre inworp van De Laet en ook Dietsch, die te ver voor zijn doellijn staat, laat zich verrassen. De bal valt over de doelman in doel. De 9e competitietreffer voor Frey brengt Antwerp weer langszij. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Michael Frey van Antwerp. 1, 1.
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Georges Mikautadze eruit
  19. tweede helft, minuut 75. Doelpuntenmaker Mikautadze mag naar de kant. Marius neemt zijn plek in om het slotkwartier vol te maken. .
  20. tweede helft, minuut 73. Voor Antwerp is het hinken op twee gedachten: jagen op de gelijkmaker en voorkomen dat Seraing verder uitloopt. De bezoekers loeren op de counter en komen er af en toe gevaarlijk uit. .