AA Gent pakt punt op Anderlecht, Refaelov maakt gelijk vanaf stip

  1. 39' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (0 - 1)
  2. 31' - Geel - Elisha Owusu
  3. 28' - Geel - Michael Murillo
  1. 90+2' - Verv. Roman Bezoes door Ilombe Mboyo
  2. 86' - Verv. Cristian Kouamé door Joshua Zirkzee
  3. 82' - Verv. Lior Refaelov door Majeed Ashimeru
  4. 72' - Geel - Josh Cullen
  5. 71' - Verv. Yari Verschaeren door Benito Raman
  6. 66' - Verv. Alessio Castro-Montes door Matisse Samoise
  7. 66' - Verv. Giorgi Chakvetadze door Tarik Tissoudali
  8. 59' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (1 - 1)
  9. 55' - Geel - Bruno Godeau
  10. 50' - Verv. Elisha Owusu door Sven Kums

  Anderlecht en Gent hebben de punten gedeeld in hun inhaalwedstrijd: 1-1. Lior Refaelov wiste de 0-1 van Alessio Castro-Montes uit. Gent blijft ondanks het puntje onderin bengelen, Anderlecht is gedeeld 3e. "Ik houd niet van spelers die met schrik het veld op komen", zei Hein Vanhaezebrouck.

  Anderlecht - Gent in een notendop

  • Sleutelmoment: In de extra tijd mag invaller Zirkzee alleen op doelman Bolat af. De Nederlander is niet zelfzuchtig en wil Amuzu de 2-1 aanbieden, maar Bolat doorziet het plannetje en onderschept de fletse pass.
  • Man van de match: Lior Refaelov blonk niet uit in technische hoogstandjes of splijtende passes, maar werkte wel keihard voor zijn ploeg en bezorgde Anderlecht een punt door trefzeker te zijn vanaf de stip.
  • Opvallend: Voor de vierde keer op een rij eindigt de ontmoeting tussen Anderlecht en Gent in het Lotto Park op een gelijkspel: na 0-0, 3-3, 0-0 werd het nu 1-1.
  • Statistiek: Lior Refaelov zette voor de 21e keer een strafschop om in de Jupiler Pro League. Sinds het debuut van Refaelov in de JPL benutte enkel Mijat Maric meer strafschoppen: 23.
  • Volgende speeldag: Gent ontvangt zondag Cercle Brugge in een zespuntenduel onderin, Anderlecht trekt ook zondag naar Oostende.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Gent (1-1)

  Castro-Montes geeft Gent hoop met rake trap

  Lang was het topmoment van de match de uitreiking van de Gouden Schoen aan Lior Refaelov voor de aftrap. Hein Vanhaezebrouck had de defensieve organisatie goed uitgetekend bij Gent en daar beet Anderlecht zijn tanden op stuk.

   

  Het tempo lag te laag bij de thuisploeg en dus kreeg Bolat niet veel werk op te knappen voor de rust. Gent kon amper een bal bijhouden voorin, maar met de rust in zicht kwamen de bezoekers toch opzetten.

   

  De lange solo van Bezoes was al een waarschuwing voor Anderlecht, maar net voor de rust was het toch raak. Met zijn snelle voetjes maakte Alessio Castro-Montes ruimte voor zichzelf en hij plaatste de 0-1 enig mooi in de hoek.

  Ref krijgt flesje naar zijn hoofd, geeft het aan Refaelov, die het prompt weggooit

  Anderlecht en Gent laten zege liggen in slotfase

  Anderlecht tapte na de rust uit een heel ander vaatje. Invaller Amuzu bracht snelheid en diepgang in de ploeg en nu had Bolat wel werk. Met een dubbele schaarbeweging en knap schot stak Yari Verschaeren het vuur aan de lont.

   

  De aanvalsgolven van Anderlecht leverden ook een gelijkmaker op. Castro-Montes hing iets te lang aan de arm van Gomez in de zestien en de ref legde de bal op de stip: Refaelov faalde niet en stuurde Bolat het bos in: 1-1.

   

  Anderlecht haalde even adem en zette daarna nog een slotoffensief in, met onder meer invaller Benito Raman. In de extra tijd had een andere invaller, Joshua Zirkzee, de winning goal aan de voet, maar Bolat doorzag zijn plannetje en zijn pass naar Amuzu.

   

  Onverwacht kreeg ook Gent nog een uitgelezen kans op de zege. Samoise speelde een ultieme counter niet goed uit en op de daaropvolgende hoekschop kopte een vrijstaande Godeau onbegrijpelijk ver naast. Zo bleef het 1-1, een uitslag waarmee Anderlecht en Gent allebei niet tevreden konden zijn.

  Mevrouw Refaelov is dolblij met penaltygoal van Lior

  "Ik houd niet van spelers die met schrik veld op komen"

  • Hein Vanhaezebrouck (trainer Gent): "Ik kan leven met dit eerste punt op verplaatsing. Anderlecht had meer balbezit, wij hadden betere kansen. We hadden meer kunnen krijgen, maar ook minder. Jammer dat we weer een penalty tegenkrijgen. Er was niet veel aan de hand, maar je geeft de ref een kans om te fluiten en dat moet je niet doen. We zijn met te veel respect op het veld gekomen en hebben te weinig druk vooruit gezet. Daar hou ik niet zo van, van spelers die met schrik het veld op komen."
  • Vincent Kompany (trainer Anderlecht): "Je kan verwachten om te winnen, maar tegen een ploeg als Gent is dat niet zo makkelijk. We hadden geduld aan de bal, maar er ontbrak altijd iets: de juiste loopactie of de laatste pass. We waren gevaarlijker na de rust, maar dan was onze restverdediging ook minder en was Gent gevaarlijker. We hebben het vooral aan onszelf te wijten dat we niet winnen. Nu moeten we die laatste stap zetten waarbij we een dominante prestatie ook kunnen afmaken."
  • Sinan Bolat (keepte zijn 250e match in JPL): "Ik had gehoopt om dat met een overwinning te vieren, maar we moeten tevreden zijn met een punt. Bij die laatste aanval wist ik dat Amuzu vrijstond en wist ik bijna zeker dat Zirkzee zou afleggen. Gelukkig was zijn pass iets te zacht en zo kon ik tussenkomen."
  • Lior Refaelov (kreeg voor de match zijn Gouden Schoen): "Dat was toch een emotioneel moment, zeker met mijn gezin erbij. Het is toch het hoogtepunt van mijn carrière in België, maar het heeft sinds januari wel een beetje lang geduurd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde: 1-1. Anderlecht en Gent delen voor de vierde keer op een rij de punten in het Lotto Park: Lior Refaelov veegde na de rust vanaf de penaltystip de 0-1 van Castro-Montes goed. Anderlecht is gedeeld 3e, Gent blijft ondanks het puntje onderin bengelen. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Het venijn zit echt in de staart, want op de hoekschop kan Godeau vrij koppen richting doel. De verdediger van Gent schampt de bal en zo verdwijnt die meters naast. .
  4. tweede helft, minuut 96. De hoekschop levert zowaar een kans op voor Gent, maar de pass van Samoise is niet precies genoeg. Zo kan Murillo nog in corner werken. .
  5. tweede helft, minuut 95. Cullen lanceert opnieuw Amuzu, maar zijn voorzet strandt op de benen van Ngadeu: hoekschop voor Anderlecht. .
  6. Bolat redt Gent. Zirkzee ontsnapt op de rechterflank en wil Amuzu de winning goal voorschotelen, maar Bolat doorziet alles en onderschept de doorzichtige en slappe pass van Zirkzee: het blijft 1-1. . tweede helft, minuut 93.
  7. tweede helft, minuut 93. Van Crombrugge verslikt zich in een vervelende terugspeelbal, maar Tissoudali is te verrast om ervan te profiteren: Cullen zit er met een voet tussen. .
  8. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Ilombe Mboyo erin, Roman Bezoes eruit
  9. tweede helft, minuut 92. Mboyo mag de slotminuten volmaken, hij vervangt de moegestreden Bezoes. .
  10. Toegevoegde tijd. We krijgen nog 5 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 90.
  11. tweede helft, minuut 89. De tijd tikt genadeloos weg. Gent lijkt al heel tevreden met het gelijkspel, Anderlecht heeft zijn eindoffensief ingezet. .
  12. tweede helft, minuut 87. Anderlecht trekt op zoek naar de overwinning, maar het gebeurt allemaal zonder overleg en overhaast. .
  13. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Anderlecht, Joshua Zirkzee erin, Cristian Kouamé eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Raman kan ontsnappen op de linkerflank, maar hij lijkt te twijfelen tussen een voorzet en een schot en Sinan Bolat hoeft zich niet in te spannen om de bal onschadelijk te maken. .
  15. tweede helft, minuut 84. De bezoekers uit Gent hebben virtueel een puntje in handen. Na drie nederlagen op een rij in uitwedstrijden zou het het eerste punt buiten de Ghelamco Arena zijn voor Gent dit seizoen. .
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Anderlecht, Majeed Ashimeru erin, Lior Refaelov eruit
  17. tweede helft, minuut 81. De wedstrijd van Gouden Schoen Lior Refaelov zit erop. Hij wordt vervangen door Ashimeru. .
  18. tweede helft, minuut 80. Van Crombrugge houdt Lemajic van 1-2. Ineens is er een grote kans voor Gent: Lemajic kan vrij uithalen op doel, maar zijn schot is niet zuiver genoeg in de hoek en Van Crombruggen heeft een redding in huis. .
  19. tweede helft, minuut 79. Amuzu kampeert even in het strafschopgebied van Sinan Bolat. Hij geeft uiteindelijk de bal aan Cullen, maar diens voorzet wordt onderschept door de doelman van Gent. .
  20. tweede helft, minuut 79. Nog 12 minuten, is er nog een winnaar in de zaal? Tom Boudeweel.