1. 51' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 22/08/21 - 16:00
51'
Shamar Nicholson
1 - 2
51'

Zulte Waregem heeft thuis niet kunnen winnen van het nog ongeslagen Charleroi. De bezoekers kwamen in elke helft een keer op voorsprong, maar 2 keer kon Jelle Vossen gelijkmaken. Zulte Waregem schiet niet veel op met de draw.

Zulte Waregem - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Enkele minuten nadat Bedia een enorme kans de nek omwrong, knalt Morioka de 1-3 op zijn beurt tegen de lat. Missers die Charleroi zuur zouden opbreken.

• Man van van de match: Jelle Vossen deed zowel voor als na de rust waarvoor hij gehaald werd: doelpunten maken. Dankzij zijn neus voor doelpunten sleepte Zulte Waregem nog een punt uit de brand.

• Opvallend: Jelle Vossen scoorde al 118 keer in de JPL. In een recent verleden deed onder meer Wesley Sonck met 131 nog beter. Het record van Albert De Cleyn (377) is uiteraard onbereikbaar.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Charleroi (2-2):

Charleroi morst met de kansen, Vossen heeft er aan eentje genoeg

Na een 1-2 tegen Standard en een pijnlijke 0-4 tegen Club wilde Zulte Waregem zijn derde thuisduel maar al te graag winnen. Charleroi zou het slachtoffer van dienst worden, maar de bezoekers verloren dit seizoen nog niet en begonnen ook het beste aan de wedstrijd.

In eerste instantie kreeg de pijlsnelle Tchatchoua de bal niet voorbij doelman Bostyn en ook als aangever lukte het net niet. De gevaarlijke voorzet richting Nicholson werd onderschept en in de herneming knalde Zaroury snoeihard tegen de lat.

Zulte Waregem leek gewaarschuwd, maar net dan trapte Sørmo een terugspeelbal veel te laconiek richting Bostyn. Zaroury had het in de mot, ging dankbaar met de bal aan de haal en deponeerde het leer in het lege doel.

De thuisploeg moest reageren en zocht keer op keer de ruimte in de rug van de vleugelspelers. Dat plannetje loonde nog voor de rust wanneer Vossen de voorzet van Vigen aan de eerste paal in doel verlengde. De gevleide gelijkmaker werd ook meteen de ruststand.

Koffi riskeert lijf en leden na een mislukte interceptie:

Vossen maakt opnieuw gelijk in kopie van de eerste helft

Charleroi kon daar allerminst tevreden mee zijn en dus bleef het ook na de rust zoeken naar een tweede treffer. In die zoektocht kreeg het de hulp van de thuisploeg, dat allesbehalve doortastend verdedigde. Morioka werd tussen twee man te makkelijk gevonden en vanaf dan was de assist op Nicholson kinderspel.

Met de tweede voorsprong van de namiddag op zak, konden de bezoekers opnieuw op de counter speculeren. Twee keer leverde dat ei zo na de verlossende 1-3 op, maar Bedia zag zijn schot zelfs over de zijlijn hobbelen en Morioka plaatste de bal dan weer tegen de lat.

Alsof we naar een heruitgave van de eerste helft keken, voerde Zulte Waregem ook nu weer langzaamaan de druk op. En opnieuw met succes, want Charleroi kreeg de bal niet weg en moest de ene hoekschop na de andere toestaan. Dat konden de bezoekers niet volhouden en opnieuw stond Jelle Vossen op de goeie plek om de gelijkmaker van dichtbij binnen te tikken.

Heel even leek Zulte Waregem dankzij Gano nog op en over Charleroi te gaan, maar in de voorbereiding van zijn winning goal stond ploegmaat Berahino buitenspel. Zo bleef het bij 2-2, een gelijkspel waarmee Zulte Waregem weer niet thuis kan winnen en Charleroi dit seizoen ongeslagen blijft.

Still: "Met Vossen en Gano aan de overkant wordt elke fout afgestraft"

Francky Dury (coach Zulte Waregem): "We zijn wat in de problemen gekomen omdat De Bock naar de kant moest met last aan de buikspieren. Dan trek je Hubert naar achteren, waardoor je op het middenveld duidelijke afspraken nodig hebt tussen Sissako en Vigen. En zo geef je Charleroi mogelijkheden in de omschakeling. Uiteindelijk kan ik leven met de 2-2, zeker omdat zij twee keer op de lat trapten. Maar op punten vind ik ons de winnaar omdat we het meest ondernemend waren."

Edward Still (coach Charleroi): "Het is moeilijk om hier zo kort na de wedstrijd in alle emotie op te reageren. Het niveau van onze voorbereiding was zó goed, de intensiteit op het veld onnavolgbaar. En om daarvoor zo matig beloond te worden, is een bittere pil om door te slikken. Ik heb ook het gevoel dat ik me voor de derde of vierde week op rij herhaal wanneer ik zeg dat we de kansen wel creëren. We lijken zelfs week na week dichter te komen en we konden vandaag niet dichter bij de zege komen. Als de tegenstander dan spelers als Vossen en Gano heeft rondlopen, weet je dat de kleinste fout wordt afgestraft."

Vreemde sprongetjes van Gholizadeh vlak voor zijn invalbeurt:

17:51

Zulte Waregem dankt Vossen

Zulte Waregem pakt zijn eerste punt voor eigen publiek en mag Jelle Vossen daar erg dankbaar voor zijn. Met twee treffers maakte hij twee keer een voorsprong van Charleroi ongedaan. Charleroi zal op zijn beurt vloeken dat het de wedstrijd niet eerder dood maakte.

90+4'

Na een overtreding van Fadera krijgt Charleroi zelfs nog een vrije trap. Dit is toch de allerlaatste bal van de wedstrijd?

90+2'

De ultieme hoekschop voor Charleroi?

Charleroi lijkt de allerlaatste kans van de wedstrijd te krijgen.

90+2'

Blessure

Dessoleil stopt Vossen af met een serieuze por, maar blesseert zichzelf bij die actie en doet meteen teken naar de bank dat hij naar de kant moet. De thuissupporters zien zo een snelle aanval niet doorgaan, maar komedie is het allerminst.

90+1'

88'

Vossen laat de 3-2 liggen!

Geen hattrick voor Jelle Vossen! De Limburger moet de bal nog even achter zich gaan halen en trapt dan vanuit de draai, maar zijn poging gaat zo'n dubbele meter naast.

83'

Gano scoort na buitenspel!

Zulte Waregem gaat op en over Charleroi, maar het feestje is van korte duur. Met het schot van Gano was niets mis, het was Berahino die daar vlak voor buitenspel liep toen hij de bal aankreeg.

80'

Het slot belooft nog razend spannend te worden. Dessoleil klimt hoog op een bezoekende hoekschop, maar krijgt zijn kopbal niet tussen de palen gemikt.

79'
78'

Vossen met de tweede gelijkmaker!

Opnieuw krijgt Charleroi een hoekschop niet weggewerkt. Vossen duikt aan de tweede paal op en profiteert optimaal door de 2-2 van dichtbij binnen te trappen!

77'

Koffi met de nodige redding!

De hoekschop blijft even hangen en uiteindelijk komt Vigen nog tot een schot uit de tweede lijn. Koffi ziet de bal laat komen, maar duwt helm nog net in hoekschop.

76'

Wegglijden van Dessoleil lijkt even cruciaal te gaan worden wanneer Gano met de bal aan de haal kan gaan. Alleen heeft de rijzige spits iets te veel tijd nodig, waardoor zijn schot nog in hoekschop wordt gewerkt.